Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

RJF

Danas u 21 sat River Jazz Fest “isplovljava” u svoju šestu avanturu u kojoj će povezati Dravu, Savu i Dunav na najljepši mogući način - glazbom.

Devet dana jedinstvene atmosfere River Jazz Festa sjajna su prilika posjetiteljima da otkriju sve draži kulture i tradicije međurječja na samom istoku Lijepe naše kroz svima dostupan, besplatan program bogat glazbenim događanjima i kreativnim radionicama čija je misija očuvanje, prezentacija i interpretacija lokalnog identiteta, povijesti i umjetnosti

I ove godine River Jazz Fest svoje putovanje započinje u Županji dvodnevnim glazbenim programom, 23. i 24. kolovoza, na staroj lokaciji Gradskog Parka. Otvorenje festivala donosi osvježavajuću fuziju neo soula, funka, urbanog zvuka devedesetih i modernih, groovy improvizacija koje će publici servirati kvartet u potpunosti obuzet glazbom, zagrebački Soul Stash, a program prvog dana festivala kulminirat će nastupom svjetski priznatog instrumentalnog dua Hojsak & Novosel, koji međuigrom tambure i kontrabasa na jedinstven način promiče hrvatsku glazbu, tradiciju i kulturu. Sljedeću večer program se nastavlja uz Pavle Jovanović Kvartet i autorski opus izuzetno talentiranog gitarista i kompozitora te Atma Mundi Ensemble, projekt renomiranog riječkog multiinstrumentalista Zorana Majstorovića koji donosi čaroban spoj modernog jazza i motiva inspiriranih tradicionalnom glazbom iz raznih dijelova svijeta, odsviran na autohtonim žičanim instrumentima poput arapske lutnje, saza i ukulelea. Da se glazbene večeri nastave u rasplesanom tonu funka i jazza pobrinut će se DJ Umbo.

"Kao organizatori, sretni smo što se u Hrvatskoj iz godine u godinu pojavljuju sjajni mladi glazbenici koji su autori i stvaraju divnu glazbu. Naša uloga je pružiti prostor autorima da promoviraju vlastitu glazbu i to će nam ostati jedna od osnovnih motiva za nadolazeće godine!" otkriva nam organizator festivala, Dane Peršić.

Kao svojevrsni odmor od dinamičnog vikend programa, uz vinska i gourmet iskustva koja može ponuditi samo Slavonija, u popratnom dijelu festivala, od 25. do 29. kolovoza u Gradskoj knjižnici u Županji, Davidovoj vodenici u Osijeku i Muzeju vučedolske kulture posjetitelji mogu iskusiti identitet, povijest i kulturu ovih krajeva kroz radionice tradicijskih instrumenata, glazbene radionice za djecu, prezentacije i tribine.

Devet dana jedinstvene atmosfere River Jazz Festa sjajna su prilika da otkrijete sve draži kulture i tradicije međurječja na samom istoku Lijepe naše. Pridružite nam se od 23. do 31. kolovoza na 6. izdanju festivala koji plovi!



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici