Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Zadnja sam tri dana, priznajem, samo preslušavao album “Where and When” Kelly’s Lot i, priznajem, već duže vrijeme nisam toliko uživao u ''old school bluesu''.

Ovaj akustični blues album već na prvo slušanje svakako će vas zaintrigirati i potaknuti vas da potražite još. Album u vlastitoj režiji 11. lipnja objavlje ovaj nadahnuti bend, odnosno, duo kojeg već više od 20 godina čine doista izuzetna pjevačica Kelly Zirbes i gitarist i skladatelj Perry Robertson. Njih dvoje su ključ svega i istinski nukleus koji, kao što sam već napisao, već više od dva desetlljeća, na ovaj ili onaj način, donose svoju izražajnu i vrlo osobnu percepciju ove glazbene forme. Do sada bilo je tu svega od vrlo suptilno snimljenih i prezentiranih pjesama umotanih u različite glazbene forme od ''roots muisc'' i folk/rocka, pa sve do vrlo nadahnutih blues /rock skladbi. Sve to samo pokazuje koliko su njih dvoje otvoreni i nisu sputani ama baš nikakvim limitima niti ogradama. Ovaj album radijski promovira moja ''blues sister'' Betsie Brown i, naravno, kao i puno puta do sada, zahvaljujem joj na uvijek iskazanoj i neustezanoj brizi za ovaj moj dio doprinosa stalnoj promociji i prezentaciji ovog jedinstvenog glazbenog stila.

Sjajno je što Kelly i Perry već toliko godina nastavljaju tu tradiciju KBA na sceni Los Angelesa. Svojim prošlim albumom ovaj bend dao je opet svoj široki presjek i glazbeni utjecaj, koji nije bio 100% blues i to je možda baš odlično, jer ovaj album je baš suprotno, 100% blues i u njemu nema mjesta za neke velike eksperimente. Na neki način ovo je njihov je prvi album koji se fokusira samo na blues i to sa šest originala i pet obrada Howlin ’Wolfa, Ma Rainey, Roberta Johnsona i Lovie Austina. I da, stoga će vas album “Where and When” oboriti s nogu i pokazati gdje i kada je njihova glazbena priča poprimila baš ovaj i ovakav glazbeni izričaj.

PREPORUKA

Blind Raccoon dovela je ovaj bend iz Los Angelesa u Europu. Da, Kelly's Lot svojom raznovrsnom i šarolikom glazbom, ali i sada potpunom i direktnom blues glazbenom pričom kod slušateljstva inače različitih afiniteta otvorit će neka nova vrata, neke nove prozore i vidike u glazbenom prostranstvu, gdje se jednostavno sami moramo snaći. U konačnici folk, soul, gospel, country, roots, blues i samo blues su neke glazbene iskrice, koje ovdje čujemo a sviđa li vam se to ili ne, to ovisi isključivo o vama. Osobno, rekao bih da je blues glazbena forma i odrednica, koliko god to čudno zvučalo, jako širokog spektra i vi sami morate odlučiti odgovara li vam to ili ne, a album “Where and When” je izraziti i ponosni nositelj tog glazbenog rada.

Više o svemu saznajte na:
www.kellyslot.com
www.KellysLot.com/music
www.facebook.com/KellysLotMusic
www.instagram.com/kellys_lot
blindraccoon.com/clients/kellys-lot/
www.youtube.com/kellyslot

Popis pjesama:

1. Stronger
2. Somebody In My (Home Howlin’ Wolf)
3. Heaven
4. Jealous Hearted Love (Lovie Austin) (Ma Rainey)
5. Lost
6. Nature (Howlin’ Wolf)
7. Where And When
8. Stones In My Passway (Robert Johnson)
9. That Fool
10. Black Eye Blues

(Samostalno)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike