Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

twice as nice cover for bmas

Od kada sam se prije jedanaest godina po prvi put susreo s njihovom glazbom, evo, sve do danas stalno pratim rad i djelovanje duboko "roots" orijentiranih Brad Vickers & His Vestapolitans. 1. listopada diskografska kuća Man Hat Tone službeno je objavila njihov novi, šesti studijski album "Twice As Nice".

Prije svega svakako želim istaknuti da je upravo Brad Vickers prvi uvrstio moje ocjene svog rada i djelovanja, koje sam i tada pisao za ovaj glazbeni portal. Bilo je to prije osam godina. Danas, odnosno, već dugi niz godina sve više i više te moje osobne ocjene bivaju prepoznate i priznate od strane glazbenika, izdavačkih i promotivnih kuća, dok sam "Blues Corner" kao neraskidivi dio glazbenog portala SoundGuardian postaje itekako uvažavano i meritorno mjesto, gdje se možete informirati i eventualno zainteresirati za neki album ili nekog izvođača, osobito kada je upitanju ovaj glazbeni žanr.

Novi Bradov album, "Twice As Nice", u svim svojim relevantnim segmentima i normativima nalazi se na tragu prijašnjih albuma s jako izraženim stremljenjima ka naprijed. Naime, svi znamo da svaki novi album mora stremiti pomicanju granica vrijednosti i slušateljstvu i publici dati uvijek nešto novo i drugačije.

Ono što je u radu i djelovanju Brada Vickersa i njegovih Vestapolitansa izuzetno važno nepobitna je činjenica da se kroz njihov cjelokupni rad osjeća stalno promicanje vrijednosti tradicionalnog bluesa. Ako idemo još dublje i dalje vidjet ćemo da se doista puno puta do sada pokazala točnom činjenica da upravo ta vrijednost zapravo nije mjerljiva onim nama poznatim metodama. Specifičnost izvedbe, vokalna interpretacija, pa ako baš hoćete i sama glazbena forma potpuno je drugačija od svega što je uobičajeno. Brad Vickers & His Vestapolitans baš u u tome su nevjerojatni majstori i znalci.

Okosnicu benda čine sjajni Brad Vickers (gitara i vokal), fenomenalna Margey Peters (bas i vokali), bubnjar Bill Rankin i Jim Davis (saksofon) i za ovaj album pozvali su svoje drage prijatelje i pored toga strašno talentirane glazbenike, pa tako na albumu možemo čuti i Charlieja Burnhama na violini, Davea Grossa na gitari, Mikeyja Juniora na vokalu i usnoj harmonici, Davea Keyesa na klavijaturama, Deana Shota na gitari, a tu je koproducent VD King, koji je zapravo uskakao na sve one razne instrumente, gdje i kada je to zatrebalo. Svi zajedno snimili su po meni zaista poseban album, koji će svojom kvalitetom pomaknuti dosadašnje norme i standarde u tradicionalnom blues izričaju. Naime, ponuđena količina snimljenog materijala u gotovo 44 minute oduševit će sve koji ne robuju nikakvim ogradama i isključivostima.

Na albumu imamo jedanaest skladbi koje slobodno možemo svrstati u onaj tzv. 'front porch blues'. Brad Vickers and His Vestapolitans pojačani s pridruženim glazbenicima s izuzetnom i apsolutno nepredvidljivom lakoćom prezentiraju ovaj zahtjevni blues izričaj. Brad je odabrao za svoje glavne uzore Tampa Red i Jimmyja Reeda; naravno, u njegovu glazbenu bazu implementirani su svi relevantni glazbenici, koje ubrajamo u lidere moderne glazbe 20. i 21. stoljeća. No, tek kada je Brad oko sebe okupio glazbene istomišljenike, čarolija se i ovaj put mogla dogoditi. I dogodila se!

Album je upravo to: jedinstveno i neponovljivo glazbeno djelo, koje u svojoj jednostavnosti doslovno briljira. Moram istaknuti afektirani fluid glazbenika, koji kroz pjesme prolazi nenadanom lakoćom, pa svakoj temi daje ono najbolje i najpotrebnije. Stoga, jedna je pjesma bolja od druge, bez obzira radi li se o ragtimeu, o delta bluesu, jazzy temama, soul bluesu ili nečem drugom, glazbenici daju svoj maksimum i zvuče stvarno odlično.

U današnje vrijeme teško da se može snimiti album poput ovog, stoga sve pohvale idu Bradu Vickersu i njegovim Vestapolitansima.

Na kraju, kada se sve sagleda i usvoji, ovaj album bit će dio kolekcije onih najtvrdokornijih blues kolekcionara koji su davno odredili svoj interes i zavoljeli ovaj najteži pravac u bluesu. Tradicionalni blues je moja tajna ljubav jer tu ipak ostaju samo oni koji poznaju blues u njegovoj ljepoti i blještavilu te neopisivom bogatstvu njegove jednostavnosti.

Ako je starenje proces koji se ne da zaustaviti, onda ova moja tajna ljubav svakim novim desetljećem biva jača i snažnija. U proteklih sat vremena kako pišem i slušam po tko zna koji put ovaj album, svaki put se negdje na polovici albuma zapitam kako je ovo super. Jedna je pjesma bolja od druge. Čista desetka! Ima li još nešto tradicionalnije danas, u 21. stoljeću? Trenutno... držim da nema.

PREPORUKA:
Brad i njegova družina bez imalo ustezanja izvode kako svoje skladbe, tako i poznate blues standarde, oni to čine duboko, iskreno bez imalo "fuliranja" a svoj blues isporučuju u svom svojem bogatstvu i blještavilu.

Ako volite akustično-električni blues, koji je duboko involviran u tradicionalno bogatstvo glazbe crne Amerike, ovo je pravi izbor za vas.

Svi vi koji znate o čemu pišem nemate što čekati niti dvojiti, već što prije osigurajte svoj primjerak albuma “Twice As Nice” nadahnutog Brada Vickersa & His Vestapolitansa. Vjerujte mi, dalje je sve na vama i stoga prepustite se glazbi i neka ona govori i pokaže te na kraju i učini više od bilo kakvih riječi. Provjerite zašto!

A na kraju sam Brad Vickers o svemu kaže: "We hope you have half as much fun listening, as we had making “Twice As Nice”!

A evo što i drugi pišu: "Highly listenable. **** 1/2” – Frank-John Hadley, DOWNBEAT

“There is so much to recommend this brilliant collection...” – Mark E. Gallo, BIG CITY RHYTHM & BLUES

“Brimming with carefree cool.”– Melanie Young, LIVING BLUES

“Should be crowned best traditional album made for a long time" – Erick Diard, BLUES & CO.

“This is an absolute winner!”– Iain Patience, BLUES MATTERS

“Sensational new CD!"– Dave Rubin, HAL LEONARD PUBLICATIONS

“The fine-grooving rhythm is contagious...Just about the best there is.” – Joachim “Joe” Brookes ROCKTIMES

“Each song is better than the last. A pure 10!” – Mladen Loncar, SOUNDGUARDIAN

“Fabulous roots music. CD of the Week!”– Roberto Rossi, PNR fm

“Just try to sit still; you cannot do so.”– Eric Campfens, BARN OWL BLUES

Više o svemu možete saznati na:
www.BradVickers.com
https://www.facebook.com/Vestapolitans
www.myspace.com/Vestapolitans
https://bradvickers.com/listen-shop
www.Cdbaby.com/Vestapolitans
www.frankroszakpromotions.com

Popis pjesama:

1. WORRIED LIFE BLUES/Maceo Merriweather/ 4:01
2. MISSISSIPPI SWAMP /Brad Vickers/ 3:57
3. LOVE CAN WIN /Margey Peters / 3:40
4. CLOSE TOGETHER /Jimmy Reed/ 4:29
5. COAST TO COAST /Margey Peters / 4:41
6. TWICE AS NICE /Margey Peters / 4:37
7. RED DUST /Brad Vickers/ 3:52
8. EVERYTHING I NEED /Margey Peters / 3:52
9. STEALIN’ STEALIN’ /William Shade/ 3:10
10. LOOK A THERE LOOK A THERE /Hudson Whittaker /3:18
11. BROOKLYN EVENINGS /Margey Peters / 4:09

(Man Hat Tone)

Glazbenici:
Brad Vickers (gitara/bottleneck gitara/vokali)
Charlie Burnham (violina)
Jim Davis (klarinet/tenor sax)
Dave Gross (gitara)
Mikey Junior (vokali)
Dave Keyes (klavir, orgulje)
V. D. King (gitare, kontrabas, udaraljke, sax, klavijature)
Margey Peters (bas gitara, vokal)
Bill Rankin (bubnjevi)
Dean Shot (gitara)

Diskografija:
Twice As Nice ,2019/ ManHatTone Music
That's What They Say, 2015/ ManHatTone Music
Great Day In The Morning, 2013/ ManHatTone Music
Dallas Blues, 2012/ ManHatTone Music
Traveling Fool, 2011/ ManHatTone Music
Stuck With The Blues, 2010/ ManHatTone Music
Le Blues Hot,2008/ ManHatTone Music

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici