Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Charlie Bedford svakako nije nepoznanica poklonicima bluesa budući da je 2017., 2018. i 2019. nastupao na IBC-u u tzv. "Youth Showcase". Naime, kada imate samo 19 ljeta morate biti opako dobri da bi vas netko zapazio.

Baš jučer njegov album "Good To Go" imao je svoj "street date", a već danas evo ga u "Blues Corneru" glazbenog portala SoundGuardian. Za sve ovo zaslužna je Betsie Brown iz Blind Raccoona s kojom uspješno surađujem već dugi niz godina.

Charlieja su mentorirali neki od ponajboljih australskih blues glazbenika i ono što je bitno vjerovali su u njega i znali su da je to… to! Stoga, nije nikakvo čudo što ga, primjerice, Sallie Bengtson iz Blue Heart Records shvaća kao "fine ambassador of a new generation of indie blues artists.” To su za tako mladog glazbenika doista izuzetne stvari…

Mladi, devetnaestogodišnji pjevač i gitarist dolazi nam iz Melbourne s jedinom željom da nam pokaže koliko je dobar. A "vraški" je dobar, to kažu svi koji su ga i čuli i vidjeli. Nema nikakve sumnje, blues je univerzalna glazba koja je za svakoga, samo je morate prepoznati i voljeti. Oni koji je izvode moraju imati "ono nešto". Mnogi mladi glazbenici su svojski prionuli da bi uspjeli, ali to je ipak uspjelo samo najboljima. Prisjetimo se samo vrlo nadobudnih početaka nekada mladih rock n' blues glazbenika poput Johna Mayera, Jonnyja Langa i Kennyja Waynea Shepherda, koji su svojom kvalitetom dokazali da su s pravom baš tu gdje jesu. Osobno vjerujem da će im se vrlo brzo pridružiti i ovo ime – Charlie Bedford.

Album “Good To Go” donosi nam 12 skladbi od kojih su čak 11 autorske pjesme. I da, odmah na početku čini se da album uopće nije zahtjevan, no kako minute odmiču sve više ova glazbena priča postaje pristupačna. Bedford vrlo dozirano baca sve koji slušaju album u istinsku "bedaru".

Kako je svoju glazbenu priču započeo u svojoj 12. godini sada nakon punih sedam godina on je glazbenik s dobrim stažom a koji u svakom trenutku zna što mu je činiti.

PREPORUKA:
Album za sve generacije! Nema se tu što prigovoriti: u ovih malo više od pola sata Charlie Bedford jasno nam je dao do znanja da se na njega vrlo ozbiljno može računati i stoga "Good To Go" je album koji će biti rado viđen gost vaših stereo uređaja. Nadam se da se nisam prevario i da je upravo to prava i jedinstvena priča mladića, glazbenika pred kojim je budućnost!

Više o svemu saznajte na:
www.charliebedfordmusic.com
www.facebook.com/charliebedfordmusic
www.instagram.com/charliebedfordmusic
VIDEO Channel: www.youtube.com/channel/UCoPh2MbjMM_mB-TDddj9yWw
iTunes: https://music.apple.com/album/1505970766
https://blindraccoon.com/clients/charlie-bedford/

Popis pjesama:

1. MonekyJunkie 2:25
2. Honey 2:58
3. No Rain No Flowers 3:39
4. Good To Go 2:.24
5. Windy Wednesday 3:06
6. Enemy 2:21
7. Get Rude 3:13
8. Upgrades 1:44
9. Just A Little Longer 3:10
10. Telephone 2:17
11. Steady Driver Man 2:24
12. Blues For John 3:21

(Blind Raccoon)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike