Festivali
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

IMG 1595

Tri nevjerojatna dana, više od 120 DJ-a, šest pozornica, posjetitelji iz više od 140 zemalja svijeta i stadion Poljud – završilo je šesto izdanje glazbenog festivala ULTRA Europe u Splitu! Destination ULTRA kreće na put po najljepšim hrvatskim otocima, a nakon nezaboravnih trenutaka na poljudskoj ljepotici, uspomena koje će broji Ultranauti pamtiti cijelog života, vrijeme je za stvaranje novih, na bajkovitim lokacijama i uz još puno dobre glazbe i svjetskih izvođača. Zadnji festivalski dan obilježila su redom najveća imena današnjice, a festival nisu propustila ni brojna poznata lica.

A noć velikih zvijezda započela je uz ekscentričnog Stevea Aokija koji je začinio set u svom poznatom stilu – s centralne pozornice, na samom kraju jednoipolsatnog nastupa, odletjele su torte ravno među brojne obožavatelje u prvim redovima. Aoki je pozornicu prepustio Alessu, švedskoj zvijezdi koja se na oduševljene Ultranauta vratila u Split nakon dvije godine, nakon čega je krenula je veličanstvena završnica. “ULTRA Hrvatska! Toliko sam sretan što sam se vratio i što sam ovdje! Jeste li spremni za najbolji party u životu?”, rekao je David Guetta i doveo desetke tisuća ljudi do delirija. Hrvatsko izdanje festivala počastio je i ekskluzivnom premijerom najnovije pjesme koja će sigurno ovog ljeta pokoriti sve ljestvice.

IMG 1218

Tajanstveni Amerikanac koji se krije iza jedinstvene maske i imena Marshmello prvi je put stigao na ULTRU, a ovaj će nastup posebno ostati zapisan u srcima hrvatskih obožavatelja. Naime, prije izlaska na scenu pozornica se obukla u veliku hrvatsku zastavu, a Marshmello se pojavio uz poznatu hrvatsku navijačku himnu i time odao počast uspjehu naših nogometaša. Čast da uz veliki vatromet i svitanje sunca zatvori šesto izdanje festivala pripala je jednoj od najvećih legendi elektroničke scene i DJ-u koji je osvojio brojne nagrade i priznanja Arminu van Buurenu, a uzbudljivo je bilo i na ostalim pozornicama. RESISTANCE je sinoć ugostio Nica Fanciullija, Setha Troxlera, Loco Dicea i The Martinez Brothers. Atraktivna pozornica Arcadia Afterburner predstavila je Sick Individualse, Kuru, Juliana Jordana, Jewelz & Sparks i Dr. Phunka.

IMG 1372

Šesto izdanje festivala okupilo je i brojna poznata lica hrvatske političke i društvene scene. U subotu je na Poljud stigao i ministar turizma Gari Cappelli, a Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, posjetio je festival posljednjeg dana.



Izvještaji



Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima


Decapitated feat. Incantation, Nervosa, Kassogtha - nihilizam na najjače


J.R. August uz brojne goste proslavio 10 godina karijere