INmusic festival 2012
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

SUPERSONIC BLUES MACHINE ROAD CHRONICLES LIVE

Dana 12. srpnja izdavačka kuća Provogue Records koja zastupa Mascot Label Group objavljuje album "Road Chronicles: Live!", kojeg potpisuju Supersonic Blues Machine.

Sve bi to bilo, onako, OK, dobar album, dobra "furka", odlična "mjuza", ali onda tamo negdje na sredini njihova koncerta, zapravo na tek nekima od njih, bendu se pridružuje legendarni "bradonja" iz ZZ Top, Billy F. Gibbons i tada nastaje pravi lom!

Ovo je zapravo prvi live album benda, nakon dva studijska albuma ("West of Flushing, South of Frisco" iz 2016. i "Californisoul" iz 2017.). Ovaj live album snimljen je tijekom njihova nastupa u talijanskoj Brugneri 20. srpnja 2018., gdje je uhvaćena i pogođena sva ta snažna furka koja krasi ovaj bend. Uživo, oni su doslovno 100% u tome; ma poslušajte samo meni posebno dojmljive "I Am Done Missing You (Live)", "Can't Take It No More (Live)", naprosto razularenu "Elevate (Live)", čvrstu, rockerski nabijenu "Bad Boys (Live)" i "Let It Be (Live)", u kojima bend zvuči doista sjajno. Vjerujem da i sami možete osjetiti kako je bend u doista trijumfalnom i radosnom raspoloženju i okruženju.

Supersonic Blues Machine čine: Kenny Aronoff (bubnjevi), Kris Barras (solo i ritam gitara i vokali), Fabrizzio Grossi (bas i vokal, solo vokal u "Broken Heart"), Alex Alessandroni (klavijature), Andrea Grossi-Benitez (vokali), Serge Simic (druga solo i ritam gitara, vokali u "Remedy" i "Can't Take It No More "), Fabio Treves (usna harmonika u "Going Down") i Fabio Drusin (usna harmonika u "I Am Done Missing You" i "Got My Mojo Working").

I evo nas na sredini koncerta, kada na "stage" dolazi legendarni Billy F. Gibbons i kreće sa "onom stvari"… Kojom stvari? Ma znate je… ona koja uvijek sve zapali, sve pomete i kao da nakon nje više nema ničega. "La Grange" u svom efektnom stilskom ozračju, kao da nam govori: "dragi moji… priča ovdje počinje, staje i nestaje… nema dalje!" No, Billy i Supersonic Blues Machine tek tada pokazuju koliko su jaki! Billy je doista istinska ikona rock i bluesa i prosto je nevjerojatno kako to samo zvuči čim je on na "stageu". S druge pak strane, bend dobiva uvijek novi poticaj, novi zamah i sve odmah ide na n-tu potenciju. Gordo, snažno, boogirano, rokerski tvrdo i bluzerski prljavo, Billy žari i pali. Da, čuli smo sve to tko zna kolko puta, ali uvijek strpljivo čekamo što će biti nakon riffa. Ovdje i sada, cijela priča ide u vratolomne visine, ide u temu kojoj nema kraja!

Legendarni Billy F. Gibbons pridružio se bendu tijekom turneje, izvodeći zadivljujuće nastupe koje biste i zapravo očekivali od takve ikone. Treba naglasiti da je i ovo bila prva turneja britanskog blues-rockera Krisa Barrasa na gitari i glavnom vokalu, koje preuzima od bivšeg frontmena Lancea Lopeza impresivnog texas-rock n' blues glazbenika. Ma, nema nikakve frke, Kris je doista sjajno iznio sve što je trebalo!

Supersonic Blues Machine su definitivno odličan bend koji uz pridruženpg im gosta ispaljuje izvrsne pjesme, a to vrlo direktno i jasno možemo čuti u njihovim "solo" skladbama bez "gosta". Ovaj bend funkcionira doista besprijekorno i to se itekako čuje. Gost je samo nadogradnja, odlično iznenađenje i zajednička svirka, koja je uvjetovana upravo izraženim izazovom i inspiracijom. Kada se radi o "Road Chronicles; Live!" popis suradnji i gostiju uključuju i Waltera Trouta, Warrena Haynesa, Robbena Forda, Erica Galesa, Joea Louisa Walkera, Stevea Lukathera i Chrisa Duartea.

PREPORUKA:
"Road Chronicles; Live!" privući će mnoge poklonike moderne glazbe i to daleko izvan baze obožavatelja The Supersonic Blues Machine i jednostavno će otići u "blues n' rock" svijet a bogme i šire! Nikako ne propustite ovo izdanje!

Više saznajte na:
www.supersonicblues.com/
https://www.facebook.com/SupersonicBluesMachine
http://facebook.com/provoguerecords
https://instagram.com/provogue_records/
http://twitter.com/provogue_records
http://smarturl.it/MLGspotify
https://www.mascotlabelgroup.com
https://usa.mascotlabelgroup.com
http://facebook.com/mascotlabelgroup
https://smarturl.it/SupersonicBlues-MLG
http://smarturl.it/ytsbsc

Popis pjesama:

1. I Am Done Missing You / 5:13
2. I Ain't Fallin' Again /4:14
3. Remedy/ 5:42
4. Can't Take It No More/6 :41
5. Watchagonnado/5:29
6. Elevate /6:52
7. Bad Boys/6:07
8. Let It Be/7:33
9. La Grange (feat. Billy F Gibbons)/6:31
10. Broken Heart (feat. Billy F Gibbons)/4:04
11. Dust My Broom (feat. Billy F Gibbons)/4:22
12. Running Whiskey (feat. Billy F Gibbons/3:30
13. Got My Mojo Working (feat. Billy F Gibbons)/5:12
14. Going Down (feat. Billy F Gibbons)/5:40

(Provogue Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima