Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Teško mi je zamisliti da sam stjecajem okolnosti svih ovih godina tek nekoliko puta spomenuo ime EG Kight, što je prosto nevjerojatno za glazbenicu njezina kalibra. Upravo je ona 11. svibnja objavila svoj prvi album, na kojem se željela jednostavno vratiti svojim korijenima i uz pomoć svog trija osnovanog prije tri godine s dugogodišnjim članovima benda, bubnjarom i udaraljkašom Garyjem Porterom i gitaristom Kenom Wynnom kreće nova glazbena priča jednostavno nazvana "Trio Sessions" koju je objavila Blue South Records uz globalnu radijsku promociju nizozemske ABIK Radio Promotions.

O svemu sama EG vrlo direktno objašnjava: "This new trio excites me in a way I haven’t felt before. The three of us have performed in my band together for over 20 years, and Gary and Ken are like brothers to me. This stripped down version allows for a tighter show with sweet harmonies, harp, percussion, drums, dobro, and acoustic guitars. We’re having a great time venturing out into some new musical areas, and our audiences seem to love it!".

Mislim da je već na samom početku ovog teksta sve objašnjeno i demistificirano. I stoga se slobodno i bez straha možete upustiti u preslušavanje ovog albuma. Osobno doista sam uživao u svakoj sekundi gotovo 41 minute, koliko nam ova glazbena priča nudi. Ako volite tradicionalni blues, ako ste fan bluesa, koji za mnoge na prvu zvuči vrlo monotono i neki čak kažu jednolično, ako tu pokazujete razumijevanje, onda će se odjednom pred vama odškrinuti vrata iza kojih se otkriva jedan sasvim drugačiji i potpuno novi glazbeni svijet.

Tijekom godina EG je razvila svoj vlastiti jedinstveni zvuk, a njezin snažan, uglađen, kontroliran glas odjekuje cijelim albumom. Neki će čuti tu Phoebe Snow, Bonnie Raitt, pa čak i Patsy Cline, ima tu dobra doza južnjačkog šarma, ali i one jedinstvene glazbene note gospela. Shodno tome, dragi moji "bluzoljupci", dragi moji "blues lovers", pred vama grmi albumčina, koja je doista dostojna jedne i jedine Koko Taylor.

Kao i mnogi albumi i ovaj je rezultat ove boleštine jer su glazbenicina neki način bili primorani raditi i snimati što samostalbo, što putem neta , što u vrlo ograničenim i oskudnim uvjetima. No, neki albumi nastaju i postanu ovako nadahnuti i dobri jer glazbenici koji ih snimaju jednostavno daju sve od sebe i to se čuje. "Trio Sessions" pravi je primjer albuma koji je zapravo namijenjen svakoj prigodi, koji se može i slušati, ali i uz njega se može itekako dobro provesti. Ovih gotovo 41 minutu protekne vam u trenu. Zašto? Zato jer ono što čujete, što slušate je dobro, iskreno i svi to itekako prepoznaju. No, na kraju cijele priče svi ćete se izuzetno i izvrsno osjećati. I to je najvažnije.

PREPORUKA

Nekako mi se čini da je ova najbolja: "...imbued with the influence of the legendary Koko Taylor, EG Kight sets a standard all her own. She’s as classy, sassy, confident and credible as they come. Though several of its songs are standards, they blend effortlessly with Kight's searing and spirited originals. Kight provides new hues for the blues while ensuring they remain compelling and engaging all at the same time." – American Songwriter Magazine.

A osobno, ću samo dodati da je "Trio Sessions" odličan izbor za sve koji vole ovu glazbu!

Više o svemu saznajte na:
www.EGKight.com
https://www.facebook.com/EG-Kight-Music-224059361025039
https://twitter.com/EGKightMusic
https://www.reverbnation.com/egkight
https://open.spotify.com/artist/7xfPppNCLUCnh9fLNvnO6I
MANAGEMENT/BOOKING/PR
Sunny Stephens
Blue South Talent
615-478-1369
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
RADIO
Todd Glazer Promotions
907-279-8546
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
https://www.youtube.com/channel/UCEzOIIML2rxo-Qfg6YHWepw

Popis pjesama:

1. You Just Don’t Get It /3:13
2. Evil / 4:12*
3. Burned /4:09
4. Come On In My Kitchen/ 3:32*
5. You're Drivin' Me Crazy /3:34
6. Feelin' a Healin' /4:26
7. Tell Me /4:22
8. Falling/3:40
9. Alone Too Long /3:27
10. Hallelujah / 4:52*
Sve autorske pjesme osim *

(Blue South Records / ABIK Radio Promotions)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike