Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Kings Of Leon

Najveći headliner ovogodišnjeg izdanja INmusic festivala su Kings Of Leon. Njihove najveće hitove sigurno već znate, a mi vam donosimo nekoliko činjenica koje možda dosad niste znali, uz iznenađenje na kraju.

1. Premda su bend oformila tri brata - Caleb, Nathan i Jared Followill te jedan bratić Matthew Followill, to nisu njihova prava imena. To su njihova srednja imena. Matthew je Cameron, Nathan je Ivan, Caleb je Anthony, a Jared je Michael.

2. U tinejdžerskim danima ekipu bi s kućnog partyja tjerali tako da bi Jalapeno papričice stavili u mikrovalnu pećnicu. Nastale pare bile bi prejake i za najžešće partijanere koji bi ubrzo pobjegli s velikog tuluma.

Kings Of Leon

3. Caleb je s četrnaest godina prvi put konzumirao marihuanu. Bio sam s bratićem Peanutom i otišli smo do groblja. Isprva nisam ništa osjetio, no kada sam došao kući pojeo sam puno piletine. Tada sam shvatio da bi to moglo biti od trave.

4. Obožavaju Mozarta, a na binu ulaze u velikom stilu, uz Requiem u d-molu.

Kings Of Leon

5. Za treći album "Because Of Times" imali su poteškoća pri pronalasku novog producenta. Savjete su tražili od mnogih glazbenika, između ostalog i od Davea Grohla kojeg su izveli na večeru. Na kraju su ipak zadržali starog producenta Ethana Jonesa.

6. Diskografska kuća RCA na početku karijere htjela je samo da se bend oformi s Calebom i Nathanom, bez ostatka obitelji. No, oni se s tim nisu složili i ugurali mlađeg brata i bratića u bend.

Kings Of Leon

7. Radiohead ih obožava. Pogotovo gitarist Ed O'Brien. Nije da sam ljubomoran kad vidim druge bendove. Ali kad njih vidim... čovječe želio bih biti u tom bendu! Rastu, razvijaju se. Odlični su svirači, pogotovo bubnjar, fantastičan je! Svi su odlično, ali on je baš poseban.

8. Caleb je morao prodati kuću u Nashvilleu, jer je svakodnevno dobivao previše pisma od fanova što mu je bilo zastrašujuće. Neki dan kad sam došao kući pronašao sam četiri obožavatelja kako se kartaju ispred kuće, s našim imenima na kartama kraljeva.

Kings Of Leon

9. Bend je njihovo jedino glazbeno iskustvo. Prije nego što su ga osnovali Jared nikada nije svirao bas, Matt je odslušao nekoliko sati gitare, a Caleb nikad nije svirao gitaru.

10. Naslov debitantskog albuma pronašli su u Bibliji. "Youth & Young Manhood" ime je albuma koje je povezao sa slikom Mojsijevog obiteljskog stabla, a pronašli su ga u Bibliji njihovog oca koji je propovjednik.

Ono što još uvijek ne znamo je pjesma koju žarko želiš da Kings Of Leon izvedu na INmusic festivalu! Javi nam je u naš inbox na Facebooku sa svojim podacima (ime, prezime, adresa, broj mobitela), a mi ćemo najsretnijeg nagraditi albumom "WALLS".