Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

sanjam

Mladi KRKS, pravim imenom Ivan Karakaš, napravio je remix Matt Shaftovog singla "Sanjam". KRKS je 18-godišnjak iz okolice Bjelovara, koji je tek nedavno zaplovio u producentsko-elektronske vode. Prije 6 mjeseci je objavio prvi singl "Back Around", a nakon toga je većinu vremena posvetio remixiranju pjesama. Nedavno je objavio svoj prvi remix na popularnom Chill Nationu i u kratko vrijeme skupio pozamašni broj pogleda i pozitivnih reakcija.

Matt Shaft o suradnji s KRKS-om kaže: "Još dok sam objavio pjesmu "Say", Ivan mi je poslao poruku i pitao jesam li zainteresiran za suradnju. Tada nije došlo do realizacije remixa, ali sada, na sreću je. Mogu reći da sam iznimno zadovoljan remixom. Što se teksta pjesme tiče, nastao je kao pomalo sarkastičan opis svakodnevice u kojoj živim. Trenutno je takva situacija da svi sanjamo o boljim vremenima, a ne shvaćamo da smo mi ti koji kreiramo svoju sudbinu i da se upravo “mi” moramo pokrenuti i početi praviti promjene na sebi. Društvo nam je u kolapsu i već duže vrijeme vlada negativna energija koja utječe na trenutno stanje u društvu.".

Matt Shaft, pravim imenom Matej Magdić je mladi hrvatski kantautor, čiju glazbu često možemo susresti na ulicama diljem zemlje, gdje nastupa kao ulični svirač. Karijeru je započeo objavljivanjem obrada poznatih pjesama na violini. U prosincu 2018. objavio je debitantski album ”Young”, s autorskim pjesmama na engeskom jeziku. Nastupio je u finalu internacionalnog Imagine festivala 2016., INmusic festivalu 2017., a u rujnu prošle godine je održao samostalni koncert u zagrebačkoj Tvornici Kulture, na kojem je promovirao debitantski album. Nastupio je i u KSET-u, Vinylu, Vintage Industrial baru, Rockmarku te pozornicama mnogih većih gradova u Hrvatskoj (Zagreb, Rijeka, Split, Varaždin, Karlovac, Vinkovci, Trogir, Šibenik, Županja, Makarska…). Njegov singl “Budi radostan" osvojio je nagradu za najemitiraniji singl zadnjeg izdanja Karlovačko RockOff festivala. Na live nastupima svira violinu kojom upotpunjava repertoar instrumentalnim obradama svjetski poznatih hitova, što daje posebnu sliku cijelom njegovom radu. Svoj stil opisuje kao mješavinu pop, country i indie glazbe uz dozu elektronike.