Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Svako malo ZEB Productions trudi se upoznati sve nas s izvođačima koji na ovim prostorima još nisu poznata imena. Ovaj put predstavljam vam album "JSB Live" kojeg su 6. ožujka objavili Charthouse Music Group i Disques BROS Records uz radijsku promociju Briana Slacka i ZEB Productions. Potpisnici albuma su Justin Saladino Band.

Justin Saladino Band dolaze nam iz Kanade, iz Montreala. Ovaj impresivan bend čine gitarist i pjevač Justin Saladino, kojem se pridružuju Denis Paquin i Gabriel Forget. Ova postava snimila je već dva u Kanadi vrlo prihvaćena albuma, "No Worries" (2016.) i "Fool’s Heart" (2018.), a sada je pred nama snimka njihova nastupa u Quebecu, koji se održavao tijekom dva dana. Za te nastupe bend se sastojao od šest glazbenika koji su stvorili i odaslali nam vrlo zaokruženu glazbenu cjelinu.

Moram priznati da već dugo nisam čuo ovako nadahnutu live izvedbu. I stoga ih želim sve navesti: Justin Saladino (vokali, gitare); Gabriel Forget (bas), Denis Paquin (bubnjevi), Antoine Loiselle (gitara), David Osei-Afrifa (klavijature) i Lucie Martel (vokal i udaraljke). Svi zajedno donijeli su nam album čija glazbena odrednica u sebi u svakoj svojoj noti, tonu nosi taj bluesy štih i kao da nas sve mami u svoje plavičasto okrilje. Prije svega cijeli taj "štimung" ima to sjajno ABB odredište, koje je uvijek atraktivno i izuzetno snažnih naboja i same glazbene priče.

Moram bez imalo zadrške priznati da sam ostao duboku iznenađen i osupnut glazbenim sadržajem ovog albuma i to u, naravno, pozitivnom kontekstu. Nije tu samo u pitanju sadržaj već kompletna prezentacijska forma. JSB tako spontano i iskreno izvode tu svoju glazbenu priču i na tome im skidam kapu.

PREPORUKA:
Za ovaj album morate imati malo utakmica u nogama; Justin Saladino Band i njihov "JSB Live" album nikako nije za početnike. Njihova glazbena priča ima svoju specifičnu težinu i snažnu rock n' blues, bluesy podlogu iz koje ovi glazbenici izvlače maksimum.

Ako se daje ocjena ja ovom live albumu dajem čistu desetku.

Više o svemu saznajte na:
www.justinsaladinoband.com
https://www.facebook.com/JustinSaladinoBand/
https://www.instagram.com › justinsaladinoband
https://ca.linkedin.com/in/bslack

Popis pjesama:

1. Take What You Need (Live)
2. Honey (Live)
3. Bad Habit (Live)
4. You Don't Know How It Feels (Live)
5. All You Ever Need (Live)
6. Put the Hammer Down (Live)
7. Peace with You (Live)
8. Purple Girl (Live)
9. A Fool I'll Stay (Live)
10. Irish Bordello (Live)
11. No Worries (Bonus Track) [Live]

(Charthouse Music Group / Disques BROS Records / ZEB Productions)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike