Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Palach Kraljica tisine

KineDok je nova vrsta međunarodne zajednice, jedinstveni filmski klub i alternativna distribucijska platforma koja spaja ljubitelje i autore kreativnih dokumentarnih filmova.

Nouvelle Vague

Popularni francuski bossa-nova bend Nouvelle Vague nastupit će 23.6. u Zagrebu, u Boogaloo clubu, u sklopu svjetske turneje na kojoj promoviraju izuzetno hvaljeni album “I Could Be Happy”.

Pet Shop Boys

Pet Shop Boys, najuspješniji britanski dvojac, po prvi puta će posjetiti Zadar i Jazine Open Air u subotu 12. kolovoza. Povoljnije ulaznice dostupne su do nedjelje, 23. travnja.

Jeff - Mochvara

Ikona pop punka i jedan od najaktivnijih sudionika njujorškog DIY podzemlja po prvi put dolazi u Zagreb. Osim što je dosad svirao u moru bendova, od kojih ćemo izdvojiti pokojne legende Bomb The Music Industry! i trenutno aktivne Antarctigo Vespucci, u kojima bubanj udara Benny Horowitz iz The Gaslight Anthem, Jeff već deset godina vodi izdavačku kući Quote Unquote Records, a u posljednje vrijeme je počeo producirati albume prijateljima, između ostalih, našoj staroj znanici Lauri Stevenson te još jednoj ikoni pop punka, Mikeyu Ergu.

Amphi 2017

Trinaesti Amphi Festival i ove godine okuplja največa imena dark electro scene na jednom mjestu! Nakon prošlogodišnjeg povratka na staru lokaciju, Amphi Festival se i ove godine održava na - Tanzbrunnenu!

MUM

Mixed Up Mary (MUM), kojeg je zagrebačka publika imala prilike slušati kao goste raznim bendovima (Artan Lili, Voland Le Mat, Mangroove...), nakon dužeg vremena održat će samostalni koncert 25. travnja u klubu Pločnik. 

Frankie Cosmos superuho

SuperUho Festival još nije objavio niti polovicu gostujućih imena, a njihov popis je već sad impresivan: Billy Bragg, Buzzcocks, Conor Oberst, Gracin, Jessy Lanza, Sara Renar i Shellac.

Sea Star Festival

Nakon tri vala objavljenih izvođača poznat je program dvije najveće pozornice Sea Star Festivala – Addiko Tesla Stagea i Nautilus Arene powered by Radio 101. Impozantan, eklektičan i uzbudljiv je miks izvođača koji će u umaški Stella Maris stići 26. i 27. svibnja s mnogih europskih i regionalnih adresa, baš kao i njihova publika.

The Cult

The Cult, britanska rock institucija dolazi u Zagreb u utorak 27. lipnja na Stadion Šalata. Povoljnije ulaznice dostupne su samo do nedjelje, 23. travnja.

belankoncert 7 of 16

Trideset godina otkako su se prvi puta čuli taktovi legendarne pjesme ''Stojin` na kantunu'' Neno Belan sa svojim Splićanima proslavit će ovu obljetnicu, ekskluzivnim koncertom - Neno Belan svira Đavole.

Beatles Lisinski

Ove godine navršava se 50. rođendan jednog od najvažnijih albuma rock glazbe, „Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band“ Beatlesa, a uz Veliku Britaniju, koncertnoj proslavi albuma pridružit će se i Hrvatska nastupom The Beatles Revival Orchestra u Lisinskom, 28.5.2017.

Viviane Sofronitsky

Večeras će se u HGZ-u održati predavanje i koncert proslavljene fortepijanistice Viviane Sofronitsky, čime će se zaključiti druga sezona ciklusa Cristoforium.

Rocklive

Kojoti, Repetitor, Živo Blato, Sassja, Krankšvester i mnogi drugi već su najavljeni za ovogodišnji RockLive Festival, a objavljena su i još četiri odlična izvođača.

Billie Joan - Vinyl

Billie Joan, pravim imenom Ivana Pezo. Kantautorica iz Splita koja se glazbom počela baviti od malih nogu. Glazbeni izričaj podosta je fokusiran na socijalnu i društvenu tematiku, iskrenost je sveprisutna dok tematika o neuzvraćenoj ljubavi ni o patnji bilo kakve vrste, neće biti; bar ne onih očigledne. Prvi koncert otvoren je sa demo festivalom „StArt“ u Splitu 2014. godine, nakon toga su se zaredali festivali HGF, HR Demo Klub, Jelen Demofest, Zasviraj s Žujom - INmusic...

Drvored Radioaktiv Vintage

Drvored i Radio Aktiv stižu u četvrtak (27.04) u Vintage Industrial Bar u sklopu službenog Tabor Film Festival warm upa ususret njegovom jubilarnom 15. izdanju! Prije nastupa bendova posjetitelji će moći uživati u retrospektivi tri prethodno nagrađivana filma na Festivalu, sudjelovati u nagradnim igrama te tulumariti s DJ Vukom. Karte po pretprodajnoj cijene od 35 kuna mogu se kupiti u Kavezu i Dirty Old Shopu, na dan će koštati 50 kuna.