Recenzije
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Kolovoz 2008
Format Albumi
Vrsta Rap
Dodano Srijeda, 26 Listopad 2011
Žanr Rap
Length 1:00:00
Broj diskova 1
Edition date 2008
Država USA
Etiketa Uncle Howie Records
Tags

Review

 

Ovaj momak od trideset i šest godina poziva na odmazdu. Tko mu se zamjerio? Tko ga ne voli? Tko ga ne bi volio? I zašto je Slayer najbolji bend na svijetu? I da ne zaboravimo; tko je, dovraga, Ill Bill?
 
Nekada davno, družila su se četvorica momaka i snimili dva albuma. Zvali su se Non Phixion. Non Phixion su voljeli repati o sisama, drogi, CIA i ostalim federalnim agencijama i teorijama zavjere, a najpametnija stvar koju su napravili bila je The C.I.A. Is Still Trying To Kill Me sa ljudima iz Deftonesa i Killswitch Engage. Stvar aranžmanom tako prokleto vuče na Rock Superstar od Cypress Hill, ali mjesto ispraznog života zvijezde opisuje jednog rep paranoika koji se nada da je u krivu. 
 
Ill Bill, nakon raspada gore navedenih Non Phixion, odlazi u samostalne vode. 2004. izbacuje album kojeg nosi singl imena The Anatomy Of School Shooting i pokazuje da sa Billom nema zajebancije i da i dalje kuži višu shemu stvari. Tako je i ovdje. Masoni, Illuminati, geto, ujak Howie koji koristi puno metadona, poštovanje i ortaci iz geta tu su aktualne teme. 
 
Ill Bill se često prisjeća prošlih vremena (poput pjesme Who I Am?) kada je Jamaster Jay bio živ i kad su stvari valjale i kada su se ratovi za resurse vodili na ipak malo manje očiti način. 
 
Tvrdi metal je, očito, Billova tajna ljubav jer kako objasniti pjesmu o Slayerima koja je zapravo odgovor na Nasovu pjesmu o Rakimu (od Eric B & Rakim) zvanu UBS (Unauthorised Biography of Rakim). Spominje se čak i Rick Rubin, producent Reign In Blood. Sljedeći u Unauthorised Biography of... seriji su Bad Brains. A gdje je u svemu tome Black Flag? 
 
Tri versa o Kerry Kingu i ekipi nije sve od uvoza metala u hip – hop. Tu je i Max Cavalera iz Sepulture i Soulfly kao gost na War Is My Destiny. Max urliče refren. Tekst malo podsjeća na radnju Conana Barbarina, ali samo malo. Na ovoj pjesmi gostuje još jedan borac protiv zavjera i paranoje te agenata u skupim crnim odjelima koji sude crnim panterama – Immortal Technique, ali o njemu kroz koji dan.
 
Antonio Hadrović
Hits 2259

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture