Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

bajaga1

U četvrtak 17.5. Bajaga i Instruktori vratili su se u Zagreb u kako bi promovirali njihov nedavno izašli dvanaesti album, „U sali lom“.

Album je nastao u suradnji dvaju izdavačkih kuća, Croatia Records i PGP RTS, a izvršni producent Je GMR Beograd. Palicu producenta preuzeo je njihov dugogodišnji suradnik Saša Habić, zaslužan za njihova najpoznatija izdanja („S druge strane jastuka“, „Jahači magle“ i „Prodavnica tajni“), dok je postprodukcija izvršena u glasovitom londonskom studiju Abbey Road. Hotel Antunović ustupio je prostore Luckia Casina za promociju albuma, te je sami koncert, nakon kraćeg zagrijavanja u prostoru za press, otpočeo otprilike u 20:30. Među publikom se moglo naći puno kolega s glazbene scene: Bajagu su došli podržati Mrle (Let 3), članovi benda Opća opasnost, i Goran Bare, koji je privlačio pozornost fanovo gotovo koliko i zvijezde večeri. Samu promociju vodio je Dalibor Petko, dok je zadatak uvodne riječi preuzeo ugledni glazbeni kritičar Hrvoje Horvat, tijekom koje nije zaboravio napomenuti kako je veliki štovatelj te kako je imao čast biti na prvom koncertu  ikad sada već duge karijere Bajage i Instruktora. Kada je Momčilo Bajagić preuzeo mikrofon, vidno ozaren publikom, naglasio je kako izbor prostora za promociju ima svoje značenje: promocija albuma naziva „U Sali lom“ ide ruku pod ruku sa atmosferom sale casina, a nostalgičare asocira i na stare koncerte Bajage sa samih početaka karijere. Nakon toga, Bajaga je rekao da ne bi puno duljio, već bi pozvao ostatak benda na pozornicu da otpočne svirku, što je Petko, kao i uzbuđena  publika, prihvatio pljeskom.

bajaga0

S albuma od deset pjesama bend je odsvirao šest, otpočevši s naslovnom pjesmom istog imena, „U Sali lom“. Nastavili su pjesmama  „Severac“, „Nikad te više neću zvati“  i „Može da te ubije grom“, a uključili su i dvije balade s albuma: „Bilo bi lako“ te „Noćima sanjam“ –  potonja je jedina s albuma za čiji tekst nije zaslužan Momčilo, već poznati srpski akademik i scenarist Dušan Kovačević. Završetkom pjesme „Bilo bi lako“, Bajaga je uočio Baru u publici, te ga pozdravio  riječima „Bare doktore!“, nakon čega se, na oduševljenje publike, spustio i zagrlio kolegu. Tu je i i uvijek simpatičan Žile imao trenutak u kojem je preuzeo mikrofon kako bi rekao da „Zagreb ima pravi duh“, nakon čega je nasmijao publiku skinuvši majicu i pokazavši natpis na majici ispod: „ I love ZG“. Moram reći da mi se osobno svidjelo što je basist Miroslav Cvetković „Cvele“ dokazao kako se i u poznim godinama može pokazati uključenost u noviju glazbenu scenu:  podršku regionalnim nezavisnim izvođačima pokazao je majicom slovenskog benda „Persons From Porlock“. Tijekom svirke članovi benda su izgledali kao da su „došli na svoje“ te da zaista uživaju što su tu, čime je, vjerujem, postignuta jedna jako ugodna i domaća atmosfera. Koncert su ipak završili „jednom starom“:  pjesmom „Tišina“, nakon čega se bend zahvalio te srdačno pozvao publiku na neformalno druženje, odnosno na čašicu razgovora s bendom.

SETLISTA:
U sali lom
Bilo bi lako
Severac
Noćima sanjam
Nikad te više neću zvati
Može da te ubije grom
Tišina



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici