Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

IMG 9560 1

O Ischariotzckom iz Brela mogli ste čitati u nedavnom intervjuu za SoundGuardian. Inkognito projekt Joška Klarića postao je mnogo brojčani bend koji bi se na većini pozornica morao gužvati, ali velika pozornica Pozitivca bila je kao stvorena za njih.

Svoj nastup otvorili su pjesmom "Recovery", koja nosi ime njihovog debitantskog albuma, po mnogima, jednog od najboljih ove godine. Uslijedila je "She Told Me" na kojoj su došli do izražaja svemirski vokali sestre i brata Klarić te njihove rodice Petre Šošić. Repeticije na albumu možda mogu zvučati nepotrebno razvučene, ali na koncertu sam otkrila koliko su moćne i važne pri stvaranju čarobne atmosfere. Uhvatila sam se kako ih zapanjeno slušam, ali nisam bila jedina. Za razliku od prvog dana, ovaj je bend uspio je okupiti tek malobrojnu publiku. Unatoč tome, uvjerena sam da su svojim fantastičnim nastupom kupili svakog ponaosob i proširili fan bazu. Pomalo nervozni Joško obratio se publici i obećao da neće puno pričati nego da će s bendom probati predstaviti što više pjesama. U tome su i uspjeli jer su odsvirali gotovo većinu pjesama s albuma, te su se na repertoaru su se našle "Gauge", "Birds", "Perfect Sky" i "So Long" u kojoj je umjesto Lovely Quinces apsolutno briljirala Petra Klarić. Već dugo nisam čula tako vrhunski odnos vokala i inovativne glazbe u našoj zemlji i definitivno se osjeća utjecaj Bon Ivera u nekim skladbama, ali to nije ništa loše. Dapače, divno je primijetiti da netko svoju kreativnost izražava prateći trendove na svjetskoj sceni. Svoj nastup zatvorili su sa "Basic & Rough" koja mi se u polupraznoj dvorani učinila previše mirnom za kraj, ali onda su uletjeli trubači i na pozornici se dogodio vatromet svega. Ischariotzcky se rasplesao, prštali su od energije i imali su toliko velike osmijehe da je svima bilo jasno koliko uživaju. Konačno su u pravo vrijeme na pravom mjestu! Jedva čekam vidjeti kako će se njihova priča razvijati. Oni su to zaslužili i pred njima su velike stvari!

IMG 9679

Dok je M.O.R.T. stigao na pozornicu, veliki Dom sportova već se lijepo ispunio. Prvi put sam uživo slušala sinjske rockere i zapanjio me njihov sirov zvuk. Bend je u ovih nekoliko godina izrastao u diva koji ne samo da može parirati svim onim starijim hrvatskim rock bendovima, nego ih pojede za doručak koliko zvuči moćno. Iako su svirali samo 35 minuta, publika je uglas pjevala baš svaku pjesmu, divljački je skakala, bacala u zrak čaše s pivom, a u prvim redovima počelo se i pogati. "Draga majko" posvećena je, naravno, svim majkama, a "Na cesti" i "Mali Isus" samo su neke od pjesama koje su bila na njihovoj setlisti. Vrijeme je preletjelo, ali publika je vikala "Hoćemo još! Hoćemo još!" Ipak, satnica se mora poštivati, a M.O.R.T. će zaista uskoro trebati napraviti jedan solistički koncert.

IMG 9896

Pips, Chips & Videoclips su bend koji voli baš svaki festival. Očekivano, svoj nastup otvorili su sa "Seks u školi", a nastavili svirati "Ljubav", "Malena" i "Plači". Dobro raspoložena publika raspametila se skačući na "Bi li ili ne bi" i "Zdenku i vanzemaljce", a onda je dizala ruke u zrak na "Htio bi da me voliš", himnu svih onih osamljenih. Ripper uopće nije bio razgovorljiv, ali tim više su svirali. Uvijek je lijepo slušati "Narko", "Gume na kotačima" i sve ostale pjesme u kojima prepoznajemo svoj život, ali apsolutni delirij nastupio je tek kad su pretkraj zasvirali prve taktove "Nogometa". U njihovom nastupu nema iznenađenja i nikakvih tajni. Svi znamo što možemo očekivati, ali relativno kratak nastup bio je korektan s muzičke strane, no puno više je emocija utkano u njihove solo nastupe.

IMG 0497

Baš kako sam i mislila, druga je večer Pozitivca bila puno energičnija, a Hladno pivo kao favorit publike nisu imali težak zadatak završiti ovogodišnje izdanje. "Ja ću ti bit favorit ili me neće bit" orilo se dvoranom dok su svirali "Vjeruj u mene". Hladno pivo nakon 30 godina na sceni nemaju problem odabrati pjesme koje će zapaliti publiku pa bila riječ o majici u "Mojoj majici" ili našem zagrebačkom jednom i jedinom šerifu u "Bačkizagre stuhpa šeja". Hladno pivo je uvijek dobra zabava za masu. Dok su iznad publike letjeli napuhani kondomi, Mile se šalio da ga to više podsjeća na dječji rođendan, no da je stvar u njegovim godinama… Letjeli kondomi ili ne, Udruga HUHIV i LAA još jednom su organizirali događaj koji je donio puno dobre glazbe, a nadam se, i malo više informirao posjetitelje o spolno prenosivim bolestima. Može li se to tebi dogoditi?

IMG_0009.jpg IMG_0026.jpg IMG_0034.jpg

IMG_0039.jpg IMG_0061.jpg IMG_0149.jpg

IMG_0229.jpg IMG_0244.jpg IMG_0342.jpg

IMG_0371.jpg IMG_0396.jpg IMG_0405.jpg

IMG_0467.jpg IMG_0496.jpg IMG_0497.jpg

IMG_0506.jpg IMG_0535.jpg IMG_0547.jpg

IMG_0560.jpg IMG_0575.jpg IMG_0583.jpg

IMG_0827.jpg IMG_9560.jpg IMG_9560_1.jpg

IMG_9573.jpg IMG_9575.jpg IMG_9606.jpg

IMG_9618.jpg IMG_9637.jpg IMG_9660.jpg

IMG_9679.jpg IMG_9683.jpg IMG_9692.jpg

IMG_9743.jpg IMG_9840.jpg IMG_9849.jpg

IMG_9873.jpg IMG_9875.jpg IMG_9880.jpg

IMG_9888.jpg IMG_9896.jpg IMG_9931.jpg

IMG_9974.jpg