Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Novi album benda Big Pacific, "Welcome To The Party", u svojih niti 47 minuta istinsko je osvježenje ovih veterana kanadske blues-rock scene.

Iako je bend zapravo službeno formiran 2015., ekipa se orijentirala na nastupe a ovaj album zapravo je sukus cijele njihove glazbene priče tijekom proteklih godina. Sve ono što su radili na probama a potom i pred publikom sada je u studiju dobilo završni oblik i verziju kojom su oni kao bend itekako zadovoljni.

Moram priznati da sam ostao osupnut čvrstinom kojom bend zrači na cijelom albumu i sve to zvuči itekako dobro i primamljivo, osobito za sve one koji vole ovako "tvrdi" i direktni blues-rock.

Album je pušten u slobodnu prodaju u lipnju i nekako je trebalo proslijediti sav taj materijal publici, no ova situacija sve je zakomplicirala i priča ide preko radijskih promocija a globalnu radijsku promociju vodi Sarah French Publicity.

Big Pacific čine: Roly Sandoval (gitara i vokal), Nick Dokter (bubnjevi i vokal), Wayne Veillet (bas i vokal) i John Hannah, odnosno, Johnny Blitz (klavijature). Sve u svemu, iskusna ekipa koja jako dobro zna što im je za činiti i upravo ovim albumom to i rade.

PREPORUKA:
"Welcome To The Party" je album koji stavite u "trapke" i na prvi tulum i samo ga lagano ubacite u uređaje i gledate kako rulja reagira. Big Pacific svojom svirkom diže sve na noge i svi se drmaju u tom zaraznom ritmu. Fakat sjajno bi bilo sada organizirati neki tulum samo da se pusti ovaj album, no nažalost prilike nema previše i stoga samo čekam da ponovno krene novi ciklus emitiranja radijskih emisija "Rock-Oko" i "Blues za vas" kako bih vas upoznao s ovim odličnim materijalima.

Popis pjesama:

1. Welcome To The Party (4:17)
2. Bad Girl (3:52)
3. Rack ‘Em Up (4:28)
4. Slip Away (3:14)
5. Lovin’ Arms (3:46)
6. Here On The East Side (3:11)
7. Hard Road (4:46)
8. California Girl (3:04)
9. Run To The Night (4:15)
10.Blue Moon Blues (3:43)
11.As We Go* (3:27) Bonus Track
12.Here’s To Yesterday* (4:34) Bonus Track

(Samostalno)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike