Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Glazbena priča "A History of The American West and Other Stories" Nigela Barkera ogleda se u reverzibilnom procesu, koji će sada dobiti neku svoju novu snagu i poticanu energiju. Ovdje se radi o pristupu koji sam već prije opisao na ovaj način: "Nigel Barker’s musical output is simply amazing. It’s truly great, inspiring and absolutely original music."

Svi oni koji do sada nisu imali prigode slušati ovaj album moraju svakako to učiniti, jer ovdje se ne radi o nekoj glazbenoj priči koju smo slušali već više puta. Ovdje je riječ o priči koja ima svoj početak i kraj i koja u svojim segmentima opisuje upravo ono što je i naziv samog albuma: "A History of The American West and Other Stories".

I da, priznajem, ovo još nisam čuo na ovakav način. I da, priznajem, izvođač i bend u kompletnoj ovoj glazbenoj priči toliko su zapravo neobični i jedinstveni da to doista vrijedi istaknuti. To je nekako najbolje opisao Blues Matters: "It’s unusual, uplifting...joyous."

Za sve one hrabre koji će se upustiti u preslušavanje ovog albuma svakako treba određena priprema, nikako nije dobro samo uletiti u situaciju i započeti proces. Kako se pjesme redaju, svaka nova, sljedeća pjesma je novo iznenađenje i novi ugođaj i tako sve do kraja.

Pred nama je 11 priča u kojima se prezentiraju neki ključni trenuci iz američke povijesti.

Glazbena i sva druga riješenja Nigela Barkera naprosto su nevjerojatna. To je tako očigledno i na ovom albumu. Nema nikakve dvojbe, Nigel Barker zapravo je istinski glazbeni znalac, sladokusac i umjetnik, koji se ne libi upotrijebiti sve što mu je na raspolaganju i, naravno, Nigel to i čini! I stoga, on eksperimentira s mnogim glazbenim stilovima a osnova svega je blues u kojem jednostavno ima dovoljno mjesta da se brojne i pomalo neobične glazbene eskapade. Album "A History of The American West and Other Stories" sjajan je primjer što se sve može snimiti. Takva fuzija rijetko se čuje i kao da mora postojati mjesto i publika, koja će u potpunosti ispuniti sva umjetnikova očekivanja. Ta uzajamna sinergija sigurno djeluje i postavlja stvari baš tamo gdje one i trebaju biti. Nigel to jako dobro zna i u svom studiju to i radi, stvara i u tome doista uživa i to svaki slušatelj osjeća i čuje. U tom srazu prezentacije i prihvaćanja publike dolazimo do nevjerojatnih glazbenih trenutaka.

U konačnici na albumu se čuju ovako nadahnuta i gotovo nevjerojatna glazbena riješenja. Poznato je da glazbenik kada radi bez da mu netko puše za vratom radi doista sjajnu, nadahnutu i apsolutno originalnu glazbu. A baš to imamo prigode čuti na ovom studijskom albumu Nigela Barkera.

PREPORUKA

Radijska emisija "Blues za vas" kao i "Blues Corner" mjesta su koja su već mnogi prepoznali kao izvor informacija. Tako je i s "A History of The American West and Other Stories" Nigela Barkera: osobno, doista sam uživao slušajući ga i usput radeći zabilješke, koje sam kasnije pretočio u ovaj tekst. Naravno, sada je na vama da sami procijenite jesam li bio u pravu, i odgovara li vam zapravo ovakav glazbeni sadržaj i nudi li vam nešto apsolutno novo i drugačije… pokušajte i provjerite! Pred vama je istinsko glazbeno iznenađenje!

"Defiantly unique...Lyrics are phenomenal... Timeless... Cinematic, soulful authenticity... lyrics breathtakingly inventive..." - Reverbnation Crowd Reviews

https://www.nigelbarker.co.uk
Facebook page https://bit.ly/2zlV1oP
Soundcloud page https://bit.ly/3eM0B44
Twitter Feed https://bit.ly/2xR9wAz
Instagram Feed https://bit.ly/2RSLr32
Reverb Nation http://www.nigelbarkermusic.com
nigelbarker.bandcamp.com
https://linktr.ee/NigelBarkerMusic
Youtube channel https://bit.ly/3bquB3j
Cowboy Hat and That Fuzzbox Voodoo: https://www.youtube.com/user/CowboyHatMusic
https://www.reverbnation.com/nigelbarker/videos
http://www.reverbnation.com/rpk/nigelbarker

Popis pjesama:

1. Welcome to the Show 01:17 video
2. Wyatt Earp and the Gunfight at the O.K. Corral 03:15 video
3. The Cherokee Trail of Tears
4. Yeah I Love the South
5. The Alamo and the Battle for Texas
6. The Birth of California
7. Daniel Boone Pioneer of The Wilderness
8. Thomas Jefferson and the American Declaration of Independence
9. George Armstrong Custer's Last Stand video
10. The Assassination of Abraham Lincoln
11. These Men Dreamed America

(Samostalno)

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike