facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Ožujak 2013
Format Albumi
Vrsta Indie rock / Alternative/Indie Rock / Alternative Pop/Rock / New Wave/Post-Punk Revival
Dodano Petak, 16 Prosinac 2016
Žanr Rock
Length 39:55
Broj diskova 1
Edition date Ožujak 2013
Država Europa
Etiketa RCA
Catalog Number 88765 455792
Edition details objavljeno: 26.3.2013.; producent: Gus Oberg
Tags RCA The Strokes Gus Oberg

Review

The Strokes su "od nigdje" najavili novi album, nisu se previše potrudili promovirati ga, a neće ni na turneju te šire pučanstvo neće imati prilike čuti dotični album uživo u skoroj budućnosti. Ipak, The Strokes su postali bend kojem ni ne treba previše promocije, s obzirom na nove bendove koji se ne održavaju dugo na sceni. Nakon što su izdali "Is This It" pokupili su vrhunsku slavu te su pridobili fanove koji će i njihove nove albume slušati u nadi da će naići na sličnost s prvim albumom.

No, kao što to obično biva, i The Strokes su malo promijenili pristup glazbi. Nisu se vratili svojim korjenima, već su se vratili skroz do ritmova 80-ih godina te neke njihove pjesme, kao i teaser albuma "One Way Trigger", malo vuku na A-Ha i više elektroničku glazbu, nego na njihov dosad poznati sirovi zvuk.

Album Comedown Machine otvara "Tap Out", pjesma koja nije toliko drugačija od njihovog stila, ali je dosta "osvježavajuća" u njihovom smislu. "All The Time" je već više njihov poznati teritorij, dok je "80s Comedown Machine" tipična priča Juliana Casablancasa. Nakon nekoliko slow motion pjesmica, "Chances" je potpuni povratak njihovim korjenima.

U svih 11 pjesama bend se poigrava svojim starijim zvukom, kao i novijim ritmovima. U nekoliko pjesama da se naslutiti da se nešto i pomaknulo od albuma "Angles", kojeg su izdali 2011. godine te da ponovno pokušavaju postati "oni star Strokesi", kakve ih svi pamtimo. Srećom, kvaliteta zvuka i očita različita inspiracija zapravo su odličan odabir za jednu cjelinu koju su ovoga puta svrstali u svoj peti studijski album. Nitko od njih ne očekuje da naprave identičnu pjesmu kao "Last Nite", već upravo ovo.

Casablancasova solo karijera i njihovi ostali projekti očito su se odrazili i na glazbu, koja uopće nije loša. Za Strokese se i ne može imati previše očekivanja, jer nikada ne znate što će napraviti sljedeće. Za ovaj album im svaka čast, s obzirom da je brzo snimljen. Službeno su ga izdali 26. ožujka ove godine, a uspjeli su se probiti i na vrhove svjetskih top lista. Ipak, nadamo se i turneji, a ako ne, slušamo ih i kroz sljedeća izdanja.

Hits 124
Angles « Angles The Strokes Albumi Kronologija

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42