Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

prime cuts

Pred nama je dvostruki kompilacijski album "Prime Cuts - The Very Best Of The Beast From The East" kojim se obilježava punih 30 godina rada i djelovanja glazbenika koji je počeo kao dijete svirati bubnjeve, da bi na pragu svoje trinaeste godine života čuo "Rolače" i okrenuo se gitari.

Rođen je u Bronxu, a ime mu je Theodore Joseph "Ted" Horowitz, odnosno, Popa Chubby. Preko vlastite PCP (Popa Chubby Productions) 13. studenoga objavio je ovo izdanje kojeg globalno promovira Frank Roszak.

Gitarist, tekstopisac i pjevač Popa Chubby objavljuje ovo kompilacijsko izdanje kao svojevrsnu antologiju svojih pjesama, radova iz bogate glazbene ponude, od klasika poput "Sweet Goddess of Love and Beer" i "Stoop Down Baby" i omiljenih uspješnica kao što su "Life Is a Beatdown" i "San Catri", uz svoje posebno stilizirane verzije pjesama "Hey Joe" i "Hallelujah".

Nema nikakve sumnje, radi se o istinskim poslaticama za glazbene znalce. No, pored toga tu je i skladba koja do sada nije bila objavljena, "Go Fuck Yourself", u kojoj violinu svira njegova kći Theodhora Horowitz. Kompletna kompilacija zatvara se blagdanskom "There On Christmas". Doista, glazbeni sadržaj koji se nudi, krasi široki glazbeni dijapazon različitih glazbenih usmjerenja i ozračja. U svima Popa Chubby daje svoj osobiti i osebujni glazbeni štih.

"The Stooges meets Buddy Guy, Motörhead meets Muddy Waters, and Jimi Hendrix meets Robert Johnson", zaista su velike riječi, ali to je i s druge strane priča koja baš direktno opisuje ono što Popa Chubby radi. To je ta snaga, energija koja se prelijeva iz njegove gitare, a tu je i njegova korpulentna pojava, kojom odaje "image bad guy", što njegova glazba nevjerojatno točno i precizno podupire, bez obzira što je puna izrazitih i vrlo očiglednih osjećaja. Da, to je glazba koja će vas u svakom trenutku iznenaditi, ali i animirati u bilo kojem smjeru. Rock, punk, rap, boogie, gospel, soul, r&b i blues samo tako pogađaju baš tamo gdje treba. A njegov glazbeni moto je: 'Blues je živ isto kao i Rock and Roll a oba nikada neće umrijeti'. I tu se nema što dodati niti oduzeti, to je tako i gotovo!

"Prime Cuts - The Very Best Of The Beast From The East" svojim sadržajem na ovaj ili onaj način daje sliku kako je moderna glazba izuzetno fleksibilna, prilagodljiva i nevjerojatno slušljiva. Blues 'n' rock glazba Popa Chubbyja istančani je spoj svega što danas rijetko možemo čuti.

Izvrsni rock 'n' blues samo Popa Chubby zna stvoriti i prezentirati a ta i takva glazba jednostavno mora osvojiti brojnu rock ali i blues publiku. Osobno sam se uvjerio tijekom proteklog vremena kako njegov zadnji studijski album, "Two Dogs", izvrsno zvuči. Moram napisati i da se jednostavno čudim kako iz albuma u album Popa Chubby sve bolje i bolje stvara i zvuči. Njegov autorski talent je neosporno procvjetao i samo traje i traje jednakim ali i sve snažnijim intenzitetom.

A upravo na ovom kompilacijskom albumu dolazi do izražaja sve ono što je proteklih 30 godina strpljivo gradio i stvarao ovaj osebujni gitarist i glazbenik. "Prime Cuts - The Very Best Of The Beast From The East" sprega je osebujnih glazbenih stilova rocka i bluesa. Na osobit i fascinantan način, Popa Chubby impresivno fuzionira rock i blues i stvara sasvim novi glazbeni izričaj.

b
Na "Prime Cuts - The Very Best Of The Beast From The East" Popa Chubby isporučio nam je izvrsnu i ogromnu količinu odličnog rock 'n' bluesa u samo njemu svojstvenoj maniri. Svi oni koji poznaju glazbeni katalog ovog vrsnog gitarista mogu i u budućnosti očekivati još bolji i snažniji "sound". Stoga, svi koji posegnu za ovom kompilacijom moći će uživati u glazbi koja će oduševiti svakog imalo ozbiljnijeg poklonika rocka i bluesa. Na vama je da se i sami uvjerite u ove moje tvrdnje.

Više o svemu saznajte na:
https://www.popachubby.com/
https://www.facebook.com/popachubbyband/
www.frankroszakpromotions.com
https://open.spotify.com/album/3Wl4ZxbfJRnB9YKQhEYhTX
https://itunes.apple.com/.../prime-cuts-the-very-best-of-the-beast-from-the- east/1426569342

Sadržaj kompilacije:

DISC 1:
1. Life Is A Beatdown (4:18)
2. Angel On My Shoulder (4:23)
3. Hey Joe (5:51)
4. Stoop Down Baby (4:59)
5. Sweet Goddess Of Love And Beer (3:55)
6. San Catri (8:35)
7. Caffeine And Nicotine (4:03)
8. Grown Man Crying Blues (8:11)
9. Theme From The Godfather (3:08)
10. Hallelujah (6:52)
11. Somebody Let The Devil Out (4:19)
12. I Can't See The Light Of Day (4:51)
13. Dirty Lie (5:58)
14. Daddy Played The Guitar (And Mama Was A Disco Queen) (3:39)
15. There On Christmas (4:52)

DISC 2:
1. Go Fuck Yourself (5:42)
2. If The Diesel Don't Get You Then The Jet Fuel Will (Live From Blues In Hell) (6:58)
3. Race With The Devil (Live From Rodeo Bar) (4:37)
4. Hey Girl (3:57)
5. Sidewinder (6:33)
6. Walking Through The Fire (2:32)
7. Sorry Man (3:41)
8. Back To N.Y.C. (Demo Version) (4:35)
9. You Got To Wipe Your Pussy Off Your Face Before You Kiss Me (4:23)
10. Take Off Eh? (Demo Version) (4:49)
11. Oh Rock And Roll You Heartless Bitch (1:50)

(PCP/FRRP)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima