Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

20190607 211120

The Sheepdogs su kanadski rock band osnovan 2006. godine u lako izgovorljivom Saskatchewanu. Sami sebe opisuju kao retro gitarski band jednostavnog izričaja i to je u biti tako. Prvi su neovisni tj. band bez ugovora koji se pojavio na naslovnici Rolling Stonea 2011. godine i to ih je dovelo u fokus javnosti. Iza sebe imaju 6 albuma i ovo im je bio drugi nastup u relativno kratkom vremenskom rasponu u Münchenu. Podsjetimo, pisali smo o njima kao predgrupi na nastupu Rival Sonsa.

To je već oprobana špranca kod dosta bandova. Prvo se pojave kao predgrupa nekom većem igraču, a onda nakon par mjeseci, dok je teren još vruć dolaze i rade samostalne gigove. Ovdje je ta formula u potpunosti bila pogodak jer je klub bio ispunjen skoro do posljednjeg mjesta, cirka 200 ljudi.

20190607 204416

Predgrupa su bili londonski Creatures koji su zanimljiva mješavina neke recimo psihodelija rock western art vizije pop rocka. Veoma zanimljiva glazba, idealna za neki film o zombijima na Divljem Zapadu. Vrijedi da ih pronađete i poslušate. Dobro su iskoristili svojih pola sata i izmamili aplauze publike.

The Sheepdogs izlaze točno po planu u 21:30 h. Raspoloženi za svirku iako je iza njih dug put od Berlina do Münchena. The Sheepdogs su band koji ne možete ne voljeti. Njihova svirka je toliko zarazno jednostavna i bez puno filozofije. Jako podsjećaju na Alman Brothers Band i to potvrđuju s brojnim dionicama kada improviziraju i rade session koji kontrolirano privedu kraju baš onda kada prijeti da pređe u dosadu. Meni super stvar je što svi u bandu pjevaju. Tako imate pjevača Ewana Curriea koji pored toga što svira gitaru iza sebe ima 4 člana koji se tako lijepo nadovezuju sa back vokalima da je prava milina to slušati. Svirka precizna, točna, melju kao mašina ali sa dozom lakoće da je šteta da ovakav band negledate barem jednom mjesečno.

20190607 213204

U sat i pol svirke su nas provezli od američkog juga do matične Kanade i to na virtuozan način sa puno pozitivne energije. Ispraćeni nakon bisa uz ovacije brojne publike koja ih je grmoglasno podržala i zakazala vjerujem sljedeći susret u nešto većem prostoru od STROMA.

Svakako ako do sada niste čuli The Sheepdogse preporuka da ih pronađete na društvenim mrežama ili Youtubeu i uvjerite se u riječi autora ovog teksta.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici