Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ova glazbena priča ima svoj prvi i drugi dio. Žao mi je što nisam uspio reagirati na prvi dio, ali sada nikako ne mogu propustiti da vam ne skrenem pažnju na drugi dio. Shodno tome, ovo je prigoda da vas jednostavno pozovem, ako niste slučajno bili u prilici poslušati prvi dio, nije kasno da to učinite odmah sada i ovdje.

New Moon Jelly Roll Freedom Rockers "Vol. 2", poznata kanadska diskografska kuća Stony Plain Records, objavila je 26. ožujka ove godine. Samo da vas podsjetim, "Vol.1" objavila je 4. rujna prošle godine. Sve je to još tu, i sve je svježe i sve je jednako dobro. A o čemu se ovdje radi?

Nema nikakve sumnje, pred vama je istinska blues supergrupa u kojoj surađuju i svoje veliko znanje i umijeće razmijenili su: grammyjevac Charlie Musselwhite na "usnjaku", gitarist Alvin Youngblood Hart, ex "Squirrel Nut Zippers" frontman Jimbo Mathus, nažalost pokojni Jim Dickinson i članovi North Mississippi Allstars banda Luther Dickinson i Cody Dickinson koji su bili nominirani za Grammyja sa svojim albumom "Up And Rolling". Dakle, opaka ekipa izbacuje nam svoj drugi studijski album na kojem nas doslovno rasturaju snimljenim materijalom. Nema tu neke duboke filozofije, nema tu nikavih prenemaganja, već se ide direktno i ciljano u bit svih onih koji vole ovaj glazbeni stil. Naravno, na ove materijale neće se zalijepiti tamo neki klinci koji su tek zagrizli ovaj prefini glazbeni kolač. On nam nosi priču koja je složena, slojevita i potpuno je otvorena da ju jednostavno svi oni, koju vole ovu glazbu samo apsorbiraju i duboko udahnu i izdahnu. Što to znači? Znači da je pred svima nama jedno izuzetno glazbeno djelo, koje potpisuju glazbenici visokog kalibra i nepregledne kvalitete. Niti o jednom doista ne treba razmatrati niti razmišljati, dovoljno je preslušati glazbeni sadržaj i ostati onako pomalo bez teksta, ali s osmjehom na licu, to je ona ključna točka, kada ta glazbena priča jednostavno poprima viši i opsežniji značaj.

“NMJRFR, Volume 1 lays out a musical feast at which we relish every course.
By the end, we want more, of course.” Tako je pisao Henry I. Carrigan Jr. iz Living Blues Magazina i naravno, kao što imate prigode čuti nije trebalo dugo čekati i nova glazbena priča je tu pred svima nama.

Doista se osjećam povlašteno jer u rukama držim ovaj album i slušam ga već danima, svako malo u se vraćam i pokušavam proniknuti od kuda ovim glazbenicima takve ideje, kako rješavaju aranžerske nedoumice i kako sve to na kraju zvuči tako, napisao bih nestvarno…a nije, itekako je njihova glazbena priča stvarna.

S druge pak strane, ovaj album zapravo presijeca generacije novih blues-rockera i velikana klasičnog bluesa. Taj sudar pokazuje doista veliko iskustvo i talent svih izvođača. I da, tek tada oni mogu raditi na tako gotovo neobavezni način. To nam dolazi iz tonskih zapisa u kojem se doslovno čuje kako ekipa uživa i samo svira u opuštenom jam sessionu. Slušajući album stekao sam dojam kao da sam s njima na snimanju u studiju i da jednostavno uživam slušajući,kako se sve odvija potpuno spontano i bez neke velike pompe . Čujemo sjajan blues, ali čujemo i komentare, zafrkanciju i dobacivanje i na kraju pred nama je finalni proizvod…album na kojem slušamo, kako to sjajno radi ova blues supergrupa.

PREPORUKA

Ovih novih 11 skladbi koje su doslovno preplavljene bluesom na ovom novom studijskom albumu New Moon Jelly Roll Freedom Rockers Vol. 2 daju obožavateljima i blues znalcima čak i veći blues užitak nego onih prvih deset skladbi na Vol. 1.

New Moon Jelly Roll Freedom Rockers bez ikakve sumnje ostaviti će vas bez teksta i vjerujem da ćete samo uživati u obilju dobrog bluesa. Sve je to zapravo pokrenuo Charlie Musselwhite i kada se lopta zakotrljala više ju niste mogli zaustaviti i čarolija je počela djelovati.

New Moon Jelly Roll Freedom Rockers Vol. 2 je snažna mixatura poznatih i provjerenih skladbi kao što su : "She's About Mover" Douga Sahma, "Messin 'with the Kid" Junior Wellsa i "Can't Stand to See You Go" Jimmyja Reeda sa autorskim pjesmama i stoga, sve što čujemo zvuči nadasve produhovljeno i ekspresivno.

Više o svemu saznajte na:
www.markpuccimedia.com/New-Moon-Jelly-Roll-Freedom-Rockers-Vol-2-Hi-Res-Cover.jpg
stonyplainrecords.com/lp/vol2/
www.stonyplainrecords.com
New Moon Jelly Roll Freedom Rockers - Volume 1,
New Moon Jelly Roll Freedom Rockers - Volume 2

Popis pjesama:

1. Blues for Yesterday (featuring Charlie Musselwhite)
2. She’s About a Mover (featuring Alvin Youngblood Hart)
3. Searchlight (featuring Jimbo Mathus)
4. Oh Lord, Don’t Let Them Drop That Atom Bomb on Me (featuring Jim Dickinson)
5. Greens and Ham (featuring Jimbo Mathus)
6. Messin’ with the Kid (featuring Jim Dickinson)
7. Black Water (featuring Charlie Musselwhite)
8. Millionaire Blues (featuring Alvin Youngblood Hart)
9. Can’t Stand to See You Go (featuring Jim Dickinson)
10. Blue Guitar (featuring Luther Dickinson)
11. Blues Is a Mighty Bad Feeling (featuring Jim Dickinson)

(Stony Plain Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike