Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Više se zaista ne sjećam kada sam točno prvi put čuo za ovog mladog glazbenika, no znam da je Eddie 9V sve snimao kod kuće, da su to bile vrlo šture glazbene konture i da se cijela priča furala na starinske fore.

No, bez obzira na sve, ovaj mladi glazbenik, koji izgledom podsjeća na Roya Orbisona svojom znalačkom progresijom uspio je ove godine potpisati za Ruf Records i to će mu svakako biti vrlo dobra odskočna daska u nastupajućim godinama. Njegov novi studijski album, "Little Black Flies", kojeg su Ruf Records objavili 28. svibnja, definitivno mu je veliki, veliki odraz u toj njegovoj vrlo znakovitoj blues priči.

Naime, jako dobro znam da mnogi uopće nisu čuli za ovog mladog blues glazbenika, koji je za izdavačku kuću Hubbub! Music 2019. objavio svoj nastupni album "Left My Soul In Memphis" a potom je uslijedio i live album, ali sve to, iako sadržava neke vrlo nadahnute snimke, globalno ipak nije bilo to. Naime, sam glazbenik nije baš previše surađivao s medijima, a sve to je vjerojatno posljedica neiskustva. Naime, da bi vas netko promovirao, morate mu dati mali dio sebe, svog vremena i tome slično. Eddie se koncentrirao na druge stvari, no njegov PR izdavačke kuće odlučio mi se javiti i posljedica toga bili su moji promotivni tekstovi o Eddieju i puštanje njegove glazbe u radijskoj emisiji "Blues 4U". Sve to išlo je k tome da na ovim prostorima pokušavam poklonicima bluesa dati puno više razloga da posvete pozornosti ovom mladom, danas, tek 24-godišnjem glazbeniku.

Priča se, dakle, zarotirala i snažno pokrenula. Naravno, poznavajući glazbeni ukus Thomasa Rufa teško da je mogao fulati: rezultat svega je album "Little Black Flies", koji jasno pokazuje kako se stvari trebaju odvijati i što je to kada se u priču upletu oni koji znaju kako se to radi. Naravno, Thomas je vrlo agilan kada su u pitanju mladi glazbenici i nije dvojio niti sekunde da ode poslušati uživo o čemu se radi! Kao izvršni producent, Thomas Ruf je točno znao što želi i pridružena ekipa glazbenika koja se okupila uz snažnu potporu i nesebičnu energiju i iskustvo basista Brandona Boonea (Tedeschi Trucks Band) i gitarista Cody Matlocka. Nema nikakve sumnje, Lane Kelly (bas), Marvin Mahanay (bas), Chad Mason (klavijature), Jackson Allen (usnjak), Aaron Hambrick (bubnjevi), Mandi Strachota (back vokali) i Sam Nelson (alt i tenor saksofon) uz, naravno, sveprisutnog Eddieja 9Volta (gitara i vokali) istresli su sve svoje nagomilane osjećaje i vibracije i svojom glazbom nas zatrpali!

Ovdje je u pitanju doista istinski i tradicijom prožeti blues, koji vas u svakom trenutku čupa iz latergije i vodi vas direktno u samo središte osebujnog "feelinga", koji samo raste i raste! I da, to je to, ili imaš ili nemaš taj "mojo". Tijekom cijelog slušanja imate doista osjećaj da ste i sami dio ove izvrsne glazbene priče i da ste neraskidivi dio ovog istinskog posvećenja bluesu.

PREPORUKA

Da, znam, mnogi će kazati da ima još tu posla i slažem se u potpunosti, ali furajući na onaj starinski štih cijele priče, jednostavno osjećam da je to prva stvar! A kada ste tu i sasvim ste in, onda je to doista istinski užitak. Nema izdvajanja niti jedne pjesme a posebna poslastica su "live" tehnikalije u samom studiju tijekom snimanja, kada na površinu izlazi sva ljepota istinske blues jednostavnosti, ma koliko ona uopće bila složena. Ovaj mladi glazbenik s izvrsnom ekipom sjajno se snašao i nije dozvolio da mu bilo što promakne ili ne daj Bože propadne. Rezultat cijele priče: blues je ponovno sve pobjedio i priča ide dalje, još jače i snažnije.

Od srca vam preporučujem da što prije potražite "Little Black Flies" mladog blues glazbenika Eddieja 9V.

Više saznajte na:
www.eddie9v.com
www.facebook.com/Eddie9V/
www.instagram.com/eddie9volt/
twitter.com/eddie_9v/
open.spotify.com/artist/2GHXeEEol7BPT31flS6O1B
soundcloud.com/eddie9v
wordpress.rufrecords.de/en/home-e/
www.facebook.com/RufRecords/
twitter.com/rufrecords?lang=de
www.instagram.com/rufrecords/?hl=de
www.youtube.com/user/RufRecords
www.youtube.com/eddie9v

Popis pjesama:

1. Little Black Flies 3:15
2. She Got Some Money 3:04
3. Dog Me Around 2:58
4. Don’t Come Around This House 6:08
5. Travelin’ Man 3:03
6. 3AM In Chicago 3.39
7. Reach Into Your Heart 5:07
8. Miss James 4:08
9. Back On My Feet 3:24
10. Puttin’ The Kids To Bed 3:34
11. Columbus Zoo Blues 5:07
12. You Don’t Have To Go 4:25

(Ruf Records)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike