Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

RS honk

Nakon više od pet desetljeća profesionalne karijere, legendarni rockeri The Rolling Stones najavili su “Honk” – novu kompilaciju koja će na jednom mjestu okupiti njihove najveće hitove koji su ispisali neke od najvažnijih stranica glazbene povijesti.

Tom su prigodom objavili live snimku izvedbe pjesme „Wild Horses“, nastale tijekom nastupa u Londonu, u svibnju 2018. godine, u sklopu „No Filter“ turneje. Tijekom izvedbe te pjesme na pozornici im se pridružila i s njima zapjevala talentirana Florence Welch, a pjesma je u tom izdanju od danas dostupna u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu.

„Honk“ će obuhvaćati prepoznatljive hitove, klasike i favorite obožavatelja, od 1971. do 2016. godine, zaključno s Grammyjem nagrađenim „Blue & Lonesome“, dok će deluxe izdanje sadržavati i dodatnih 10 live-snimaka pjesama izvedenih na njihovim stadionskim nastupima diljem svijeta. Na standardnoj verziji kompilacije će se naći 36 pjesama, a možemo ju očekivati 19. travnja ove godine. Prednarudžbe su dostupne putem Google Playa i službenog webshopa skupine.

Kompilacija će biti dostupna u tri oblika – na dvostrukom CD izdanju, trostrukom LP izdanju i u digitalnom formatu. Također će biti dostupno i deluxe izdanje, na kojem će se osim standardnih 36 pjesama naći deset live snimaka zabilježenih na rasprodanim koncertima s nedavnih turneja. Među njima će biti uključena i izvedba pjesme „Bitch“, na kojoj im se pridružio legendarni Dave Grohl (Nirvana, Foo Fighters), te već spomenuta „Wild Horses“, koju je s njima otpjevala Florence Welch (Florence + The Machine). Deluxe CD izdanje sastojat će se od tri dijela, dok će LP izdanje biti četverostruko.

Deset live snimaka koje će se naći na deluxe izdanju kompilacije obuhvaćat će turneje kao što su Zip Code Tour i No Filter Tour, a poslužit će i kao podsjetnici na izniman kantautorski i izvođački talent koji The Rolling Stones posjeduju i po kojem su poznati već više od pet desetljeća.

The Rolling Stones jedan su od najpoznatijih bendova u povijesti glazbe. S radom su započeli 1962. godine u Londonu, a svjetsku su slavu stekli hitom „(I Can't Get No) Satisfaction“. Bend je 1989. godine uveden u Rock and Roll kuću slavnih, a u svojoj je produktivnoj karijeri snimio nekoliko desetaka studijskih, video, kompilacijskih i live albuma. Mick Jagger, karizmatični pjevač i frontmen benda, smatra se jednim od najboljih pjevača moderne glazbe, te ga je časopis Rolling Stone uvrstio na 16. mjesto iste kategorije.

Popis pjesama:

Disc 1

1. Start Me Up
2. Brown Sugar
3. Rocks Off
4. Miss You
5. Tumbling Dice
6. Just Your Fool
7. Wild Horses
8. Fool To Cry
9. Angie
10. Beast Of Burden
11. Hot Stuff
12. It’s Only Rock’n’Roll (But I Like It)
13. Rock And A Hard Place
14. Doom And Gloom
15. Love Is Strong
16. Mixed Emotions
17. Don’t Stop
18. Ride ‘Em On Down

Disc 2

1. Bitch
2. Harlem Shuffle
3. Hate To See You Go
4. Rough Justice
5. Happy
6. Doo Doo Doo Doo Doo (Heartbreaker)
7. One More Shot
8. Respectable
9. You Got Me Rocking
10. Rain Fall Down
11. Dancing With Mr D
12. Undercover (Of The Night)
13. Emotional Rescue
14. Waiting On A Friend
15. Saint Of Me
16. Out Of Control
17. Streets Of Love
18. Out Of Tears

Disc 3 - Live Tracks

1. Get off My Cloud
2. Dancing With Mr D
3. Beast Of Burden (with Ed Sheeran)
4. She’s A Rainbow
5. Wild Horses (with Florence Welch)
6. Let’s Spend The Night Together
7. Dead Flowers (with Brad Paisley)
8. Shine A Light
9. Under My Thumb
10. Bitch (with Dave Grohl)