Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

39 minuta bilo je dovoljno da već na prvo slušanje prihvatim album "Search No More", kojeg upravo danas, 15.rujna, objavljuje RVL Music. "Search No More" svojom nepatvorenom blues i jazz formom u rasponu od Chicago do West Coast bluesa zapravo je nastojanje benda The Dogtown Blues Band da izvodi blues u svojoj jazzy formi. Rezultat: u najmanju ruku radi se o vrlo zanimljivo osmišljenom glazbenom djelu, koje će malo koga ostaviti ravnodušnim.

Richard Lubovitch, odnosno, 'Loob' čikaški je gitarist koji je ime bendu dao po DogTownu u zapadnom Los Angelesu, kvartu koji razdvaja zajednice Venice Beach i Santa Monicu. Nekada je to bio malo "rough" kvart, ali nakon 70-ih postaje središte surf i skate kulture. Producent, tekstopisac i gitarist Richard Lubovitch tijekom karijere svirao je za Rufusa Thomasa i Clarencea 'Gatemouth' Browna, no kasnije odlučuje krenuti samostalno, pa osim svirke u bendu, Richard pokreće i vlastiti studio za snimanje.

"Search No More" je novi studijski rad The DogTown Blues Banda i, nema sumnje, u sebi nosi vrlo svježu, nadahnutu mješavinu bluesa i jazza, koja je k tome još vrlo pristupačna i jako slušljiva. Album su uz Richarda snimili harpmaster Bill Barrett, Wayne Peet (klavijature), Trevor Ware na basu, te Lance Lee na bubnjevima. Da, ovo je doista strašna ekipa, no pored svih moram istaknuti nevjerojatnog pjevača Kaspara Abboa, čiji je jedinstveni vokal snažno obilježio interpretacije izgubljenog klasika Jimmieja Dotsona, "Search No More", Willieja Dixona "You Shook Me", "River's Invitation" Percyja Mayfielda i "Long Train Coming" Johna Longstona. Ma zapravo nema dvojbe, "Search No More" aranžiran je kao blues s kraja 1950-ih, ali s modernijim zvukom solo gitare i općenito pristupom cijelom albumu. A kada je glavni moto benda “We like to put a little Jazz in our Blues, and a little Blues in our Jazz”, sve stvari se upravo odvijaju na taj način!

Sam album sadrži 10 skladbi i doista ne znam što jače podebljava ovaj album: nadahnuta svirka ili pak vokalna interpretacija. Dosadašnji rad The DogTown Blues Banda upućuje nas da su i ovaj novi studijski uradak odradili jednostavno izvrsno! To bez sumnje daje publici velikog razloga za veselje, jer blues ima budućnosti, mada možda netko misli drugačije, ali stvarno je tako!

PREPORUKA

"Search No More" je doista dobro snimljen album. The DogTown Blues Band dali su si truda i ništa nije prepušteno slučaju. Pjesme čine svaka za sebe jednu priču, no album je zapravo jedna cjelina i ništa nije odvojeno. Na kraju volio bih naglasiti da je album "Search No More" sjajan nastavak njihovog rada započetog na nastupnom albumu "The DogTown Blues Band". I zato, ako vam se sviđaju jazz i blues, potražite ovaj album: bit će to odlično provedeno i utrošeno vrijeme!

Više saznajte na:
www.thedogtownbluesband.com
www.thedogtownbluesband.bandcamp.com
https://www.facebook.com/.../Dog-Town-Blues/410..
https://open.spotify.com/artist/4UCApQUcneboSqAA7l0GVt
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Popis pjesama:

1. Cookin' In Style/Percy Mayfield /3:13- Bill Barret ( vokal , Chromatic harmonika)
2. River's Invitation /Percy Mayfield /2:16- Kaspar Abbo (vokal)
3. You Better Believe It / Paul Gayten/3:32 -Bill Barret ( vokal , Chromatic harmonika)
4. You Shook Me / Willie Dixon /4:58 -Kaspar Abbo (vokal), Richard Lubovitch (gitare)
5. All Night /R. Lubovitch// 3:27-Richard Lubovitch (gitara)
6. Search No More /Jimmy Dotson/5:22-Kaspar Abbo (vokali) iM arcus Watkins (solo gitara)
7. Miss Ann /Johnson/Penniman /4:45-Kaspar Abbo (vokal)
8. Glory of Love / Billy Hill /3:51-Kaspar Abbo (vokali) i Wayne Peet (klavir)
9. I Wonder / Cecil Gant /2:53-Bill Barrett (vokal , Chromatic harmonika)
10. Long Train Coming / Tom Johnston /4:25 -Kaspar Abbo (vokali), Bill Barrett (Chromatic harmonika) Richard Lubovitch i Marcus Watkins gitare

(RVL Music)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike