Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Mamma Mia zadar

Jedan od najgledanijih hrvatskih mjuzikla svih vremena, Mamma Mia, započeo je svoju jadransku turneju proteklog petka. Pred dupko punim zadarskim Višnjikom ansambl zagrebačkog kazališta Komedija dokazao je da s pravom nosi epitet fenomena na domaćoj kazališnoj sceni.

Parni valjak varazdin 1

Parni valjak uvijek je bio band od djela, a ne tek od velikih riječi. Mjesecima smo čitali o velikoj produkciji i spektaklu kakav Varaždin još nije imao prilike vidjeti, a ta obećanja band je sinoć potpuno ispunio.

PredinDedic1

Nema ničeg lošeg u nostalgiji. Predin je sam to priznao pred brojnom publikom Lisinskog, a s obzirom na pozitivnu reakciju na njegovu suradnju s Matijem Dedićem, nije jedini koji tako misli.

1 Belan 30

Koncentracija na Hrvatsku nudi znatno manje tržište za glazbenike nego što bi to nudila međunarodna karijera – čini li to dugovječnost lakšom ili težom ostaje pitanje.

P2180235

Otprilike sat i pol prašili su Kandžija i gole žene. U ugodnoj pa čak i intimnoj atmosferi dečki su svoju publiku šarmirali, dizali na noge i uveseljavali s takvom lakoćom kakvu dugo nisam vidjela.

Beach Slang Mochvara‘Tamo u Močvari mi je ostalo srce...’, mogao je zapjevati James Alex, vođa emo-pop-replacements-punk sastava Beach Slang, koji se jučer po drugi put u godinu dana pojavio u Močvari. Ne bi bilo čudno, s obzirom na to da čovjek stvarno voli svirati i pjevati obrade, a bilo je i Valentinovo. Nisam bio na prošlogodišnjem koncertu, ali, sudeći po izvještajima, jučer je Alex samo malo manje ‘zadavio’ publiku pričom i ispucavanjem spomenutih obrada.

massimo lauba 14022017 017

„Pjevat ću dok suze me ne zabole... ljubit ću dok usne mi ne izgore...“ upravo tim riječima možemo sažeti emocije koje su Massimo i publika podijelili na odličnom valentinovskom koncertu sinoć u zagrebačkoj Laubi.

Josipa Lisac Sava centar novoGlazbena diva Josipa Lisac u utorak navečer proslavila je jubilej, pedeset godina karijere, veličanstvenim, rođendanskim koncertom na Dan zaljubljenih u ispunjenoj velikoj dvorani Sava centra u Beogradu. Koncert je bio rasprodan nekoliko dana unaprijed, a pred ulazom u Sava centar tražila se karta više.

KaliopiDiva bez konkurencije, vokalne sposobnosti koje oduzimaju dah, djetinjasti duh s velikim osmijehom na licu koji skriva ženu dubokih osjećaja i velikog iskustva.

DTP-50Ljubitelji progresivnog metala sinoć su u zagrebačkoj Tvornici Kulture sigurno došli na svoje! Pred prepunom, reduciranom Tvornicom na binu su izašla tri izvrsna benda.

Antivalentinovo2-17Sinoć u Domu sportova drugu godinu za redom vratilo se Antivalentinovo s novim sloganom „Ništa ljubav, turbo karanje“ čiji je začetnik Let 3.

Porto MortoNajeklektičniji mladi zagrebački bend održao je sinoć u KSET-u veličanstvenu promociju svog albuma prvijenca. Iako bend ne pratim dugo, možda se radilo i o najboljem koncertu njihove karijere – ne znam kako bi trebao izgledati još bolji nastup od jučerašnjeg.

E26A7865

Siguran sam da vam je poznat „stogodišnji rat“ koji se u Velikoj Britaniji vodio između poklonika dvaju možda najvećih bendova svih vremena, Beatlesa i Stonesa.

The Doors Alive-12Sinoć u Tvornici povodom pedesete obljetnice objavljivanja prvog albuma The Doorsa istoimenog naziva „The Doors“ koji slovi za jedan od najbitnijih albuma u povijesti rock'n'rola, Doorse su ponovo pokušali „oživjeti“ tribute Band The Doors Alive. Jesu li u tome i uspjeli?

Gregorian 7 of 20...oni uđu u publiku i bez razglasa ušutkaju punu Arenu kako bi se oprostili s publikom, obilježili kraj poglavlja i možda kraj Gregoriana. Ili ipak ne? Jer to ipak nije bio kraj samog koncerta, nastavili su još pola sata nakon izvedbe za koju se činilo da označava kraj službenog dijela koncerta. No, jesu li to zapravo bili bisevi? Ili možda nisu?

Potkategorije