Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

massimo graso tony

Hrvatska diskografska udruga objavila je popis najuspješnijih pjesmama u hrvatskom radijskom eteru za 2015. godinu. Pjesma koja je najduže vremena provela na broju jedan nacionalne top liste HR top 40, ali se i kroz cijelu godinu zadržala na visokim pozicijama, Massimov je 1 dan ljubavi. Na drugom mjestu  najuspješnijih singlova nalazi se Petar Grašo s velikim hitom Moje zlato, dok je treću poziciju zauzeo Tony Cetinski i njegov Mjesečar.

Massimo je i sveukupno najuspješniji izvođač u protekloj godini s čak tri singla u 40 najuspješnijih 2015. godine. Tony Cetinski, Petar Grašo, Nina Badrić te Neno Belan imaju po dva singla među najuspješnijima, dok su u kategoriji bednova najslušaniji bili Vatra s tri i Elemental s dvije pjesme u top 40.

Top lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje. Kako bi dobili što preciznije podatke o tome koju glazbu Hrvati rado slušaju sustav 1 Played prati emitiranje preko 140 radijskih postaja.

Način sastavljanja liste prema kojem se uz broj emitiranja kao kriteriji uzimaju i doseg i slušanost radijskih postaja omogućio je precizne i transparentne podatke. Dobiveni podaci, osim što su zanimljivim slušateljima i medijima, od velike su koristi i svima uključenima u stvaralački proces. Glazbenici i skladatelji na ovaj način mogu dobiti realne podatke o tome koliko su uspješni njihovi uraci te na koje pjesme slušatelji najbolje reagiraju.

Radio je još uvijek najznačajniji medij za promociju glazbe i odlično mjerilo uspjeha najvećih hitova. Zahvaljujući naprednom računalnom sustavu 1Played Hrvatska diskografska udruga prati sve pjesme emitirane na radijskim postajama i objavljuje najbolju nacionalnu top listu najuspješnijih singlova domaćih izvođača u proteklom tjednu.