Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Eric Hughes nije samo glazbenik, on je vrlo zaposlena osoba, koja se bavi organizacijom turneja; Eric je i povjesničar, koji je uvijek spreman ispričati neku priču. Njegov album "Postcard From Beale Street" baš danas je službeno objavljen preko Endless Blues Records, uz svjetsku radijsku promociju Franka Roszaka.

Kada pišem o Ericu Hughesu, onda svakako treba naglasiti da je do sada "odradio" više od 4.000 nastupa na Beale Streetu, što samo govori o njegovoj snažnoj reputaciji, poglavito u Memphisu, ali i drugdje. Eric i njegov prateći bend (sjajna glazbena ekipa iz Memphisa) čvrsto su odlučili promijeniti neke odnose na toj i takvoj sceni.

Slušajući njegov studijski album "Postcard From Beale Street" vrlo jasno i direktno možete čuti što nam to sve nudi taj zvuk, koji nam dolazi s Beale Streeta. Vrlo snažno, ekspresivno, ali i soulfistično i baladično štivo jednostavno vas će osvojiti, ako ste imalo skloni samo dobroj i kvalitetnoj glazbi.

Njegova snažna glazbeno-skladateljska crta u njegovim pjesmama vrlo je jasno eksponirana kroz impresivnu fuziju soula, jug-banda, rocka, balada a naravno kroz sve se provlači blues. Vrlo istaknuti dijelovi jasno nam ukazuju na Ericovu snažnu povezanost s elementima korijenske glazbe američkog Juga, snažno se osjećaju utjecaji velikih glazbenika poput Alberta i BB Kinga, Little Miltona, Bobbyja “Blue” Blanda, Jeffa Becka, Buddyja Milesa i drugih. Da, to jesu utjecaji, ali sve dalje je originalni glazbeni rad i apsolutno snažna autorska crta samog Erica Hughesa.

Deset pjesama u niti pola sata vjerujem da će vas zabaviti i natjerati da izgubite pojam o vremenu, a kada dođete do kraja jednostavno idete ponovno od početka!

Evo ekipe koja je snimila album: Eric Hughes (vokali, "usnjak", gitare, udaraljke,jug), Walter Hughes (gitara, back vokali), Leo Goff (bas), Brian Aylor (bubnjevi, udaraljke), Rick Steff (klavijature), Marc Franklin (truba), Kirk Smothers (saksofon) te Mick Kolassa, koji se pojavljuje kao glazbenik koji daje ono nešto u "backgroundu" snimljenih pjesama.

PREPORUKA:
Eric Hughes svojim album "Postcard From Beale Street" jasno daje do znanja da je sve, ali baš sve vezano uz album odraz glazbene vibre Memphisa. I stoga nema nikakve "frke", samo se lagano opustite i krenite u ovih niti pola sata sjajnog glazbenog putovanja s deset sebi svojstvenih odredišta. Na kraju, ako ništa drugo, pred vama je vrlo kvalitetan glazbeni trip.

Više o svemu saznajte na:
www.erichughesband.com
https://www.facebook.com/EricScrappyHughesMusic/
www.endlessblues.com
www.frankroszakpromotions.com

Popis pjesama:

1. Ain’t Whipped Yet 2:38
2. Oh, Booze! 2:39
3. He’s Just An Alley Cat
4. Follow Your Stupid Little Dreams 2:51
5. Homesick Angel 3:40
6. Fair Weather Friends 3:09
7 .Blackberry Patch 2:29
8. Come See About Me 3:38
9. Waiting For That Day 3:09
10. It’s 4:20 Somewhere 2:04

(Endless Blues Records / FRRP)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike