Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Paula Harris CD cover

Najnovije izdanje Paule Harris, "Speakeasy", pokazuje koliko je duboka njezina povezanost s jazz i blues legendama iz sredine prošlog stoljeća. Album objavljuje u vlastitiom aranžmanu i uz radijsku promociju Franka Roszaka.

Harpdog Brown For Love and Money

Pred svima vama koji volite blues stoji istinski dragulj, studijski album "For Love & Money", kojeg je 26. travnja objavila izdavačka kuća Dog House Records.

ramblin dickey

Uvijek kada čujem uvodne taktove pjesme "Hot 'Lanta", tijelom mi prođu oni čudni trnci, koji idu uz kralješnicu a onda se sve to razlije po glavi pa i ovo malo kose odmah ide na juriš. E sada, dragi moji, pred vama je album uživo "Ramblin' Man - Live At The St. George Theatre", kojeg je 26. srpnja objavila izdavačka kuća BMG, a cijeli projekt potpisuje The Dickey Betts Band. Da, sada nastaje šutnja, sada nastaje tajac jer zvučnicima se prolamaju tonovi koji će svakog poklonika dobre i kvalitetne moderne rock n' blues glazbe dići na noge. Jednako kao što je i publika u St. George Theatreu svako malo bila na nogama.

TennesseeRedemption COVER300x300

"Tennessee Redemption" nastupni je vrlo nadahnut i dojmljiv album istoimenog benda, objavljen 13. rujna u izdanju Endless Blues Records.

Mark Crissinger

Niti 44 'bile su dovoljne da se ponovo uvjerim kako je Mark Crissinger, glazbenik koji ide pravim putem. Naime, kada sam obrađivao njegov prošli studijski album "Night Light", spomenuo sam da do tada nisam imao prigode čuti, bilo što od ovog izuzetno zanimljivog umjetnika. Prošlo je tri godine i evo ga ponovo sa svojim novim, šestim po redu studijskim albumom "Believe In Love" uz globalnu promociju, koju provodi kanadska promotivna kuća SF Publicity.

arsen rain

Arsen Shomakhov ruski je glazbenik koji već dugi niz godina živi i radi u Kanadi, a trenutno je stacioniran u Vancouveru. Što se tiče njegova studijskog rada, prije samo pet dana, dakle, 6. rujna, objavio je u vlastitom aranžmanu novi studijski album "Rain City Blues", kojeg je producirao, snimio, miksao i masterirao Kid Andersen u svom studiju Greaseland.

Ronnie Earl and The Broadcasters Beyond the Blue Door

"Beyond the Blue Door" novi je studijski album Ronnieja Earla i njegovih The Broadcastersa, kojeg je 30. kolovoza objavila kanadska izdavačka kuća Stony Plain Records.

The Paul Deslauriers Band Bounce

Izdavačka kuća VizzTone Lable Group u posljednje vrijeme jedna je od najagilnijih diskografskih kompanija, koje se doista trude biti dostupni u svim dijelovima zemaljske kugle. Richard Rosenblatt kao najodgovorniji čovjek kompanije već je dokazani prijatelj našeg Blues Cornera i specijalizirane radijske emisije Blues za vas. Albumi njegove izdavačke kuće vrlo često imaju onaj ekskluzivni predznak, pa tako evo još jednog - "Bounce" je studijski album kojeg je objavio Paul Deslauriers i njegov The Paul Deslauriers Band.

simplelife

Dudley Taft i njegova ekipa od prvog tona jasno svima daju do znanja da tu nema zezancije, da se tu i radi i praši k'o u najvećem rudniku. Ekipa zrači silnom energijom, a svakoj pojedinoj pjesmi daju sve od sebe, pri čemu je na prvom mjestu Dudleyjeva gitara, koja će vas nositi i davati vam izuzetno puno razloga da se ovom albumu često vraćate. Uz Dudleyja Tafta (vokal i gitara), tu su još i Kasey Williams (bas gitara) i Walfredo Reyes Jr. (bubnjevi, udaraljke). Chris Ellison (bubnjevi u 1 i 3), Mike Tapogna (bubnjevi u 6, 11 i 12) i John Kessler (bas u 8) dali su svoj doprinos navedenim pjesmama na novom, sedmom studijskom albumu, "Simple Life", kojeg upravo jučer, 6. rujna objavljuje American Blues Artist Group uz svjetsku radijsku promociju Blind Raccoon.

ten thousand watts

Dodjela Blues Music Awards, najprestižnije glazbene nagrade kada je u pitanju blues, održala se 10. svibnja 2018. u 'the Cook Convention Centeru' u Memphisu. Te godine cijelu proceduru dodjele vodili su glazbenici Bobby Rush, Kenny Neal i John Nemeth.

Ear Worms

Kanadska diskografska kuća Stony Plain Records objavljuje album "Ear Worms" Duke Robillard Banda, glazbeni portal SoundGuardian ima osobito zadovoljstvo i sreću biti među prvima u Hrvatskoj i šire koji će vam predstaviti ovo zaista impresivno izdanje.

Whitey Somers Down That Road

Tijekom veljače ove godine Whitey Somers objavio je album ''Down That Road'' za Motorhome Records. Radi se o albumu inspiriranim bluesom, ali i folkom, rock n' rollom i rockom. Whitey i bend isporučuju nam jedanaest autorskih pjesama koje se temelje i inspirirane su navedenim glazebnim stilovima. Ovaj kanadski glazbenik nastupa i kao solo umjetnik i kao član benda a to samo znači da jako puno nastupa. Pored toga on nastupa s mnogim priznatim kanadskim glazbenicima. Sve to naravno da je u njemu rasplamsalo je želju da uđe u studio.

SUPERSONIC BLUES MACHINE ROAD CHRONICLES LIVE

Dana 12. srpnja izdavačka kuća Provogue Records koja zastupa Mascot Label Group objavljuje album "Road Chronicles: Live!", kojeg potpisuju Supersonic Blues Machine.

shaun reason

27 je dana proteklo od objave novog studijskog albuma Shaun Murphy, "Reason To Try", kojeg je Vision Wall Records objavila, dakle, 1. kolovoza a producirao ga Kevin McKendree (Delbert McClinton, John Hiatt).

soars

"Let Go Of The Reins" još je jedno izdanje s tzv. "street dateom" 23. kolovoza. Kako je krenulo, izgleda da ću i u rujnu još pisati o albumima objavljenima ovog datuma. A ovaj je producirao poznati Tab Benoit, naravno, svirao je gitaru i pjevao je na albumu, a i objavio je album preko svoje diskografske kuće Whiskey Bayou Records, dok je svjetsku radijsku promociju odradila promotivna kuća RL Pr. (Rick Lusher Promotions). Dobro, a tko je potpisnik i ponosni vlasnik ovog albuma? On je J.P. Soars.

Professor Louie The Crowmatix Miles Of Blues

Kada je 23. kolovoza izdavačka kuća Woodstock Records objavila album "Miles Of Blues", isti je odmah podržala i prihvatila se globalne promocije memfiška Blind Raccoon, koju već godinama vodi Betsie Brown. Professor Louie & The Crowmatix vlasnici su pak ovog odličnog albuma.

Coco Montoya Coming In Hot

Album "Coming In Hot" službeno izlazi 23. kolovoza u izdanju jedne od najvećih blues izdavačkih kuća, Alligator Records iz Chicaga. Potpisnik i ponosni vlasnik ovog studijskog albuma je Coco Montoya.

Vaneese Thomas Down Yonder Small

Vaneese Thomas svojim novim studijskim albumom "Down Yonder" jasno daje do znanja da se radi o izuzetnom glazbenom sadržaju. Album je snažna pjesmarica r&b i bluesa kakvu i zaslužuje ona sama, a diskografska kuća Segue Records upravo je jučer, 23. kolovoza objavila album kojeg promovira Blind Raccoon.

Blue Basso

"Blue Basso" je posveta velikom i legendarnom basistu Jacu Pastoriusu, koji je utjecao jednakom snagom na bas gitariste jednako kao što je legendarni Jimi Hendrix utjecao na gitariste. "Come on Come Over" i instrumental "Jaceaux." su upravo te direktne poruke kojima se veliča život i djelo velikog basista. No, naslov albuma "Blue Basso" odaje počast plavoj bas gitari s pet žica, koju je Charlie Wooton dobio na poklon od basista Spyro Gyra Kim Stone. Ove posvete dolaze iz glazbe koju nam nude Charlie Wooton Project i baš danas, 23. kolovoza, Charlie Wooton Project imaju službeni datum objave ovog albuma. O čemu se zapravo radi?

Moonshine Society Sweet Thing

Dana 26. srpnja bend Moonshine Society objavio je u vlastitoj režiji album "Sweet Thing", a uz globalnu radijsku promociju Blind Raccoona. Upravo Blind Raccoonu mogu zahvaliliti što sam dobio priliku predstaviti vam ovaj po meni doista vrlo nadahnut i zanimljiv studijski uradak.