Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

SC Cover

“Swampland Collective” je projekt kojeg su pokrenuli Marko Bagarić i Bojan Đurđević iz benda Garage in July. Sve je počelo kao jam session kod Bojana u šupi u Baranji u ožujku ove godine. Rezultat tog jam-a bila su tri instrumentala snimljena na mobitel. Session je nazvan "Swampland Jams" te je pod tim nazivom i objavljen na stranicama benda.

U tom obliku, pjesme su imale samo dvije gitare i bile su bez ostalih instrumenata. Kako su snimke dobro zvučale i imale dobar groove, palo im je na pamet poslati to prijateljima koji se isto bave muzikom te im predložiti da i oni nešto snime na tu već postojeću bazu.

Ideja je da se stvara muzika u spontanim situacijama te da se samom činu stvaranja priključe prijatelji kako bi svi zajedno sudjelovali u procesu. Tako se stvara dobra muzika, lijepe uspomene i učvršćuju se prijateljstva. Tako je na pjesmi “Swampland 2.0” Milan Mijač (M.O.R.T. i P.B.O.) snimio bubanj, pljeskanje i perkusije u Sinju, a Martin Mandić snimio je bas gitaru, perkusije i gitaru u Zagrebu. Martin je pjesmu i producirao. Ideja je stvarati muziku neplanski i bez obzira na fizičku udaljenost.

Ovakvih će suradnji biti još i ove godine možda vani bude prvi EP ovog kolektiva.
Prvu pjesmu možete poslušati niže.