Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

ten thousand watts

Dodjela Blues Music Awards, najprestižnije glazbene nagrade kada je u pitanju blues, održala se 10. svibnja 2018. u 'the Cook Convention Centeru' u Memphisu. Te godine cijelu proceduru dodjele vodili su glazbenici Bobby Rush, Kenny Neal i John Nemeth.

U kategoriji najboljeg debitantskog albuma pobjedu je odnio Southern Avenue s istoimenim albumom, a nominaciju su imali i Altered Five Blues Band s albumom "Charmed & Dangerous". Da, Altered Five Blues Band nisu odnijeli pobjedu, ali su bili nominirani u doista jakoj konkurenciji. Tada su se za nagradu natjecali i Larkin Poe, Miss Freddye, R.L. Boyce i Tas Cru.

Upravo danas, 6. rujna, Altered Five Blues Band preko poznate blues izdavačke kuće Blind Pig Records i uz svjetsku radijsku promociju Blind Raccoon ponovno idu u utrku za osvajanjem ove glazbene nagrade u nekoj od kategorija BMA s novim studijskim albumom, "Ten Thousand Watts".

Veliku ceremoniju slavljenja bluesa predvode sjajan pjevač Jeff Taylor i gitarist Jeff Schroedl, ponovno ujedinjeni s gremijevcem Tomom Hambridgeom u nešvilskom "Ocean Way Studios". Nema dileme, Tom Hambridge iz benda je izvukao sve ono najbolje što bend ima za ponuditi. Naravno, potpunu zvučnu sliku oslikava odlična ritam sekcija: Mark Solveson na basu i bubnjar Alana Arber uz dojmljive klavijature Raya Tevicha. Bend je pozvao harpista Stevea Cohena da im se pridruži u otvarajućoj '‘Right On, Right On" i tako smo dobili dojmljivu kolekciju 12 izuzetno odličnih stvari, koji će vam u svakoj situaciji garantirati vrhunsku zabavu.

Shodno tome sve pjesme valja pažljivo preslušati i jednostavno se stopiti s glazbenim sadržajem. Nema nikakve dvojbe, Altered Five Blues Band dostigli su onu čarobnu granicu kada njihova glazba i prezentacijska forma ide bez ikakve sumnje na visoku razinu i samim time postaje snažnija i nevjerojatno efektna.

Radi se bendu koji svojom glazbom snažno ističe svoj odnos ka snažnom, dinamičnom i nadasve efektnom soul-bluesu. Shodno tome, kada se radi o ovom bendu i njihovom novom albumu, službena kritika nije štedjela ni prostora ni vremena a bogme ni riječi.

Sve u svemu, njihov prezentacijski izričaj teško je opisati budući da se eksponirana osnovna tema razvija se u nešto, u kompoziciju koja potom eksplodira. Shodno tome taj "jureći vlak" će vas pregaziti a vi jednostavno nećete znati što vas je snašlo.

Bogati aranžmani kompozicija pokazuju kako se dojmljivo, snažno i efektno svako malo sudaraju razni glazbeni utjecaji, od tradicionalnog bluesa do Return to Forever i Sly Stonea. A kako i na koji način to čini ovaj bend, to je doista teško opisati. Baš zato u svakoj skladbi imamo novu, drugačiju dramaturgiju, što albumu "Ten Thousand Watts" daje vrlo izraženu posebnost i neospornu atraktivnost.

PREPORUKA:
"Right On, Right On", "Too Mad To Make Up", "Ten Thousand Watts", "Don't Rock My Blues", "Dollars & Demons", "Let Me Do The Wrong Thing" i "Let Me Be Gone" svakako su skladbe koje su obilježile "Ten Thousand Watts".

S ovakvim moćnim grooveom Altered Five Blues Band izvrstan je za raznovrsnu publiku, a njihov album "Ten Thousand Watts" pravi je izbor za svaku zabavu, za svaki party uz koji će vam vrijeme proletjeti. Zato ne treba puno kalkulirati, već potražite ovaj album i prepustite se njegovim glazbenim udarima i čarima.

Više o svemu saznajte na:
www.alteredfive.com
www.facebook.com/alteredfive
www.twitter.com/A5BluesBand
www.instagram.com/altered_five_blues_band
www.youtube.com/user/AlteredFive
music.apple.com/us/artist/altered-five-blues-band/919621900 (artist)
spoti.fi/2GtonSV (artist)
blindraccoon.com/clients/altered-five-blues-band

Popis pjesama:

1. Right On, Right On 3:32
2. Too Mad To Make Up 3:22
3. Ten Thousand Watts 3:24
4. Mischief Man 3:19
5. Great Minds Drink Alike 3:59
6. Don't Rock My Blues 3:13
7. Sweet Marie 2:47
8. Dollars & Demons 4:16
9. I Hate To Leave You (With A 6-Pack In The Fridge) 3:30
10. Let Me Do The Wrong Thing 4:07
11. Half Of Nothing 3:47
12. Let Me Be Gone 4:00

(Blind Pig Records / Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici