Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Baš danas, evo, na moj rođendan, Moondogg Records objavljuje album ''Way Down South'', kojeg potpisuje Johnny Ray Jones, dok globalnu radijsku promociju odrađuje Frank Roszak i njegova Frank Roszak Radio Promotion. Ovaj dan nije samo moj rođendan, na ovaj datum rođen je i Buddy Guy i to mi je posebno drago.

No, ostavimo se toga i posvetimo se albumu ''Way Down South'', koji nam sa svojih 40 minuta nudi doista sjajne materijale, impresivni glazbeni sadržaj kojeg trebamo vrlo pažljivo poslušati i tek nakon toga uvjeren sam da ćemo biti itekako sigurni da se radi o vrlo inervirajućim materijalu, koji sve nas koji volimo ovaj glazbeni stil mora impresionirati.

Johnny Ray Jones, pjevač i skladatelj, dolazi nam iz Los Angelesa. Jones je odrastao upravo u samom srcu tamošnje blues scene. Sam “Bluzman” Taylor, Johnnyjev glasovni trener i mentor, doista mu je prenio sve što je znao i Johnny Ray je to itekako dobro usvojio i uobličio u originalni glasovni izričaj. Njegova baka Tina Mayfield, udovica legendarnog Percyja Mayfielda, doista je puno učinila da Johnny Ray bude prihvaćen na početku svoje profesionalne karijere, a dalje više nije bilo nikakvih problema. On je točno znao što činiti i na koji način. Naravno, to je vrlo bitno kada se nalazite na soul/blues glazbenoj sceni.

Na ovom albumu Johnny Ray donosi nam i prezentira glazbu koju nam vrlo iskreno, osjećajno i direktno predaju i izvode glazbenici koji su već radili s njim. Bubnjar Tony Braunagel (Phantom Blues Band, Taj Mahal, Bonnie Rait, Robert Cray, Eric Burdon) i gitarist Johnny Lee Schell (Phantom Blues Band, Bonnie Raitt, Taj Mahal) udružili su se s Mikeom Finniganom (klavir, orgulje), Jamesom “Hutch” Hutchinsonom (bas), Joeom Sublettom (tenor saksofon), Markom Penderom (truba) i Ritchiejem “La Bamba” Rosenbergom (trombon), a legendarni gitarist Coco Montoya svira u autorskoj skladbi “L.A. Fog.”

Cijelim albumom dominira nekako iznad svega istančan vokal, koji u sebi sjedinjuje snagu, opornost i istančanu suptilnost. Kada se svemu pridruže i ovi sjajni glazbenici teško da može išta biti ili zvučati loše!

PREPORUKA

S albumom “Way Down South” Johnny Ray Jones i društvo potpuno i cjelovito slave glazbu koju mnogi tituliraju kao ''Americana roots, soul & contemporary blues.'' Na vama je da sami odredite što vam više odgovara, no moj vam je savjet da album slušate u cijelosti, da ne preskačete skladbe i tek tada dobiti ćete cijelu zvučnu sliku i potom vjerujem da ćete se jednostavno oduševiti.

Na kraju evo kako to i drugi čuju:

''A true musical feast, a sonic carousel where R&B, Soul, Americana and Blues walk hand in hand thanks to the deep, powerful and inspired vocal deliveries of the artist from Southern California.” - BlueBird Reviews

“Johnny Ray Jones has a killer voice and he and his friends have produced an album that features so many enjoyable blues and soul styles… [he] has a seductive voice that is lovely to listen to – smooth but emotive, he pours out his lyrics like a mellow whiskey. This just might become my new go-to late night album to unwind to.” - Professor Johnny P's Juke Joint.

Više o svemu saznajte na:
johnnyrayjones.com
www.facebook.com/johnnyrayjones1
www.instagram.com/johnnyrayjones1/
www.twitter.com/johnnyrayjones1
MOONDOGG RECORDS (310) 433-2868
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
www.frankroszakpromotions.com
www.youtube.com/channel/UCXQgYEaz-SGSHPAl1iv3YXA

Popis pjesama:

1. Steamy Windows 4:00
2. I Got the Will 2:54
3. Don't Burn Down the Bridge 3:20
4. Way Down South 4:20
5. You Don't Care 3:25
6. Shine on Me 4:11
7. Tunica Motel 3:59
8. L.a. Fog 4:29
9. Ninety Nine and a Half (Won't Do) 3:08
10. Give Away None of My Love 3:01
11. Nothing Takes the Place of You 3:39

(Moondogg Records / FRP)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike