Kompilacija
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Gregg Allman

Možda je ovo i dovoljno napisati vezano uz prerani odlazak još jednog velikana moderne glazbe. Braća su konačno ponovno zajedno i s obzirom kakva je ekipa gore, u onom djelu neba gdje sve puca od plavetnila, čuje se njegova svirka i njegov opori i opojni vokal.

Ta izuzetna kombinacija sva je ova deseljeća obilježavala mnoge živote, glazbena uvjerenja, ali i karijere.

Gregg Allman bez ikakve je sumnje jedan od onih koji će biti zapisani zlatnim slovima uz sva ona velika imena koja su nas već ranije, nažalost, napustila. Njegov glazbeni opus proteže se od kraja šezdesetih, preko sedamdesetih, ali i dalje gotovo sve do njegove prerane smrti.
Skladatelj, pjevač i klavijaturist Allman Brothers Banda autor je uspješnica kao što su "Midnight Rider", "Whipping Post'' i "It's Not My Cross to Bear", no nikada nije previše volio sve to isticati, već se radije posvetio daljnjem radu i skladanju a to pokazuju i njegovi samostalni albumi, na kojima je uvijek težio tome da se osjeti ta njegova autorska crta. Naravno, nije bježao od prošlosti, ali nije volio "živjeti na staroj slavi". Da, ta njegova neprestana želja za dokazivanjem polučila je da nakon transplantacije jetre ponovo uđe u studio i oduševi sve koji vole modernu glazbu. Vjerujem da se sjećate albuma "Low Country Blues" iz 2011...

Nema nikakve dvojbe, bio je, kao jedan od istinskih osnivača southern rocka, do kraja svog života izuzetno cijenjen i uvažavan i od službene kritike i brojne publike, odnosno, poklonika ovog glazbenog stila, poglavito zbog svog jedinstvenog načina skladanja pjesama, gdje je tako nadahnuto spajao soul, rock, blues i country glazbu. A on sam, bez obzira na sve, cijeli svoj život i karijeru posvetio je legendarnom The Allman Brothers Bandu.
Njegovim odlaskom ništa nije izgubljeno, jer s još većom snagom i glazbenom nadarenošću sve se pretopilo u tijelo, ali i djelo njegova sina Devona Allmana... i tako ova glazbena priča ide dalje. Počivaj u miru, Mr. Gregg Allman, you can do that, really!

https://www.greggallman.com
https://hr-hr.facebook.com/GreggAllman/

Mladen Loncar – Mike



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima