Najave novih izdanja
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

KOMUNA press photo

Nakon izrazito uspješnih pjesama „Kad padnu mostovi“ i „Himna“ , koje su, ako je suditi po emitiranju po radijima diljem regije i Youtube pogledima, osvojile publiku, bend KOMUNA predstavio je novi singl pod imenom „Utjeha“.

KOMUNA je bend kojeg je osnovao Mirko Šenkovski Geronimo, jedan od najtraženijih autora u regiji, iz želje da se vrati svojim rock korijenima, a uz njega bend, simboličnog imena, čine gitaristi Emir Hot i Dragomir Herendić Dragianni (iz Zabranjenog pušenja), klavijaturista Igor Matković (Crvena jabuka), basista Zvjezdan Marjanović i bubnjar Damir Bumbar Sinanović (ex Southern Storm i The Loudest Silence).

Očito je da je riječ o ekipi uistinu respektabilnih rock glazbenika koju kao vokalni solist i autor svih skladbi sa predstojećeg albuma u izdanju Croatia Records-a, predvodi upravo Geronimo.

Ovom prigodom Geronimo  je ugostio i dio članova svog prvog benda "Sauron", Adnana Šehovića, Thomasa Stipića i Hrvoja Bilića, koji će, kako najavljuje, biti dragi gosti benda KOMUNA  i na nastupima uživo.

„Utjeha“ je priča u kojoj su glavni akteri motorist  „Usamljeni vuk“, koji krstari od grada do grada, i „Noćna Dama“ kojoj on otvara dušu i kroz stihove pjesme progovara o svom životu i o svemu što ga tišti. Radi se o opuštenoj bikerskoj skladbi žestokog ritma i riffa koja, u odnosu na prva dva singla, donosi jedan svojevrstan predah od svakodnevice, ističe Šenkovski i dodaje kako je zanimljivo je da je cijela ova skladba odsvirana iz samo jednog akorda. Upravo je to bio izazov bendu da izgrade dinamiku i atmosferu na tako jednostavnoj osnovi, a da pjesma ni jednog trenutka ne prelazi u monotoniju.

„Koncipirao sam Komunu, kao jedan humani projekt koji je na strani pravde i progovara uvijek o nepravdama u društvu i onome što nas okružuje, a takav će biti i cijeli album, poručuje Mirko Šenkovski Geronimo.

Pozitivne reakcije, kako publike tako i kritike su već prvu skladba „Kad padnu mostovi“ dogurali do hita. Pjesmu prati iznimno kreativan i likovno sjajno obrađen video spot u kojoj se, prepoznavši i stil i snažnu ideju benda KOMUNA, kao gosti pojavljuju, odnosno, uz Geronima, po jednu strofu pjevaju Mladen Vojičić Tifa, Zoran Predin, Zoran Kiki Lesendrić i Toni Janković, dok Sead Zele Lipovača (Divlje Jagode) svira gitarske solo dionice.

„Odlučili smo se za ove goste, jer pjesma nosi jednu snažnu poruku u ovim vrtložnim vremenima i osjetio sam potrebu da to s nama kažu ljudi s autoritetom bez mrlje u životu i karijeri. Spot je s namjerom urađen s jednom apokaliptično upozoravajućom porukom dokle nas može dovesti neodgovorno ponašanje pojedinaca, ali uz nadu u bolju budućnost ovog našeg malog svemira i cijelog čovječanstva općenito" - naglašava Geronimo.

U ovoj, za KOMUNU prvoj, autorskoj skladbi Mirka Šenkovskog ovaj vrsni glazbenik i autor je spojio svoje dugogodišnje iskustvo ‘estrade’ sa svojim ranim hard rock korijenima i to je očito bio pravi recept za uspjeh, ali i dugotrajnost.
Zanimljivo je spomenuti da je mastering pjesme rađen u studiju "Metropolis" u Londonu, pod producentskom palicom John Davis –a, koji inače radi sa svjetski poznatim bendom U2.

Nedugo nakon prvog singla  „Kad padnu mostovi“ koji je objavljen u lipnju prošle godine KOMUNA je nedavno snimila i objavila novu skladbu i spot intrigantnog naziva „Himna“ čiji je kompletan autor Mirko Šenkovski Geronimo koji se po prvi put predstavio i kao glavni vokal KOMUNE.



Izvještaji



Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima


Decapitated feat. Incantation, Nervosa, Kassogtha - nihilizam na najjače


J.R. August uz brojne goste proslavio 10 godina karijere