Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

flesh bones

Priznajem, nisam ih baš pratio, ali nije cijela krivnja na mojim leđima. Od njihovih pet albuma promovirao sam tek dva: drugi, "Busted Broken And Blue", i ovaj novi, "Flesh & Bones", kojeg upravo danas, 22.studenog, objavljuje Ourgate Records, a diljem Europe distribuira i promovira ga nizozemska Continental Records Services. Upravo zahvaljujući CRS, Blues Corner donosi još jednu ekskluzivnu prezentaciju doista sjajnog londonskog blues n' rock benda 24 Pesos.

24 Pesos su jedinstven i moćan live bend, koji svira doista odličnu glazbu. Njihov "sound" doista je unikatan po mnogo čemu. Na prvom mjestu radi se o originalnim, autorskim radovima, koje potom bend tako nadahnuto prezentira.

S obzirom da 24 Pesos dolaze iz Londona, naravno da su im korijeni duboko involvirani u ono što zovemo poznati blues boom, koji datira od šezdesetih godina prošlog stoljeća. Na sceni su se pojavili 2008. i ubrzo svojim nepredvidljivim bluesom osvojili su brojne fanove, ali i sve one koji vole moderni blues. Taj moderni blues ima svoje refleksije u soulu, funku, hip–hopu i čemu sve ne.

Bend znalački kombinira apsolutno sve dostupne glazbene pravce a potom svojom nepredvidljivom fuzijom dečki sve brže i jače grade svoj status na engleskoj blues sceni, ali jednako tako to čine na široj Europskoj sceni a, naravno, ni svjetska blues scena nije zanemariva. I stoga, nije zapravo nikakvo čudo što je album slušljiv od prve do zadnje stvari i samo traži da se vrti ponovo.

"Flesh & Bones" svakako preporučujem osobito mlađim poklonicima bluesa, koji će imati zaista odličnu priliku upoznati što to znači rock/blues u svom izvornom značenju.

Već sam napisao, ali nije suvišno ponovno naglasiti da je bend osnovan krajem 2008. i do sada je deset puta bio nominiran za dodjelu britanske blues nagrade. Nakon četiri albuma pred nama je "Flesh & Bones" koji nam donosi čudesan spoj starog i novog. Njihova znalačka kombinacija tradicionalnbog bluesa, koji dobiva novo ruho u modernom blues ozračju čini ih doista jedinstvenom glazbenom pojavom.

Ovaj novi album sadrži 12 pjesama o životu i smrti, ljubavi i boli i jednostavnoj sinergiji u svakodnevnom životu običnih ljudi. Bend u sastavu Julian Burdock (gitare i vokali), basist Luigi Casanova, bubnjar Filippo Giangrande i klavijaturist Chicco Allotta vrlo direktno i jasno predaju nam svoju zvučnu sliku i viziju svoj prezentacijske forme. Ovaj put u studiju pridružili su im se puhači: Fabrice Gratien (truba), Arnaud Thuilliez (saksofon) i Sébastien Hennequet (trombon), Danny del Toro, Giles Robson i Jean-Jacques Milteau (usna harmonika), Geno Washington, Katie Hector, Marcus Malone (vokal). Svi ovi glazbenici ostavljaju upečatljiv trag na albumu.

Bez imalo dvojbe važno je naglasiti da će album "Flesh & Bones" ostaviti upečatljiv dojam na slušateljstvo, osobito iz razloga što je sve pjesme potpisao Julian Burdock gitarist i pjevač, ali i alfa i omega benda.

Posebna pohvala ide produkciji koja je izuzetno puno pridonijela da "Flesh & Bones" zvuči snažnije, kompaktnije, ritmičnije i melodičnije. Sve to odrazilo se na visoku razinu slušljivosti, odnosno prihvatljivosti ovakvog glazbenog izričaja (kojeg mnogi drže teškim) širokim populacijama poklonika moderne glazbe.

Možda je upravo to i najveći uspjeh ovog benda, koji je svojom glazbom i glazbenim izričajem učinio zaista puno na promociji rocka i bluesa.

PREPORUKA:
Album "Flesh & Bones" 24 Pesos od srca preporučujem svima koji vole iskrenost, jednostavnost, energičnost i ritmičnost, dakle, onima koji vole raskošnost rock n'bluesa a ona se očituje upravo u njegovoj banalnoj jednostavnosti. Ma, fenomenalno i stoga obavezno nabavite!

Više o svemu možete saznati na:
WWW.24PESOS.COM
https://www.facebook.com/24Pesos/
https://open.spotify.com › album
continental.nl
www.facebook.com/24Pesos/videos/2324299291155373/?t=6

Popis pjesama:

1. Man Like Me
2. Think about you
3. You don't want me
4. Broken Hearted Man
5. Flesh And Bones
6. I am the blues
7. Luck on your side
8. Goodbye sweet angel
9. Papa was a bluesman
10. All The Same
11. Breakdown Paranoia Blues
12. You’ll Never Know

(Ourgate Records / Continental Records Services)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike