Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Dana 17. travnja izdavačka kuća Out of the Past Music uz radijsku promociju Blind Raccoon predstavila nam je nam novi album Stevea Howella, Dana Sumnera i Jasona Weinheimera, "Long Ago".

Poklonici bluesa, a osobito oni koji vole smireniji blues izričaj, opuštene gitare bez pretjeranih "štoseva", mogli bi ovdje doći na svoje. I mada je riječ o country-bluesu, Steve Howell, jazz gitarist Dan Sumner i basist Jason Weinheimer pokušavaju nam predočiti svoje viđenje bluesa uz korištenje minimalnih tehničkih mogućnosti i dostignuća.

Naime, kao i svaki slušatelj, tako i ja uvijek očekujem da će određena pjesma ili album izazvati kakvu-takvu reakciju u meni i na svu sreću to se ovdje i dogodilo.

Steve Howell nije tako mlad, rođen je 24. listopada 1952. u Marshallu, u Teksasu, i to bi već trebala biti značajna činjenica kada se radi o prezentaciji bluesa. Njemu pridruženi Dan i Jason vrlo suptilno i gotovo neopaženo priklonili su se onome što radi Steve.

Samoj obradi i preslušavanju albuma "Long Ago" nisam pristupio na način da to tek toliko odradim, ne, to nikada nije i neće biti moj stil. Svakom albumu pristupam s jednakom dozom interesa i onda jednostavno čekam što će se dogoditi. Ta činjenica doslovno traži da se akumulira dovoljan broj vrlo važnih i potrebnih čimbenika koji mi osiguravaju da se u potpunosti posvetim određenom albumu. Naime, u svojim tekstovima uvijek pokušavam prenijeti jednostavno svoje viđenje predmetnog albuma. Naravno, nekada mi to uspijeva u potpunosti, nekada malo manje, a nekada vrlo teško. Budući da ovo nije moj prvi susret s glazbom Stevea Howella, ovaj put kao da je bilo više sreće i većina pjesama je uspjela doprijeti do mene i izazvati "ono nešto".

Steve Howell je bez sumnje inspiriran ostavštinom tradicionalnog bluesa ali i countryja i ostale "roots" glazbe Amerike. Nema nikakve dvojbe, Steve Howell i dalje ustraje na svom putu, na svojim težnjama da njegova prezentacijska forma ima snažnijeg odjeka kod publike, da sve dobije veću i višu razinu dojmljivosti i lagane percepcije upravo takve prezentacijske forme.

Za svoj novi album Howell se ponovno udružio s prijateljem, tekstopiscem i basistom Jasonom Weinheimerom, a tu je i jazz gitarist Dan Sumner. I oni snimaju 11 skladbi za ovaj album koji u svojoj prvotnoj nakani ima za cilj pokazati da je glazba ogromno područje koje zahtijeva stalno istraživanje, praktično cijeli život.

Album "Long Ago" istinski je dokaz ogromne vrijednosti i značaja kulture američkog juga, gdje je nas tao i gdje se rodio, jazza, bluesa, gospela, countryja i rock & rolla.

PREPORUKA:
Ovo je uistinu divan glazbeni izlet, to je album, koji će vjerojatno privući ljubitelje kvalitetnog, opuštenog akustičnog bluesa u svom najboljem izdanju.

Steve Howell, Dan Sumner i Jason Weinheimer svojom prezentacijskom formom na albumu "Long Ago" svemu tome dali su neki novi smisao.

“Howell’s liner notes offer insights into each song and enhance the appreciation for the entire effort overall. It makes his recordings, not only a terrific listen, but also a means of gathering lessons well worth learning.”, tvrdi Living Blues

"This collection of songs; “Long Ago,” are lovingly brought back to life to remind us that they were once popular songs of the day, heard on the radio, in film and in dance halls; music that was and still is sophisticated and timeless. Howell, Sumner and Weinheimer have capitalized on that magic once again." - Rick J Bowen

Više možete saznati na:
www.stevehowell.ws
www.facebook.com/steve.howell1
www.myspace.com/stevehowellmusic
https://www.youtube.com/channel/UCKKr6a4bPOdlwVzMUz6c2Ww
www.amazon.com/Steve-Summer-Weinheimer-Jason-Howell/dp/B086PRLWSZ
https://music.apple.com/us/artist/steve-howell/27484670
https://spoti.fi/3edHxLM
www.blindraccoon.com

Popis pjesama:

1. Singin' The Blues
2. Angel Eyes
3. Please Send Me Someone To Love
4. Do Nothing 'Til You Hear From Me
5. Song For My Father
6. Dindi
7. Nothin' But The Blues
8. Z's
9. Bei Mir Bist Du Schoen
10. I'll Remember April
11. I Thought About You

(Out of the Past Music / Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike