Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Two Rivers Back

Ako ste poklonik glazbe koju vam mogu ponuditi Eric Clapton ili Robert Cray, vjerojatno ste na pravom mjestu. Zašto?

The B. Christopher Band su 30. rujna za Guitar One Records objavili svoj novi studijski album "Two Rivers Back", koji u svojoj glazbenoj ponudi nudi glazbu upravo na tim temeljima i na tom tragu.

Brendan Fitzpatrick okupio je za ovaj album neke od najpoznatijih glazbenika kada je u pitanju ovaj glazbeni stil. Glazbena mu širina ide od delta do modernog bluesa, za ove glazbenike doista nema nikakvih prepreka. Evo, samo nekih: Nathan East, Stu Hamm, Shawn Pelton, Anton Fig, Bruce Katz, Jerry Portnoy, Andy Snitzer i drugi. Brendan nije dvojio ni trenutka i s razlogom pred svima nama je ovaj nadasve osobit studijski album. Preslušavajući ga itekako se osjeća i čuje taj balans između melodije, tehnikalija, kompozicije i improvizacije a to doista nije lako postići.

Kao i mnogi prije njega i ovaj glazbenik morao je proći svoj evolucijski ciklus od zadimljenih blues klubova, koji oblikuju intimu i nutrinu ovog izvanrednog glazbenika.

U današnjem svijetu prepunom talentiranih glazbenika rijetki su oni koji se izdvajaju od ostalih. Da bi umjetnik iskreno ispričao svoju priču, tehnička sposobnost nije dovoljna. Prava priča je u glazbenikovoj duši, ali i u stavu i uvjerenju s kojom se priča i prenosi željena poruka. Christopher je jedan od rijetkih koji nam svima isporučuje kompletan paket. On doista ima urođeni osjećaj za melodiju i stoga će njegova glazbena ponuda zasigurno zadovoljiti i ugoditi i najzahtjevnijem pokloniku ovog glazbenog žanra. I zato su upravo te činjenice i kvalitete pomogle privući već spomenute neke od najvećih studijskih glazbenika u ovaj projekt. Kao finalni proizvod dobili smo album s 13 vrlo upečatljivih skladbi od kojih svaka za sebe ima svoju osobitu priču.

Album se, naime, više oslanja na glazbu nego na stihove, a kako i ne bi kada čujemo Christoperov čist, komprimirani ton gitare vodi glavnu riječ uz nadahnute orgulje Brucea Katza. Sve to je dojmljivo zaokružuje istančana ritam sekcija Erica Colliera i Antona Figa, pa nas ova četvorka doslovno vodi kroz album ostavljajući jedni drugima dovoljno prostora da se izraze i da na kraju svi jednako uživaju u session svirci. Svakako želim istaknuti gostovanje izvrsnog Michaela Powersa, koji u dvije pjesme preuzima glavnu ulogu svira gitaru i pjeva.

PREPORUKA:
Ovo je sjajan album, gdje možemo čuti impresivnu gitaru, ali i kompletnu glazbenu cjelinu, koja ima glavu i rep i kojoj The B. Christopher Bend na svoj osobiti način daju jednu sasvim novu i pomalo drugačiju "blue" dimenziju. Stoga, držim da će blues fanovi zaista uživati ​​u ovom albumu "Two Rivers Back" i doista vam ga toplo preporučujem!

Više o svemu saznajte na:
www.bchristopherband.com
www.facebook.com/thebchristopherband/
music.apple.com › album › two-rivers-back

Popis pjesama:

1. Newbie’s Funk/4:00
2. Tried to Keep You Satisfied/3:46
3. Sad State of Affairs/5:13
4. Bit O’ Butter/4:12
5. She’s Gone/2:21
6. It’s Alright/3:34
7. I’m Drunk/3:17
8. Nina Come On/4:58
9. Perfect Curves/3:39
10. Bye Bye/4:22
11. Strike Two/4:34
12. Twenty Eight Days/4:59
13. It Just Hurts/3:36

(Guitar One Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike