Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

dog eat dog

Dragi moji Blues Lovers, pred vama je "Dog Eat Dog", novi studijski album kojeg potpisuje izvanserijski soul-blues glazbenik Billy Price. Album upravo danas, 2. kolovoza, ima svoj "street date", a za to se pobrinula izdavačka kuća Gulf Coast Records. Ovu ekskluzivnu promociju možemo zahvaliti Doug Deutsch Publicity Services.

Vjerujem da svi jako dobro znamo tko je Billy Price... To je pjevač koji je 5. svibnja 2016. godine dobio BMA u kategoriji Soul Blues Album godine zajedno s Otisom Clayom za album "This Time for Real". Danas Biily Price nezaustavljivo ide naprijed i kako bi mnogi kazali: što je stariji, to je njegova glazba bolja, dojmljivija. Vjerujem da znate kako je Billy postao zapažen nakon suradnje s legendarnim Royem Buchananom na njegovim albumima "That's What I'm Here For" i "Live Stock" i od tada do danas Billy je objavio 17 albuma, pri čemu je "Reckoning" iz 2018. osvojio nominaciju za BMA u kategoriji blues albuma godine. Sve to upućuje nas da se radi o glazbeniku koji itekako zna što mu je činiti, kako i na koji način "ufuravati" se na svjetskoj blues sceni.

Album "Dog Eat Dog" donosi nam 12 skladbi, od kojih su osam originali a četiri obrade poznatih pjesama Bobbyja Birdsa, Otisa Rusha i skladateljskog tima Melvin i Mervin Steals. Kako se ova njegova glazbena priča razvija, tako Billy znalački vodi cijelu ceremoniju, čak i kada su tu na "usnjaku" Rick Estrin, Alabama Mike i Mike Zito, ujedno suosnivač Gulf Coast Records. No, pored njih koje možemo čuti u naslovnoj pjesmi, tu su i klavijaturist Jim Britton, francuski gitarist Fred Chapellier, snimatelj, producent i gitarist Kid Andersen, Alex Pettersen (bubnjevi), Jerry Jermont (bas), Jim Pugh (klavijature), Eric Spaulding (tenor saksofon), Jack Sanford (bariton saksofon), John Halbleib (truba). Sve na kongama odsvirao je sin Johnnyja Otisa, Jon Otis, a tu su i Vicki Randle, Lisa Lauschner Andersen te Charlie Owen na back vokalima uz sjajnu gospel grupu Sons of the Soul Revivers. Sve u svemu, Kid i Billy snimili su izuzetno dojmljiv album, kojeg možete slušati u bilo kojim prigodama, a navedena ekipa glazbenika garancija su nam da ovdje doista šale nema. Sve se izvodi onako iz prve i ta njihova glazbena priča uvijek ima razvidan i početak i kraj.

PREPORUKA:
U ovoj kombinaciji Billy i njegova prateća ekipa jako dobro znaju kako postaviti stvari, kako biti aktualan i zanimljiv. Kako svojim studijskim radovima osvojiti publiku koja itekako zna što je dobra "mjuza" a što je "pljuga". Billy Price nije tematika za početnike, njegovu soul-blues-funkiranu glazbenu priču prihvaćaju koji imaju dovoljno "utakmica u nogama" i to je nepobitna istina. Osobno, u ovih gotovo sat vremena doslovno sam uživao imajući taj potreban "groove" u svom biću.

"Dog Eat Dog" je album za probranu ekipu, koja itekako "kuži spiku"!

Više o svemu saznajte na:
www.billyprice.com
www.gulfcoastrecords.net

Popis pjesama:

1. Working On Your Chain Gang
2. Lose My Number
3. We're In Love
4. Dog Eat Dog
5. My Love Will Never Die
6. All Night Long Café
7. Walk Back In
8. Toxicity
9. Remnants
10. Same Old Heartaches
11. More Than I Needed
12. You Gotta Leave

(Gulf Coast Records / Doug Deutsch Publicity Services)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike