Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Mnogima imena Diane Durrett i Soul Suga ne govore puno, no ovo je moj već treći susret s glazbom ove nadahnute glazbenice. Ona je poput mnogih u vrijeme ove boleštine zajedno sa svojom ekipom iz Atlante doista puno i zdušno radila i ovih malo više od pola sata dio su njezinih glazbenih, umjetničkih vizija. "Put A Lid On It" je naslov devetog joj albuma, kojeg baš danas, 24. rujna, objavljuje Blooming Tunes Music uz radijsku promociju Blind Raccoon.

Izvrsna pjevačica, producentica i nadahnuta glazbenica sa svojim bendom – Melissa Junebug (bubnjevi), Yoel B'nai Yehuda (klavijature), Mike Burton (saksofon), basisti Fuji Fujimoto i Gregg Shapiro, gitaristi Tomi Martin, Cody Matlock i Ian Schumacher, te posebni gost, osebujni Tinsley Elis – ponudila nam je ovih osam skladbi. U svima se ističe Dianein prigušeni, soulom obojen vokal, koji uz prateće glazbenike snaćno implementiraju temeljni rock and roll, soul uz eksponirane elemente gospela i R&B-ja. Njezin alt topi čak i one koji su po prirodi sante leda… Ma ta mješavina snažno će vas zapljusnuti i samo odnijeti na svojim plavičastim valovima u neke nove glazbene vidike. "Wish It Would Rain" preporučujem slušati barem pet puta za redom i vjerujem da nećete znati gdje vam je glava a gdje pozadina. Nema nikakve dvojbe, tako to dojmljivo rade Diane Durrett & Soul Suga. U naslovnoj "Put A Lid On It" čuje se raspojasana gitara Tinsley Elis. Ma, zapravo od početne balade dolazimo do snažne završnice, koja tako dojmljvo inervira sve one koji vole i kuže ovu glazbenu furku.

Iz Dianina grla čuje se izvrsna mješavima čistog soula, ali i onih jezgrovitih tonova tipične 'roots' glazbe američkog kontinenta. Njezina diskografija itekako pojašnjava svu tu snagu, vrijednost i kvalitetu, koju tako spontano, nadahnuto i ekspresivno prezentira Diane Durrett. Nije previše važno izvodi li soul, R&B, groovy ili akustične pjesme, ona je uvijek jednako snažna i dojmljiva.

Kao glazbenica Diane surađuje s drugima, kao npr. s Bonnie Bramlett i Williamom Bellom, a i autorica je knjige "Driving Music City", objavljene 2009. Uz to, pokrenula je i vlastitu diskografsku kuću Blooming Tunes Music, gdje daje priliku mladim glazbenicima a ona uvijek rado pristupa poslovima producenta. A što se tiče ovog albuma, on je izuzetno senzualan, on svako malo izlazi iz okvira običnosti i na svaki način pokazuje da se radi o doista dobrom albumu. Diane svojim vokalom uz pratnju odlične ekipe glazbenika ispjevava zaista respektabilan album. Ili kako to čuje Rick J Bowen: "Put A Lid On It, from Diane Durrett and Soul Suga, not only showcases the talent and creativity of this strong group, but also their tenacity to carry on artistic endeavors and offer us some much-needed solace in these troubling times."

PREPORUKA

Nema nikakve dileme, ova nadahnuta glazbena fuzija prigodna je za svakoga i za svaku prigodu. Dovoljno je uzeti ovaj album i nema frke, sve će se posložiti i na kraju svi će se zabavljati, plesati, ljubiti i što treba više. Ako već niste, svakako osigurajte svoj primjerak albuma "Put A Lid On It" i nećete požaliti!

Više o svemu saznajte na:
www.dianedurrett.com
www.facebook.com/dianedurrettmusic
www.twitter.com/dianedurrett
www.instagram.com/dianedurrettmusic
www.youtube.com/user/DianeDurrett
blindraccoon.com/clients/diane-durrett

Popis pjesama:

In My Soul
We Got It
Sweeter Love Grows
Blue Water
Wish It Would Rain
Put a Lid On It
Good News
Make America Groove

(Blooming Tunes Music)

Diskografija:
50,000 Volts of Soul (1993)
Rhythm of Life (1998)
CHILL (2004)
LIVE CD, Georgia On the Groove (2007)
Blame It On My DNA (2009) produced by Ike Stubblefield
Holiday CD Georgia Christmas (2012)
Soul Suga’ & Diane Durrett (2015)
The Rose (2017)
Diane Durrett & Soul Suga (Live) (2018)
Another Ride Around the Sun (2019)
Put A Lid On It (2021)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike