Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

blues been

Znamo već da je Blues Corner mjesto gdje se svako malo ekskluzivno predstavljaju pojedina izdanja sa svjetske blues scene. Upravo danas, 20. listopada, službeni je datum izlaska albuma "Blues Been Good To Me", gitarista i pjevača Jamesa Armstronga.

awek

"Long Distance" francuskog benda Awek objavljen je u siječnju ove godine, a u moje ruke stigao je prije mjesec i pol dana. Valja naglasiti da je album zapravo transkontinentalni proizvod jer je nastao i u Americi, u Austinu, i Toulouse te Angersu u Francuskoj. A njegov sadržaj nudi nam po svim tehničkim performansama strahovito snažno određenu snimku. Produkcijski nevjerojatno čistu i ciljanu tonsku poruku, zapravo svojevrsni hommage ljudima koji su ostavili snažan utjecaj na glazbena bića ovih francuskih glazbenika.

Teresa Watson Band

Teresa Watson, nakon dvadeset godina nastupanja, odlučila je okrenuti novi list i napraviti svojevrsni "break", da bi 2015. krenula ponovno. "Teresa Watson Band" donosi nam deset skladbi drugih autora koje je Teresa izvela na vrlo upečatljiv način podupirana svojim istoimenim bendom.

good morning midnight

Vjerujem da svi vi koji pratite Blues Corner već dosta dobro poznajete blues glazbenika, pjevača i gitarista Scott Ellisona. Do sada sam dobro popratio što ovaj glazbenik radi i obradio njegova četiri ranija albuma. Novi studijski album, "Good Morning Midnight", 28. srpnja objavila je izdavačka kuća Red Parlor Records, dok svjetska promocija ide preko kalifornijske Frank Roszak Radio Promotion.

KaiserBluesCompany

Dana 18. rujna izdavačka kuća Aquarius Records objavila je album "Suitcase (Black And Small)" benda Kaiser Blues Company. Oni su prisutni od 2014. ali imali su dosta kadrovskih promjena dok se konačno bend nije ustalio i stabilizirao u današnjoj postavi. Njihova ideja i glazbena vodilja je izvoditi repertoar sastavljen od rijetko izvođenih blues, pop te jazz skladbi zaboravljenih majstora, u njihovim, vlastitim, inovativnim i novim aranžmanima. Jednako tako bend je voljan raditi na novim skladbama komponiranih u tradiciji velikih majstora.