A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released 2012
Format Kompilacije
Vrsta / Pop / Adult Contemporary
Dodano Ponedjeljak, 28 Srpanj 2014
Žanr Pop-Rock
Length 1:00:06
Broj diskova 2
Edition date 2012
Država Europe
Etiketa Sony Music
Catalog Number 88691924282
Edition details Produkcija: razni; Datum objave: -; Snimano: Digipak izdanje s dva diska
Tags pop Eros Rammazzotti Italija Sony Music

Review

Izluđuje me kada mi u ruke padne beskoristna kompilacija nekog izvođača (bilo kojeg) čiju sam x-tu verziju već preslušala nekoliko puta, da ne kažem da mi već ide van na uši. Ova nije nikakva iznimka.
Nije da je ovo izdanje već ugledalo sunce ranije, ali je zato hibrid neizbrojivih verzija raznih Best of, Greatest hits, Live the best, Golden Hits, Ultimate collection i kako li se sve već ne zovu. Neka su ova izdanja i samovolja diskografskih kuća bez da autori imaju što tu posebno za odlučivati (uglavnom je tako), no mene zabrinjava više druga strana medalje. Ako izdavač izbacuje toliko ovakvih albuma, to znači samo dvije (tri u biti) stvari: ili je izvođač izuzetno plodonosan (ali konstantno), neplodonosan uopće ili je – mrtav. Što nije slučaj Erosa Ramazzottija. Mislim, nije mrtav. Ali jest plodonosan. Donekle. Odnosno do nekog perioda u posljednjem desetljeću. Ili onom još ranije. Točnije, Eros je prestao raditi pjesme koje se razlikuju jedne od druge davnih dana.

A uzimam si za pravo da kažem nešto o tome jer ga pratim od prvog javnog nastupa (a da se za njega znalo van Italije) na tamo onom poznatom festivalu kojeg smo nekad čekali ko' ozebli sunce i dok ga je naša dalekovidnica još zdušno prenosila. Hoću reći da volim Erosa i njegovu glazbu. Ili barem jesam. Ali to što radi zadnjih 10-ak i više godina to je recikliranje samog sebe. A onda možete zamisliti kako zvuče reciklaže reciklaža kompilacija. Zadnje što sam imala u rukama od Erosa je je njegov vanredan Live 2010 album. Vanredan jer je odličan i vjeran zapis činjeničnog stanja Erosovih sjajnih koncertnih nastupa (tu više mislim na tehničko-svirački dio nego na njega kao performera), ali također kao kompilacija (opet!) većine njegovih najvećih hitova. Dakle ta kompilacija je imala smisla.

A onda se netko pametan smislio da (poput slične ovakve, također bezvezne, hibridne smjese „Love Songs...“ od Simply Reda otprije neke godine) bi kompilacija nazvana „Best Love Songs“ bila mrak ideja za prodati. Je da su je izdali za Valentinovo i upakirali u bombonijeru. Ali možda niti onda.

Već sama premisa oko kolekcije pjesama s ljubavnom tematikom mi je vrlo upitna, kad 80% izvođača u svijetu ima barem svaku drugu pjesmu koja spominje ljubav u nekom obliku. Pa su po tome i one sve ljubavne. Pa iz toga možemo izvesti zaključak da većina što se stavi na Best offs i jest hrpa ljubavnih pjesama. Takvu zbrčku ćete naći na ovom albumu točnije na puna 2 CD-a, gdje su neke prave laganice i ljubavne pjesme smiješane s brzincima ili muzikom kojoj biste dali svaki drugi kontekst osim ljubavni, ali vjerojatno i one jednom spominju „amore“ pa se odmah kvalificiraju za „Best Love Songs“.

Što reći za album kojeg izbaciš iz playera nakon prvog slušanja toliko je zamoran i dosadan. Pjesme su složene i natrpane bez smisla i reda vožnje i ima ih barem duplo previše.

Ipak, ako ne pratite pomno Erosovu karijeru i do sada niste kupovali njegove albume pa vam se čini ova kolekcija smisleni izdatak – tu nećete pogriješiti, jer je sve tu, bilo ljubavno ili ne.

No za sve koje bi ime albuma moglo zavesti na misao slušanja muzike uz romantičnu večeru uz svijeće (ili svaki drugi oblik koju romantika uzima), pripazite, mogli biste pasti u nemilost one druge polovice.

Anastazija Vržina

Hits 3717
Eros Ramazzotti Kompilacije Kronologija 30 » 30

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Sjajan nastup Roberta Fonsece u Kerempuhu


Glenn Miller Orchestra u Lisinskom


Widowspeak u Močvari - sjajna večer indie glazbe


Glazbeni dox - od Ryuichija Sakamota do Nicka Cavea


Drito X - večer 2.


Drugi dan Rock Massacre Festa


Krcata prva večer desetog Drito festivala


Prvi dan Rock Massacre festa u grunge tonu


CHUIte i poCHUite kako su CHUI osvojili Split


ekstaza u Tvornici na promociji novoga albuma Jonathana


Brkovi potpisivali vinil u Dirty Old Shopu


Bajaga i Instruktori u Tvornici


Galerija fotografija: Ozric Tentacles i Silas & Saski


Finntroll, Metsatöll i Suotana u Vintageu


Galerija fotografija: Ljetno kino u klubu Sax!


Galerija fotografija: Gajnice vrište


Silovita nesebičnost Manntre


Jelusick u riječkom Pogonu kulture - Ima li nade za nas?


Jelusick u Tvornici kulture


Savršeno pakleno uz Savršene Marginalce u rasprodanom Vintageu