Blues Corner
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Album "Memphis Moonlight" upravo danas, 11. lipnja, objavljuje VizzTone Label Group, a radijska i svaka druga promociju ide preko BratGirlmedia. Tu je Richard Roseblatt, kome direktno možemo zahvaliti ovu ekskluzivnu promociju albuma izvanserijske pjevačice Debore 'Deb' Ryder.

Pred nama je trinaest novih skladbi koje nam nesebično predaje ova iznimno nadarena blues pjevačica. Deb Ryder s ekipom koju čine provjereni i poznati blues glazbenici koji su se već puno puta dokazali snimila je i ovaj svoj novi studijski album.

Svojim visokooktanskim vokalom obilježila je svaku pjesmu pojedinačno i ono što je najvažnije, on je u prvom planu, dok glazbena podloga je upravo i baš samo to. Zaista, posebni doživljaj je slušanje ovog albuma, koji svakom sljedećom pjesmom stvara novi doživljaj, rađa novu priču i daje nam razloga za istinsko uživanje.

Deb je rođena u Peoria Illinois, da bi se kasnije obitelj preselila u Chicago, gdje je stalno bila okružena bluesom. Kći je Allana Swansona, pjevača poznatog u čikaškim glazbenim krugovima. Stalno izložena utjecajima jazza, bluesa i gospela, Deb je jednostavno bila predodređena za nešto veliko. U taj glazbeni svijet uveo ju je susjed i prijatelj Bob Hite (Canned Heat). No, mentor joj je bila velika Etta James, koja joj je uspjela prenijeti i usaditi sve ono što joj je potrebno da bi bila upravo ovakva kakva je danas, sjajna i neponovljiva. Bez ikakve sumnje, izuzetna pjevačica, skladateljica i producentica sva svoja spomenuta umijeća i znanja potvrdila je svojim novim studijskim albumom.

"Memphis Moonlight" sadržava 13 skladbi, koje je skladala sama Deb Ryder, dok stilski imamo i čujemo stilove koji idu i protežu se od klasičnog do modernog bluesa. Impresivna mješavina Chicago i New Orleans bluesa, kojima se pridružuju gospel i spiritual elementi, uz malo jazza, čisto da malo podeblja kompletni ugođaj. Ma nema brige, sve je pod kontrolom, Deb točno zna što radi.

A s druge pak strane, svima je jasno da sve ono bogato nasljeđe koje je primljeno i utvrđeno davno prije, i to u ono vrijeme kada je Deb nastupala kao tinejdžerka. I da, baš u to vrijeme, paralelno u klubu Topanga Corral, gdje je nastupao i vodio njezin otac i gdje su nastupala imena poput Ette James, Big Joea Turnera, Taj Mahala i Boba Hitea, koji su ostavljali trajni pečat bluesa za buduće generacije. Sve to imalo je velikog utjecaja i ostavilo je snažan trag na njezinu glazbenu osobnost i to se doista snažno i čuje i osjeća na ovom albumu. Sama Deb o tome kaže: "I was looking for a new direction while staying true to my blues roots. Getting to make an album with such legends was a most amazing, joyous and altogether perfect ride. I am very proud of this, my latest CD on VizzTone Label Group, and can’t wait for you to hear it."

PREPORUKA

"Memphis Moonlight" peti je studijski album kantautorice, impresivne vokalne snagatorice Deb Ryder, nedvojbeno njezin najbolji do sada. Ova blues diva u usponu pokazuje da s njom doista nema šale, isporučuje nam vrhunske tekstove i glazbene aranžmane na svih trinaest izvornih, autorskih pjesama. U produkciji Tonyja Braunagela, koproducenta i izvršnog producenta Rica W. Rydera, ovaj album pokriva bezbroj stilova, od bluesa i roots glazbe, kako tradicionalnih, tako i modernih glazbenih formi. Deb ponovno podržava impresivna ekipa, uključujući Tonyja Braunagela, Johnnyja Leeja Schella, Mikea Finnigana, Travisa Carltona, Pietera Van Der Pluijma, Joea Subletta i Marka Pendera. A tu su i gosti: Ronnie Earl, članovi Los Lobosa David Hidalgo i Steve Berlin, Alastair Greene i braća Delgado, Joey i Steve. Ma, jednostavno luda, opaka ekipa koja je rasturila sve oko sebe.

Deb Ryder sjajna pjevačica, koja svojim svakim otpjevanim tonom daje novi 'input' pratećem bendu i potom sve to zvuči ovako dobro i nadahnuto.

Više saznajte na
www.debryder.com
www.facebook.com/myblues4you
www.instagram.com/debrydermusic
twitter.com/bejebra1234
soundcloud.com/vizztone/sets/deb-ryder-memphis-moonlight/s-opPDa2YzWES
open.spotify.com/artist/6dc6gOm9RKiBTEpUGe1NZ3?si=WjPZavcZQXmiRZTmbcbtQQ
ffm.to/debmemphis
www.vizztone.com

Popis pjesama:

1. I’m Coming Home
2. Hold On
3. These Hands
4. Get Ready
5. Blues Is All I Got
6. Love Is Gone
7. Memphis Moohlight
8. Just Be Careful
9. Devil’s Credit Line
10. Jump On It
11. Standing At The Edge
12. Second Chances
13. Most Of All

(VizzTone Label Group / BratGirlmedia)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike



Izvještaji



Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima


Decapitated feat. Incantation, Nervosa, Kassogtha - nihilizam na najjače


J.R. August uz brojne goste proslavio 10 godina karijere