Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

scottie miller band stay above water

E sad, tko je ovdje lud? 30. lipnja u vlastitiom aranžmanu izvrsni je klavijaturist Scottie Miller objavio svoj novi studijski album "Stay Above Water", a globalno ga promovira Frank Roszak Radio Promotions. I koga vraga nisam ovaj album već prije prezentirao, jer već je prošlo 5 mjeseci od njegova objavljivanja...? Jednostavno, tako se dogodilo, ali iskreno... strašno sam pogriješio…

Svi oni koji vole, primjerice, glazbu Dr. Johna, Lttle Feat ili pak Phantom Blues Banda, svakako su već pronašli i naslušali se ovog albuma. Ovaj sjajni glazbenik, klavijaturist ali i mandolinist, iz albuma u album samo podiže ljestvicu i, evo, pred nama je album koji bi lako mogao odnijeti naslov albuma godine. Naime, "Stay Above Water" kao da svu svoju snagu, kvalitetu i nevjerojatnu ekspresivnost samo prolijeva po nama. Onako zatečeni samo protresemo glavom i krenemo preslušavati album ispočetka.

Blues-pijanist, mandolinist, pjevač i tekstopisac Scottie Miller otvoreno nam svima baca rukavicu u lice izvrsnim, svojim desetim studijskim albumom, koji mu se ionako ubraja među najmoćnija izdanja do sada. Ovim albumom Scottie ulazi u svoje najplodonosnije razdoblje karijere i skladanja i to se itekako čuje. Prezentacijska kvaliteta Scottie Miller Banda uvjetovana je ekipom koja već više od 17 godina svira zajedno, a uz Scottieja tu su: Mark O'Day (bubnjevi), Patrick Allen (gitara i vokal) i Dik Shopteau (bas gitara i vokali). Kao posebnu gošću možemo čuti Ruthie Foster (vokal) na "Keep This Good Thing Going".

Nema nikakve sumnje, ovaj bend snažan je i čvrst, gotovo ubitačan u svojim glazbenim širinama, jer svi zajedno vrlo vješto podupiru sve što nam dolazi s nepregledne palete americana-blues-R&B-rock-roots-boogie-funk-latin-jazz-soul glazbe.

Sve to možete čuti kroz ili preko ovih dvanaest originalnih, autorskih skladbi. Drugim riječima, ovaj novi tonski zapis Scottie Miller Banda donosi nam pravi kaleidoskop zvuka koji putuje kroz vrijeme i prostor ili jednostavno kroz povijest američke glazbe. Kroz takvu eklektičnu skupinu žanrova, sadržanih u ovoj pjesmarici, prosječni slušatelj može biti malo zaveden, zbunjen i teško će otkriti što je temelj "sounda" ovog benda. No, time se zapravo ne treba zamarati, jer ono što je dobro i kvalitetno, to se jednostavno mora poslušati i to je jedina istina.

PREPORUKA:
Ako ste poklonik zlatnog doba rocka, bluesa, funka, soula i jazza, pred vama je album "Stay Above Water" Scottie Miller Banda, koji vam nudi upravo sve to i još više. Nudi vam opuštanje, uživanciju. Nudi vam izvrsne glazbene trenutke koje ovih 12 skladbi tako jednostavno i dojmljivo isporučuju i šalju svima nama.

Ako već niste, potražite ovaj i ostale albume izvrsnog Scottieja Millera i njegovog Scottie Miller Banda.

Više o svemu saznajte na:
www.scottiemiller.com/
http://www.itunes.apple.com/ARTIST/US/SCOTTIE-MILLER-BAND
https://open.spotify.com/album/1GaBit69jpnaOyl6Xfu0nE
www.frankroszakpromotions.com
keyboardist for three-time Grammy nominated singer Ruthie Foster

Popis pjesama:

1. Burned All My Bridges 3:49
2. Keep This Good Thing Going - Featuring Ruthie Foster 5:00
3. Stay Above Water 3:42
4. Falter 3:46
5. Same Page 3:14
6. It Better Groove 4:44
7. Guardian Angel 3:59
8. Circles 4:38
9. It’s What You Do 4:08
10. Rippin’ & Runnin’ 3:29
11. Come Along 4:36
12. Goodbye 4:03

(FRRP)

Diskografija:
Stay Above Water –June 2017
Reciprocation - October 2015
Rise Up - 2012
HOME - A House Concert with Scottie Miller - DVD 2011
LIVE - 2010
Elixir For The Soul - 2008
Livin’ Between The Black ‘n White - 2006
Days of Reckoning - 2004
The Other Side - 2002
Holiday Piano Solos - 2000

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike