Blues Corner

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Još tamo 24. rujna obavljen je novi studijski album Avey Grouws Band, "Tell Tale Heart", kojeg globano radijski promovira Michelle Castiglia preko svoje MacRadio Promo. Moram istaknuti i da se Michelle doista svojski trudi zadovoljiti vrlo zahtjevne apetite prokušanih blues i općenito glazbenih sladokusaca.

Naravno, bio sam izuzetno zadovoljan kada sam primio ovaj album, jer to je već drugi put da obrađujem ovaj odlični bend, kojeg su 2017. osnovali nevjerojatno impresivna pjevačica Jeni Grouws i gitarist Chris Avey.Već na početku svog rada privlače svojom glazbom brojne poklonike bluesa, ali i službenu kritiku, koja ih debelo časti pozitivnim komentarima. Dva puta su bili u polufinalu IBC-a, 2018. i 2020. zajedno s našim Bluzy Threesome iz Siska. Njihova snaga ogleda se u doista impresivnom vokalu Jeni Grouws, kojeg prati izuzetno uigrana ekipa: bubnjar Bryan West i Randy Leasman na basu, klavijature svira Nick Vasquez, a naravno, tu je i ekspresivna Chrisova gitara.

Album "Tell Tale Heart" zvuči na neki svoj poseban i osobit način baš onako kako treba i ne trebaju se brinuti jer mjesta za njih na svjetskoj blues sceni ima i oni su vrlo samouvjereno zasjeli na to mjesto i ne misle se tako brzo otići! A upravo to i potvrđuju ovim svojim novim studijskim albumom.

Pred nama je deset originalnih pjesama koje je napisao pragmatični i dinamični duo Jeni Grouws i Chris Avey. Jeni ima taj svoj tamni, prigušeno snažan alt kojim može pjevati potpuno opušteno i milozvučno, ali i razorno i moćno poput tornada. S druge pak strane, Chris Avey je izuzetno vješt i inventivan gitarist, koji je u svom gitarističkom rukopisu objedinio stilove Coco Montoye i Robbena Forda. Ovom dvojcu brzo su se pridružili bubnjar Bryan West i Randy Leasman na basu. U nekim pjesmama aranžman podebljavaju klavijature Nicka Vasqueza pa je krajnji rezultat doista vrlo svjež i poticajni moderni zvuk, ali i duboko ukorijenjen u američku "roots" glazbu. Baš u tome se ogleda sva dubina i snaga ovog njihovog novog izuzetno dojmiljivog i snažnog albuma "Tell Tale Heart", kojim bi trebali u potpunosti skrenuti pozornost kompletne blues scene na svoj, po meni vrlo znakovit i impresivan autorski rad.

Album je snimljen u Nashville at East Iris Studios i The Purple House na čelu sa sjajnim snimateljem i producentom, gremijevcem Caseyjem Wasnerom, koji je svoju “rock and roll blues soul" nevjerojatno uklopio u blues, classic rock, country, R&B, funk i rock 'n' roll te još sve omotao onom "roots" glazbom. A o svemu vrlo direktno progovara Jeni Grouws, koja kaže: "Maybe the most important thing to understand about our band is that we are the mix of all of our Middle America backgrounds and experiences. That includes Blues, Folk, Americana & Rock. We take what we have learned from those masters and make the music that feels most authentic to us. This album is the best work we have ever done." I da, zašto joj ne vjerovati i što prije doći do svog primjerka?

PREPORUKA

Avey Grouws Band svojim novim studijskim albumom ponovno su zaintrigirali cijelu američku javnost, ali zahvaljujući Michelle i njezinoj MacRadio Promo sve to otišlo je puno dalje i šire. MacRadio Promo učinila je sve kako bi ovaj bend i ovaj album pokrili veliki dio zemaljske kugle. Upravo na taj način abum je došao do mene i s velikim zadovoljstvom dijelim ga sa svima vama koji pratite "Blues Corner", ali i specijaliziranu radijsku emisiju "Blues za vas".

Dragi moji, ovih deset skladbi u potpunosti će zadovoljiti baš sve, bez obzira što trenutno činili i koje su vaše sfere zanimanja. I na kraju, moram vas još jednom podsjetiti da itekako dobro, čujete i osjećate o čemu se ovdje radi. Na vama je da se samo prepustite i da blues i glazba općenito učini svoje!

Više o svemu saznajte na:
www.aveygrouwsband.com
www.facebook.com/aveygrouwsband/
www.instagram.com/aveygrouwsband/
www.aveygrouwsband.bandcamp.com
open.spotify.com/artist/0l8F6...
PR CONTACT
karen leipezeger I klzge@earthlink I kl productions
RADIO CONTACT
michelle castiglia I Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. I mac radio promo

Popis pjesama:

1. Love Raining Down 4:04
2. There For Me 3:24
3. Bad, Bad Year 4:45
4. Hanging Around 3:09
5. Tell Tale Heart 4:17
6. Mariana 7:06
7. Daylight 4:00
8. Heart's Playing Tricks 4:07
9. We're Gonna Roll 3:15
10. Eye to Eye 2:32

(MacRadio Promo)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike