Najave novih izdanja

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

egzil

Nešto više od godinu dana nakon objave eksplozivnog albuma „Putanja“, Frenkie, Kontra i Indigo vraćaju se i predstavljaju album „Egzil“. Novo studijsko izdanje u Hrvatskoj je od danas dostupno u digitalnom obliku putem Deezera i Google Playa te u fizičkom CD obliku, kao i na vinilu.

jack white

Proslavljeni multinstrumentalista i mnogostruko nagrađivani rock glazbenik Jack White objavio je video koji predstavlja najavu njegovog predstojećeg solo albuma, za koji se pretpostavlja da će biti naslovljen „Boarding House Reach“. Video „Servings And Portions From My Boarding House Reach“ možete pogledati u nastavku.

dzep sa tajnama

Crnogorski skladatelj, tekstopisac i književnik Momčilo Zeković Zeko basist je najpopularnije crnogorske grupe Perper i autor mnogo pjesama, stoga je odlučio neke od njih staviti na papir i objaviti u knjizi pod naslovom Džep sa tajnama, koju je predstavio 20. listopada u Crnogorskom narodnom pozorištu. Knjiga sa blizu 200 snimljenih pjesama sa Perperom i drugim izvođačima iz zemlje i regije svojevrsni je omot pratećeg CD-a na kojem Zekove pjesme pjevaju Zvonimir Đukić-Đule iz Van Gogha, Neno Belan, Zoran Predin, Karolina Gočeva, NIkola Radunovic, poc. Igor Perazić a tu je i veliki gudački orkestar u proširenom sastavu sa solistima Edenom Sekulovićem, Vericom Čuljuković, Urošem Lapčevićem i Milošem Boškovićem.

vanja

Svoj emotivni presjek Vanja Mišić predstavlja u trećem singlu „Poslije ljubavi“, pjesmi nastaloj prošlog ljeta u izgubljenom trenutku upravo nakon jedne ljubavi, a kako kaže Vanja, svojim joj je postojanjem obilježila i ovu jesen.

dt

Iako je u intervjuu prošlog mjeseca John Petrucci izjavio kako zbog turneje i raznih obaveza smatra da novi album Dream Theatrea neće izaći sve do 2019. godine, potpisivanje ugovora sa Sony Music/InsideOut Music na radost fanova, ubrzat će taj proces.

mia

Trenutno najpopularnija hrvatska glazbenica, Mia Dimšić, na nedavno održanom božićnom koncertu u Koncertnoj dvorani Lisinski snimila je videospot za pjesmu "Cimet i čaj". Riječ je o potpuno novoj autorskoj pjesmi koja se nalazi na Mijinom prvom božićnom albumu "Božićno jutro", objavljenom prvog dana prosinca za Croatia Records. Spot "Cimet i čaj" pogledajte u nastavku.

bjork

Islandska glazbenica nastavila je niz zapanjujućih videa za pjesme s nedavnog albuma, nakon 'The Gate' i 'Blissing me', Björk je 24. studenog objavila video za 'Utopia'.

July 2017 Charlotte Patmore 2 large

Engleska ženska indie rock grupa Goat Girl objavio je novi singl „Scream“. Za razliku od prethodnog singla „Cracker Drool“, ovo izdanje nije popraćeno spotom, ali je kao vizualno rješenje snimljen vrtoglavi video koji možete pogledati niže.

tragovi

I dok im je u prvoj studijskoj pjesmi sve na ljubav mirisalo, u ovoj novoj pjesmi, koju predstavljaju upravo ovih dana, Tragovi traže ljubav za jednu noć...ili možda ipak ne traže.

Remi na putu

Kraj godine obično je vrijeme kad se neka poglavlja zatvaraju, a novi planovi stvaraju. Bend Elemental, spontano ali prigodno, upravo zatvara jedno poglavlje i to novim singlom i spotom. Spot pogledajte u nastavku.

therionŠvedski Therion koji 5.3.2018. u Boogaloou sprema metal operu objavio je popis pjesama i naslovnicu omota albuma „Beloved Antichrist“. Album je inspiriran djelom ruskog filozofa s kraja 19. i početka 20. stoljeća Vladimira Solovjeva – „Tri razgovora ili Priča o Antikristu“.

ZP1

U novom spotu grupe Zabranjeno pušenje za pjesmu "Nova godina", zagrebačka glumica Bojana Gregorić – Vejzović izbacuje Seju Sexona iz stana. No, kako svaki kraj stare ljubavi otvara mogućnost nove, ovaj spot u duhu novogodišnjih praznika ima sretan kraj. Spot je sniman u Sarajevu i Zagrebu, a frontmen benda Sejo Sexon kaže da je ova pjesma, koja govori o tuzi, usamljenosti i praznini urbanog života, zapravo autobiografska:

celebration mix

Prošlo je punih deset godina otkako je Le Grand u kolaboraciji s Idom Corr objavio popularnu 'Let Me Think About It'. Za ovu popularnu, nazovimo je himnom, nije trebalo dugo da osvoji srca i simpatije fanova i plesnih podija. Pozicionirajući se na drugo mjesto UK ljestvica, osigurala je svojim stvaraocima poprilično čvrst utisak u poljima house i dance glazbe. Obzirom na puno desetljeće od puštanja pjesme, Le Grand je odlučio proslaviti to osvježenom verzijom koja će protutnjati po glazbenim ljestvicama.

nola

Video singl nastao prije 17 godina uvod je u proslavu 25. godišnjice najljepše autorske i ljubavne priče na hrvatskoj glazbenoj sceni.

pakovanje

Branko Radaković, multimedijalni umjetnik (redatelj, glazbenik, slikar) objavio je prvi samostalni album, pod nazivom "Pakovanje" u izdanju Metropolis Music. Album je dostupan na svim većim digitalnim platformama.