Festivali

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

IMG 6159

Trećeg dana festivala u Križevcima line up je opet bio vrhunski. Uz K3p-ovce, kao jedine predstavnike naše zemlje, nastupali su bendovi iz Mađarske, Kolumbije i Venezuele. Četiri benda, svi ludo puni energije i sparna noć, jednostavno nije bilo druge, odličan provod je bio neizbježan.

Prvi bend bio je Jolly Jackers iz Mađarske. Irish punk odmah na početku da pokrene večer u smjeru veselice i plesa. Publika je izazov prihvatila i znojenje je počelo. Kad je večer počela s ovim stilom, odmah u glavu, zanimljivo je bilo pratiti kako će sve to završiti i hoće li publika izdržati taj maraton.

IMG 5860

Bend koji je uslijedio pokrenuo je i one koji su se na Mađarima šparali malo. Iz Kolumbije je ekipa totalno simpatično-ludih muzičara, čija energija i vrlo poseban stil su mješavina ska/punk/psihodelije/disco/house i tko zna čega sve još, a zovu se Skampida. Njihov nastup oduševio je doslovno sve koji su bili tamo.

IMG 5964

Kad su oni svirali ispred pozornice dizala se prašina od plesa koja je bila vidljiva u onom gustom, vrućem zraku, a između sve te prašine bilo je prekrasno vidjeti ljude kako veselo plešu. Kolumbijcima je to prvi nastup u Hrvatskoj i koliko smo mi bili oduševljeni s njima toliko su i oni s našim prijemom. Nakon svojeg nastupa su se u stopili sa ljudima u publici i do kraja programa ostali i uživali u ostalim bendovima.

IMG 6201

U dvadeset do jedan počeli su Kawasaki 3P. A o njima ne treba posebno ništa govoriti. Pogotovo ove 2015. godine kad su svojim zadnjim albumom (Goli zbog pasa) dokazali mnogima da se još uvijek mogu napraviti albumi na kojima je svaka stvar „hit“.

Set lista je izgledala ovako:

Veliki Dispečer
3 Problema
Lovac
Kristin
Indijanac
Mupovska
Dugo dugo dugo
Niskarastaman
Mate Parlov
Zec
Feget
Patliđan
Pusica
Antonija
Loš zao
Ni da ni ne
Puta Madre
Snifa sam glu

Tko je jednom bio na njihovom koncertu zna kako to izgleda. Nekome tko nikad nije bio teško da se može i objasniti. Kawasaki su uvijek odlični uživo, uvijek energični i uvijek publiku raspamete. Tako je bilo i ovog puta. Pjesma za pjesmom dovela je do usijanja pa se čak i nebo smilovalo i na predzadnjoj stvari pustilo malo vode na nas zakuhale od vrućine i plesa.

IMG 6120

Snifa sam glu je bila zadnja stvar i stvar na kojoj je publika završila na bini, pa je tako uz kišu, gužvu na pozornici (i redare koji su vrlo grubo ljude tjerali s pozornice) jedva je nekako završena pjesma i njihov nastup.

Zadnji bend su bili Gypsy Ska Orquesta iz Venezuele. Sam naziv benda govori kakvu muziku sviraju pa je jasno i kakva je atmosfera bila. Iako smo svi već bili umorni nije bilo upitno hoće li se nastaviti plesati. I izdržalo se tako sve do tri i dvadeset kada je službeno završen njihov nastup. Ali samo službeno, jer se dio benda s instrumentima spustio u publiku pa pjesma i ples nisu stali.

IMG 6087

Odličan završetak odličnog dana. Stvarno nije moglo bolje. Ali ne samo odličnog dana, cjelokupni ovogodišnji line up Skaville festivala bio je vrhunski izbor i svaka čast organizatorima na tome. Čak ni one ostale stvari, koje nisu bile možda baš najbolje odrađene (kašnjenja, redari i slično), nisu uspjele umanjiti odličan festival s fenomenalnom muzikom.