Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Tomislav GolubanIako sam znao da se sprema novi album Tomislava Golubana, nisam očekivao izdavanje singla "Gambler's Blues", kojim izdavačke kuće Menart i Spona najavljuju njegov novi studijski uradak. Naime, sam Tomislav najavio je skorašnji izlazak novog studijskog albuma u razgovoru za radijsku emisiju Blues za vas, ali evo otvoreno priznajem, ostao sam malo zatečen kada je 4. prosinca singl ugledao svjetlo dana.

Za početak, odmah sam ga preslušao nekoliko puta za redom, potom slijedi stanka, sve se ostavlja,... ustajem te dajem i pjesmi i sebi vremena da se stvari poslože, slegnu i da se sve smiri. A tek potom, nakon određenog vremena, počinje se graditi mala priča, pričica, koja ide ovako: u delti Zagorja čovjek radi i živi blues na sto načina; iza sebe ostavlja svoj originalni spoj zagorske popevke i tradicionalnog bluesa, koji na prvo slušanje možda će nekom biti neobičan, ali ubrzo slijedi sasvim drukčija reakcija... Što se događa?
Zapravo i u konačnici, slušatelji ostaju ugodno iznenađeni kako sve to dobro funkcionira. Ne znam zašto, ali neki su čak išli toliko daleko da su pokušavali u usmenoj predaji po raznim kuloarima zadnji album "Med Bregi" čak i omalovažiti, ali to im nije uspjelo. Osobno se nisam s tim pričama i objedama punim zavisti mogao složiti, već sam vrlo eksplicitno i transparentno – uh kako mrzim tu riječ – napisao upravo ovdje u Blues Corneru, što o svemu mislim i kako ja to čujem.
Po onom što čujem sada u ovih 3 minute i 52 sekunde, Tomislav i društvo isporučuju ono...što će svi blues fanovi, službena kritika i kolege glazbenici morati prepoznati kao nadahnutu blues furku. OK, sada se i ja slažem s takvim ocjenama.

PREPORUKA:
Ako ste opet očekivali nešto slično zadnjem studijskom albumu, "Med Bregi", toga sada nema. Tomislav Goluban se vratio na Deltu s bazičnom pratnjom (bas, bubanj, gitara) svojim novim singlom, u potpunosti autorskom pjesmom "Gambler's Blues", kojom najavljuje svoj novi skorašnji studijski album "Blow Junkie".

Više o svemu saznajte na:
http://www.goluban.com/
www.m2.facebook.com/profile.php?id=31502538121
https://www.facebook.com/TomislavGolubanBand

{youtube}vH2veLTlkvY{\youtube}

Yours bluesy,
Mladen Loncar – MikeIzvještajiMariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici