Novosti

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Estatic Vision

Ako ste fan bendova kao što su Clutch, Hawkind ili pak maestralnog Captaina Beefhearta svratite u  četvrtak 18. svibnja u Vintage Indutrial jer tamo dolazi sjajan psihodelični rock četverac iz Philadelphije – Ecstatic Vison! Nakon raspada benda A Life Once Lost, dio članova Doug Sabolick i Jordan Crouse, par godina kasnije osnovali su bend, a inspiraciju za novo ime pronašli su na svom zadnjem albumu – Ecstatic Trance (2012).

Sea Star najnovije

Započelo je finalno odbrojavanje do festivalskog događaja sezone! Za samo 10 dana, u četvrtak, 25. svibnja, Sea Star Festival otvorit će svoja vrata u umaškom kompleksu Stella Maris i dočekati goste iz doslovce cijele Europe!

INmusic 2017

Sjajni line-up nadolazećeg dvanaestog izdanja INmusica upotpunit će niz odličnih švedskih glazbenih imena.

Van Dammes

Malo je poznato da se za neslužbenog turističkog posjeta Helsinkiju u ljeto '93 čuveni belgijski borac Jean-Claude Van Damme našao u iznenadnom naletu plodnosti, te je u istom danu napravio ne jednog, ne dva, već čak četiri sina! Kako krv nije voda, mladci su uz očev dobar izgled i tjelesnu snagu naslijedili i glazbenu darovitost pa su, čim su malo stasali, osnovali punk band.

Loco Dice

Po prvi put u Zagreb, na We Love Sound festival dolazi jedan od trenutno najtraženijih svjetskih DJ-eva - Loco Dice. Ovaj techno DJ i producent rođen u Düsseldorfu, je u samom vrhu svjetske kreme elektroničke glazbe već zasigurno duže od desetljeća te nezaobilazno ime svih najvećih svjetskih festivala i evenata na svijetu.

Tropic Of Cancer

Tropic of Cancer je solo projekt Camelle Lobo koja je kultni status izgradila atmosferičnim i melankoličnim izdanjima otkrivajući beznađe i tragiku modernog doba. Dio projekta u ranijoj fazi bio je i Juan Mendez, poznatiji kao minimal techno izvođač Silent Servant.

Pipsi-6

Nakon Elementala i Repetitora, Kojota, Jonathana i Razdora, te Brkova i Cold Snapa, nova imena za 12. Hoomstock su Pips, Chips & Videoclips, persons from porlock i Teški Osjećaji.

Beat City Mochvara 17

Glazbeni festivali su oni neki šareni događaji koji traju dva do tri dana, uglavnom se odvijaju vikendom, najčešće negdje na otvorenom i na njima uvijek svira brdo bandova. Beat City Festival planiran je za nedjelju i srijedu, i u ta dva dana na njemu će zasvirati samo četiri banda.

Orchestra Baobab

Ikone world music glazbe – Orchestra Baobab, jedan od najuspješnijih, najdugotrajnijih i najvećih world music sastava, dolaze na OTP World Stage INmusica #12 u sklopu programa Multikulturalizam u glazbi!

Ultra 2017

“Europe's Premier Destination Music Festival“, kako ga nazivaju svjetski mediji, vraća se na stadion Poljud! Naravno, riječ je o najiščekivanijem ljetnom događaju, festivalu koji ruši sve granice i koji već pet godina Hrvatsku stavlja na listu najvažnijih ljetnih destinacija – festivalu ULTRA Europe. Mjesecima se nagađalo o imenima koja stižu u Dalmaciju i koja će u sedam dana, od 13. do 19. srpnja 2017., razveseliti desetke tisuća obožavatelja, a danas stiže vijest koja će opravdati dugo iščekivanje.

Death Grips

Death Grips, eksperimentalna hip hop grupa iz Sacramenta, dolazi na premijerni hrvatski nastup u Tvornicu kulture u četvrtak 8. lipnja.

Rock Masters

Vintage Industrial, meka odlične zabave i bogatog noćnog život, za ovu je subotu pripremio koncertni nastup grupe Rock Masters koja će majstorski izvesti cjelovečernji koncertni repertoar s pjesmama jednog od najvećih i najboljih rock giganta koji su hodali planetom Zemljom – grupe Led Zeppelin.

Frank Turner

Više nema nikakve dvojbe da će ovogodišnji SuperUho Festival biti sadržajno i programski najbogatiji dosad. Za kreativne dodatne sadržaje pobrinut će se naš generalni sponzor Iskon, a iza programa kao i uvijek stoji ekipa Žednog Uha koja će u suradnji s prijateljima iz DORF-a Primošten pretvoriti u mjesto na kojem će brojni gosti zasigurno provesti pet najljepših glazbeno-filmskih dana na Jadranu.

Lika Kolorado nova

Glazbeni dio prvog Zagreb Beer Festa zaključuju odlični mladi bendovi Lika Kolorado i Igralom te će se na pozornici od 19. do 21. svibnja u zagrebačkom Parku dr. Franje Tuđmana pridružiti lineupu kojeg čine Jura Stublić & Film, My Baby, Kojoti, Kawasaki 3p, Desert Mountain Tribe, Artan Lili, M.O.R.T., Ogenj i Andrija.

SMS  INM

Uz neka od najatraktivnijih svjetskih, regionalnih i domaćih glazbenih imena, vrhunskom line-upu INmusica #12 pridružuje se još nekoliko odličnih domaćih bendova, a to su: The Black Room, Slow Motion Suicide, i Sunshine Madness!