Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Operators PlakatPripFin

Desetu klupsku sezonu programa Distune vam predstavlja otvara kanadski elektro pop trojac Operators.

Na svoj premijerni riječki nastup dolaze u sklopu promocije svog drugog po redu albuma “Radiant Dawn” izdanog za Last Gang Records. Album sadrži devet pjesama raspoređenih u sirovom analognom hardveru s Boecknerovim upečatljivim vokalom čime se postiže efekt zvučnosti kino dvorana. Između pjesama su i instrumentalne poveznice koji pojačavaju albumski glazbeni distopijski osjećaj iz sedamdesetih.

Daniel Boeckner (Wolf Parade, Handsome Furs, Divine Fits)je tijekom godina pokazao svoj raznoliki glazbeni ukus; posljedično tome, njegova odluka da se usredotoči na novi, elektronički plesni projekt ne bi trebala biti iznenađujuća, dapače Operators su logičan korak u umjetničkoj karijeri dugoj dva desetlječa, zadržavajući potpuno svježu energiju.

Dan ranije, u utorak, 10.9. u Nemo pubu od 20.30h svojevrsno zagrijavanje za koncert koje uključuje druženje s članovima benda, posebnu play listu i naravno nagrade u vidu ulaznica, plakata....

Operators su Daniel Boeckner, Devojka i Sam Brown.

OPERATORS (Kanada)
facebook.com/theoperatorsmusic
operatorsmusic.com/

Operators su projekt iz Montreala koji su osmislili Daniel Boeckner, (Wolf Parade, Handsome Furs, Divine Fits), Devojka i Sam Brown (Divine Fits, New Bomb Turks). 2014. izdaju svoj debi EP "EP1", a svoj prvi LP "Blue Wave" objavili su 2016., putem Last Gang Recordsa.

Pat Haley (Pitchfork), u recenziji albuma između ostalog kaže: "... radeći na ovom projektu Boeckner koristi tajni začin koji kronično nedostaje glazbi koja na svakojake načine pokušava oživjeti novovalni zvuk 80-ih – a to je paranoja; negdje između orwellovskog nagovještaja budućnosti i hladnoratovske krize, koja njome odiše, glazba Operatorsapuna je živopisnih plesnih bitova i sint melodija, koje nude britki analogni zvuk..."

Kao i Handsome Furs, glazba Operatorsa osobito je dobro odjeknula s istočnoeuropskom publikom. Bend je dobro primljen u klubovima i premijernim festivalima, kao što je Primavera (gdje su zamoljeni da sviraju dvije godine za redom - nešto što je obično nečuveno).

Na svoj premijerni riječki nastup dolaze predstaviti svoj drugi album "Radiant Dawn" koji će bit objavljen u svibnju ove godine, također putem Last Gang Recordsa. Album sadrži devet pjesama raspoređenih u sirovom analognom hardveru s Boecknerovim upečatljivim glasom kako bi stvorio filmski zvuk. Između pjesama su i instrumentalne poveznice koji pojačavaju albumski glazbeni distopijski osjećaj iz sedamdesetih.

Za ljubitelje Boecknerovog kataloga, "Radiant Dawn" se osjeća kao sljedeći logičan korak u umjetničkoj karijeri dugoj dva desetljeća, zadržavajući potpuno svježu energiju "Radiant Dawn" napisan je i snimljen tijekom prošle i početkom ove godine u Montrealu i na otoku Vancouver s impresivnom ekipom: Tim Kingsbury (Arcade Fire); svirao je bas na završnoj pjesmi albuma, miksanje djelo je Arlena Thompsona, a produkciju potpisuje Napster Vertigo dok je osvajačica Grammya, Emily Lazar zaslužna za završni mix.

Distune vam predstavlja:
Operators (Kanada)
srijeda, 11.9.2019. @Život

cijena ulaznica:
pretprodaja - 60,00kn
na dan koncerta - 75,00kn
prodajna mjesta: Dallas music shop Rijeka, sustav Entrio
napomena: ograničen broj ulaznica na stotinu



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima