Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Upravo danas, 13. ožujka, nizozemska CRS/Continental Records Services objavljuje koncertni album izvrsnog soul-blues pjevača Johnnyja Rawlsa, jednostavno nazvan "Live In Europe".

Johnny Rawls je nevjerojatan, izuzetan pjevač, ali i kompletan glazbenik, dobitnik najprestižnije blues glazbene nagrade BMA, naravno, kada se radi o soul bluesu. Da, doista nema nikakve dileme, pred nama je blistavi soul-blues uživo. Johnny to radi tako iskreno i direktno i onako usput nam pokazuje nam kakva je bezvremenska ljepota ovog glazbenog stila. No, svakako treba istaknuti da je prvotno eksponirana nadasve impresivna izvedba samog Johnnyja Rawlsa i njegovog pratećeg benda. Svih ponuđenih deset skladbi izvode doista nadahnuto, s puno groovea i s nevjerojatno osobnim pristupom, što zatim svemu daje nevjerojatnu snagu, izražajnost i naravno slušljivost.

Nije nikakvo čudo što je u središtu raznolikog i velikog glazbenog spektra interesa ovog izvrsnog pjevača upravo blues. Ogroman rad i djelovanje debelo je iza njega, no ono mu je pridonijelo da ovaj izuzetno osjećajni glazbeni stil bude tako snažno i dominantno iznad brojnih drugih blues stilova. Da, znam, mnogi soul-blues svrstavaju čak i u neke pop vode, no, tu je zapravo riječ o glazbi, koja u sebi sadrži ama baš sve: osjećajnost, ali i probitačnost i borbenost, te apsolutno bogatstvo zvuka u najboljem maniru poznate Stax Records.

Ono što posebno oslikava njegovu glazbu i izvedbu je prošaranost intenzivnim gospel bojama što toj i takvoj izvedbi daje svu onu potrebnu životnost i kristalno jasan osjećaj za dobivanje toliko potrebne glazbene dramatičnosti. I stoga, ako ste ljubitelj soul blues glazbe, doista ne postoji razlog zašto ovaj album ne bi bio dio vaše kolekcije. Doista, nema dvojbe, album "Live In Europe" izražajan je dokument soul glazbe ali i snažna pokretačka snaga ovog jedinstvenog glazbenog pravca i to osobito kada se izvodi uživo.

"Live In Europe" je album na kojem Johnny itekako ima jasno i otvoreno pokazuje svoje stopostotno određenje involvirano u bogatu glazbenu ostavštinu svojih glazbenih uzora, a jedan od njih zasigurno je pokojni Overton 'O.V.' Vertis Wright, s kojim je radio i više od jedne cijele dekade. Nakon njegove smrti bend je nastavio dalje s radom još punih 13 godina. Pod imenom O.V. Wright Band nastupali su i samostalno i sa drugim glazbenicima poput BB Kinga, Little Miltona, Bobbyja Blanda, Little Johnnyja Taylora i Blues Boy Willieja. Sve to imalo je velikog odjeka na rad samog Johnnyja Rawlsa, kojem je sve to donijelo brojna prestižna priznanja i nagrade.

Zato se uopće ne treba čuditi, ovaj glazbenik nevjerojatno duboko je u svemu tome i to svakako treba poštivati. Njegov "Live In Europe" donosi nam deset pjesama i one su ponovno potvrda i dokaz da ovaj pjevač može doista otpjevati sve! No, naravno, nije tu samo riječ o tome može li to on otpjevati, već je riječ o kompletnoj prezenatcijskoj formi. A Johhny Rawls i njegov prateći bend čine to zaista fantastično!

Ako ste fan ne samo soul-bluesa, već i dobre i kvalitetne glazbe doživjet ćete istinski užitak slušajući ovaj album. Johnnyja Rawls je za njega izabrao jedan od najboljih svjetskih bendova danas, The Özdemirs. Ovaj kvintet snimio je ove pjesme uživo "on the road". No, zaustavili su se u Heyman Studios u Kopenhagenu, kako bi snimili omaž "I Miss Otis Clay" u samo jednom pokušaju odnosno snimanju. Na kraju cijele priče pred svima nama je izvanredni soul-blues album, uživajte!

PREPORUKA:
Albumom "Live In Europe" svakako dominira soulfistični Johnnyjev vokal a uz ovakvu sjajnu ekipu glazbene granice svega što poznajemo jednostavno se pomiču sve dalje i dalje. "Beast Of Burden", "Too Weak To Fight", "Country Boy", "Stormy Monday", "Into Something (Can't Shake Loose)", "Pouring Water on a Drowning Man" i studijski omaž "I Miss Otis Clay", samo su neke od veličanstvenih izvedbi, koje možete dobiti ukoliko osigurate ovaj album.

Impresivni prateći bend s nevjerojatnim vokalom samog Johnnyja Rawlsa uz suptilnu svirku Hammonda trajno su obilježili ovaj album i zasigurno mu osigurali blistavu budućnost u kvalitativnom i kvantitativnom smislu. Obavezno nabaviti i poslušati!

Više o svemu saznajte na:
www.johnnyrawlsblues.com
https://www.facebook.com › johnny.rawls2
https://continentalrecordservices.bandcamp.com › album

Popis pjesama:

1. Beast Of Burden
2. Country Boy
3. Too Weak To Fight
4. Can I Get It
5. Turning Point
6. Stormy Monday
7. Into Something (Can’t Shake Loose)
8. Pouring Water On A Drowning Man
9. Lucy
10. I Miss Otis Clay

(CRS/Continental Records Services)

Diskografija:

1994. Can't Sleep At Night Rooster Blues Billed as Rawls & Luckett
1995. Down to Earth Rooster Blues Billed as Rawls & Luckett
1996. Here We Go JSP Records
1997. Louisiana Woman JSP Records
1999. My Turn to Win JSP Records
2001. Put Your Trust in Me JSP Records
2002. Lucky Man Deep South Soul
2002. Get Up & Go JSP Records Compilation album
2004. Live in Montana Deep South Soul Live album
2005. No Boundaries Topcat Records/Catfood Records
2006. Heart & Soul Deep South Soul
2008. Red Cadillac - Catfood Records
2009. Ace of Spades - Catfood Records
2011. Memphis Still Got Soul -Catfood Records
2012. Soul Survior - Catfood Records
2014. Soul Brothers- Catfood Records
2016. Tiger In a Cage - Catfood Records
2017. Waiting for the Train-Catfood Records
2018. I'm Still Around - Third Street Cigar Records
2019. I Miss Otis Clay- Third Street Cigar Records
2020. Live In Europe/CRS

Izabrana diskografija:
Partners and Friends (with Roy Roberts) – 2004 – Rock House
Ostala diskografija:
Kay Kay and The Rays featuring Abner Burnett – 2000 – Worpt Records
Texas Justice – Kay Kay and The Rays – 2001 – Deep South Soul
Big Bad Girl – Kay Kay and The Rays -2003 – TopCat Records/Catfood Records

Your bluesy,
Mladen Loncar - Mike