Intervjui
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

k3p

Kawasaki 3p je prošle godine imao rođendanski dvodnevni koncert u ITD teatru koji je prošao više nego odlično. Energični, veseli i pristupačni dečki su uvijek spremni za razgovor, pomoć i dobar tulum. Uoči izlaska obljetničkog CD+DVD izdanja "25 godina x Teatar &TD" dečki iz Kawasaki 3P-a izbacili su novi video spot za akustičnu verziju hita - 'Snifa san glu'. Radiofoničnija verzija tog ultimativnog underhita, snimljena je uživo prošle godine u Teatru &TD gdje su K3P zajedno s brojnim fanovima tijekom dvije odlične i tople koncertne večeri proslavili svojih prvih 25 godina.

Godinu kasnije te dvije večeri bit će objavljene na prvom live CD /DVD izdanju benda naslovljenom "25 godina x Teatar &TD" koje stiže u prodaju 17. svibnja, a objavit će ga Dancing Bear, izdavačka kuća s kojom K3P surađuje od 2003. godine odnosno od prvog pa sve do ovog obljetničkog izdanja.

Bend K3P osnovan je 1993. godine u Zagrebu, a zahvaljujući svojoj osebujnoj pojavi i glazbenom izričaju koji spaja nekoliko rock i punk podžanrova, postao je rado viđen među poznavateljima underground scene. Međutim, tek deset godina kasnije nastupom na Dori skreću na sebe pažnju šire publike, a kako i ne bi.. Svi se još dobro sjećamo kako su izgledala ta dva nastupa koje je prenosila javna televizija.

k3p

Tijekom 25 godišnjeg djelovanja K3P je izbacio ukupno tri studijska albuma 'Kawasaki 3p', Porinom nagrađenog 'Idu Bugari' i 'Goli zbog pasa' te EP 'Mupov-ska'. Njihove pjesme poput 'Antonije', Ni da ni ne', Puta madre', Snifa san glu', 'Mupov-ska', 'Anđelko', 'Kristin', 'Mate Parlov', 'Dugo dugo dugo', 'Riba', 'Zec'… zauvijek su upisane među hitove domaće rock scene.

Sada, 17. svibnja očekujemo njihovo prvo live izdanje koje će stići u Dancing Bear shopove, a istovremeno pozivamo sve fanove i naše medijske prijatelje i suradnike kao i sve one koji su sudjelovali u stvaranju "25 godina x Teatar &TD" da nam se u subotu 18. svibnja točno u 12:00 pridruže u zagrebačkom Route 66 da zajedno pogledamo DVD s rođendanskim koncertom na najvećem mogućem ekranu i zalijemo ga s nekom dobrom žesticom: )
Kawasaki 3p vas pozivaju na promociju ovog obljetničkog izdanja, a postavili smo im i par pitanja da vidimo kako "dišu" ovih dana.

k3p

SoundGuardian: Tomfa, kakvo je stanje u bendu s obzirom na par prethodnih koncerta i na nadolazeću promociju?
K3P: Mi smo dobro podmazana mašina i dobro podnosimo 3-4 koncerta zaredom čak i u ovim godinama.
Naravno prije svakog nastupa vježbamo “pozdrav suncu” i “ tai chi”

SoundGuardian: Na koncertima ste uvijek dobre volje i puni energije, nakon 25 godina postojanja, koja je vaša "slatka" tajna?
K3P:Uz več spomenute istočnjačke tehnike nemamo nekih posebnih rituala. Mladi smo u duši i zato energija jednostavno pršti iz nas . Pomogne i čaša dobrog vina naravno.

SoundGuardian: Iako je prošlo godinu dana od proslave 25 rođendana, srebrnog pira, jeste li spremni ponoviti "zavjete" i nastaviti s odličnim svirkama i istom tonu, ili imate neke nove planove?
K3P: U planu imamo izdavanje dva nova singla do kraja godine kao dio novog albuma koji je u nastajanju.
I sami smo iznenađeni činjenicom da je došlo vrijeme za novi materijal. Spremamo moćan i žestok album u K3P stilu.

k3p

SoundGuradian: Za sve one koji vas još nisu čuli uživo, gdje vas sve mogu gledati ove godine?
K3P: Ove godine K3P dosta nastupa ali ne možemo još otkriti sva mjesta jer čekamo službene objave organizarora. Neke koje možemo spomenuti su “Hoomstock”, Murter, Slunj, Labin, Karlovac… Onima koji nisu u mogućnosti posjetiti koncert preporučam novi Kawasaki 3p live album iz Teatra &TD (Dancing Bear) koji sadrži CD+DVD zapis sa našeg dvodnevnog koncerta u Zagrebu

SoundGuardian: Kakva su vaša očekivanja u vezi promocije i hoće li ekipa moći čuti u akustičnom izdanju neku stvar ili će to otkriti samo oni koji će doći?
K3P:Spremamo neka iznenađenja za promociju no ne smijemo vam sve odati … spontana svirka je uvijek dobrodošla . Pratit ćemo kako se razvija druženje u subotu (“Route 66” , 18.5. u 12:00h) i tko zna….

SoundGuardian: Koliko ste zadovljni prošlogoodišnjom proslavom rođendana i samim prvom live CD /DVD izdanjem
K3P:Odlična dva dana sa s savršenom publikom -rezultat je odličan “live” album. Prvi puta smo tako nešto radili i jako smo zadovoljni postignutim. Hvala svima koji su doprinjeli tom spektaklu.

SoundGuardian: Poruka za vjerne fanove i one koji bi to mogli posatati?
K3P: Tko to još nije fan K3P-a ? Postoji li takav ? :)

SoundGuardian: Hvala, vidimo se u subotu i veselimo se dobroj zabavi



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici