Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

cojones web 1Nakon dugo vremena, u četvrtak 17. siječnja 2019. godine, u Vintage Industrial se vraćaju COJONES – glasni zagrebački sinovi rocka. Priča o grupi Cojones započela je 2006. godine kada su se četiri momka iz Zagreba okupila u prostoriji za probe kako bi svirali stoner rock. Zadnji album „Resonate“ izdali su u listopadu 2016., a od tada pa do danas neumorno nastupaju. Kako su se Cojonesi provodili na turnejama, što nam novo spremaju (posebno u četvrtak u Vintageu), malo su nam otkrili u intervjuu.

Kako ste, kako ste zakoračili u 2019.?
Dobro smo, hvala na pitanju. Zakoračili smo  radno. Spremamo se za nadolazeće koncerte i radimo na novim pjesmama.
 
Kako biste sumirali 2018.? Imali ste dosta koncerata? Što ju je još po Vašem mišljenju obilježilo?
Da, 2018. je bila dosta intenzivna za nas,  čak pomalo i turbulentna. Obilježile su je definitivno svirke po Hrvatskoj i turneja po Austriji, Njemačkoj, Sloveniji a prvi puta smo bili i u Rumunjskoj. Bili smo od Lunena, Jene, Beča pa sve do Temišvara. Turneje uvijek budu najintenzivniji dio godine. Puno je događaja u tih dvadesetak koncerata koji su nam se urezale u memoriju. Do sada smo odradili dvjestotinjak koncerata i mogli bismo o tome pričati cijeli dan...

Biste li mogli izdvojiti neki ili neke nastupe koji su vas se posebno dojmili?
Jedan od dražih koncerata koje smo imali prošle godine je svakako bio nastup u Kotaču,  klub u Puli. Osjećali smo se kao doma i odsvirali super koncert. Atmosfera je bila odlična a ekipa iz Kotača nas je odlično ugostila i svakom bismo preporučili svirku tamo.



Jeste li tijekom turneje upoznali ili slušali neke ljude ili bendove koji su vam se posebno svidjeli i koje biste voljeli dovesti i pred našu publiku da ih čuje?
Upoznali smo neke nove ljude, sreli ponovo neke stare prijatelje koje poznajemo preko deset godina poput našeg prijatelja Suija koji je dobri duh njemačke stoner scene. Putem smo naletili na Freedom Hawk, fora bend koji bi voljeli vidjeti u ZGu. To je američki bend koji isporučuje uvjerljivi čvrsti žestoki rock’n’roll i imaju odličan zvuk!
 
Prošlo je dosta vremena od Vašeg zadnjeg albuma, sprema li se neki novi?
Da, vrijeme brzo ide.:-)  Spremamo novi album i ideja ga je izbaciti ove godine. Imamo mnogo ideja koje su definitivno novi korak naprijed u našem stvaralaštvu. Nećemo još ništa odavati, sve će biti otkriveno u svoje vrijeme! :)

Radi li inspiracija tijekom turneje? Zapne li Vam nešto za oko/uho i potakne na stvaranje neke nove pjesme, nečeg novog?
Svakako. Svako putovanje na neki način inspirira. Na turneji prolaziš kroz razne krajolike i putovanja znaju biti duga što daje prostora za razmišljanje o novim rifovima. Nosimo akustične gitare pa ako dolete neke ideje u kombiju, odsvira se nešto, snimi se pokoja ideja za kasnije...



Spremate li nešto posebno za koncert u Vintageu u četvrtak 17.1.?
Spremamo završetak priče sa zadnjim albumom i početak nove. Možda upadne i koja nova pjesma.

Kakvi su Vam planovi općenito?
Plan je zatvoriti se u prostoriju za probe i napraviti novi album,  svirati dalje.
 
Možete li pozvati naše čitatelje na Vaš koncert?
Dođi na koncert Cojonesa u Vintage Industrial Bar, bit će slasno i masno.